Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

 • Gratis bezorgen
 • Montage service
 • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Brandwerende kluis 30 minuten (getest)

Brandwerende kluis 30 minuten brandwerend

De volgende brandwerende kluizen hebben een brandwerend certificaat tot 30 minuten.Salvus Ravenna 3 30 minuten brandwerend
Meestal volstaat een 30 minuten brandwerend certificaat voor het opslaan van papieren documenten en zeker voor sieraden.
In een betonnen omgeving op een betonnenvloer komt de kluis niet direct met de vlammen in aanraking en zal de tijd vele malen langer zijn dan de dertig minuten.

Lees alles over de testen en normeringen op: Brandwerende kluis kopen?

Bel voor meer informatie ons verkoop team: 0342-422239 Ook in de weekenden en avonduren.

Artikelen 1 tot 15 van 44 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 44 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Brandwerende kluis kopen? Brandkasten kopen?

Een gecertificeerde brandwerende kluis kopen bij Kluiszorg Nederland de kluisspecialist!

Het woord brandkast is een ouderwets woord voor kluizen. Vroeger werden brandwerende kluizen brandkasten genoemd. Ze werden gebouwd om de inhoud te beschermen tegen brand en inbraak maar met de nadruk op brandwering. Brandkasten of kluizen bestaan al heel lang, Brandkasten werden al door de oude Chinese gebruikt zij zijn waarschijnlijk ook de uitvinders er van. Een goede brandkast kenmerkt zich door goede brandwerende eigenschappen. Vroeger werden hier geen certificaten aangehangen tegenwoordig werken we alleen maar met certificaten om de juiste brandwerendheid te meten.

 

Een gecertificeerde brandwerende kluis kopen?

kluis certificaatU wilt natuurlijk zeker weten dat de brandwerende kluis die u koopt ook daadwerkelijk de brand doorstaat zoals belooft! Om dat zeker te weten worden brandwerende kluizen getest door een onafhankelijk gecertificeerd instituut. Als ze de test op de juiste wijze doorstaan wordt er door dit instituut een certificaat afgegeven aan de fabrikant. Deze mag dan aan de binnenzijde van de deur een certificaat plaatsen. U kunt hierop de gegevens en welk type certificaat het is aflezen.

 

 

 

 

 

Brandwerend certificaat

De test voor brandkasten wordt als volgt gedaan:

1)     De brandkast wordt in een oven gezet die verwarmt wordt tot 1100 graden Celsius, een thermometer geeft de binnen tempratuur in de kluis weer.

2)     Na één of twee uur, na gelang welk certificaat behaalt wil worden,  word de oven uitgezet maar niet geopend de oven moet op een natuurlijke manier afkoelen.

3)     De binnen temperatuur in de brandkast mag niet boven de 170 graden Celsius gekomen zijn. Dit is de ontbranding temperatuur van papier.

4)     Op het moment dat de brandkasten uit de oven worden gehaald worden ze van een hoogte van 9 meter op een bed van puin gegooid, hiermee wordt een val van een verdieping gesimuleerd. De brandkast mag dan niet open springen.

 

Voor data brandkasten zijn de testen ongeveer gelijk alleen dan mag de binnen temperatuur niet boven de 55 graden Celsius gekomen zijn.

Brandwerende certificaten

Brand en inbraakwerende kluis

Tegenwoordig zijn er brandkasten die zowel een goede brandwering als een goede inbraakwering hebben, de brand en inbraakwerende kluis. De combinatie van beide, inbraak en brandwering, geniet de voorkeur maar heeft ook nadelen die wel genoemd moeten worden. Een brandwerend certificaat halen op een brandkast heeft als consequentie dat er weinig bevestigings-gaten in de kluis zitten. Dit is wel logisch omdat elk gat in de kluis de hitte van een brand door laat. Daar komt nog bij dat een verankering door een metalen bout de warmte direct de brandkast in geleid. Dus een fabrikant maakt zo weinig mogelijk verankering gaten in de brandkast maar dat heeft als nadeel dat een brandkast lastiger te verankeren is. 

Ander nadeel van een combinatie van brand en inbraakwerende brandkast is zijn gewicht, brandkasten zijn altijd zwaarder dan gewoon inbraakwerende kluizen dat komt door zijn speciale vulling tegen brand. Plaatsing op verdiepingen en in oude gebouwen die niet zoveel vloer belasting aan kunnen geeft dus eerder een probleem. Aan de andere kant is hoe zwaarder de brandkast is hoe beter want dan kunnen ze niet zomaar worden mee genomen door de inbreker.

Brandkasten/kluizen zijn de best mogelijke keuze als:

 

 •  U een oude woning of bedrijfspand heeft met houten tussen vloeren waar de kans op brand groter is.

 •  U veel documenten wilt opslaan met als belangrijkste reden bescherming tegen brand.

 • De combinatie van zowel inbraak als brandwerend gewenst is vanwege de waardevolle spullen die wilt opslaan.

 • Het grotere gewicht een rol speelt voor niet zomaar mee te nemen van de brandkast.

Plaatsen en verankeren van kluizen?
Welk type slot op uw kluis?
Kluis kopen, waar moet u op letten?
Inbraakwerende kluis kopen?
Brandwerende kluis kopen?
Kluis certificaten?
Alle inbraakwerende kluizen bekijken.
Alle brandwerende kluizen bekijken.
Alle kluizen bekijken.
Veel gestelde vragen?
ABNAMRO kluizen actie bekijken.
Kluizenshowroom bezoeken.
Een vertegenwoordiger aan huis/kantoor laten komen.
Kluis offerte aanvragen.
Waarom Kluiszorg Nederland een goede keus is?