Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Hoe koopt u een kluis?

Een kluis kopen?

Een kluis kopen is niet iets wat u dagelijks doet, dus als u dan een kluis wilt aanschaffen moet u wel wat weten over kluizen.
Wat is een inbraakwerende kluis, wat zijn de verschillen tussen de certificaten en wat is een brandwerende kluis?
Welk type slot wilt u op uw kluis en waarom is dat een goede keuze? Hoe moet u een kluis verankeren en is dat wel echt nodig?
Kortom veel vragen die ik nu probeer te beantwoorden.

Inbraakwerende kluizen

De weerstand die een inbraakwerende kluis biedt tegen een inbreker verschilt per kluis, dat komt omdat er op elk prijs niveau een kluis wordt aangeboden door de kluis fabrikanten, niet iedereen wil evenveel geld uitgeven aan een kluis.
De kluis fabrikanten maken dan ook kluizen met een minimale weerstand en met een maximale weerstand tegen de inbreker en alles daar tussen in.
Voor een potentiele koper is het dan ook moeilijk de juiste keuze te maken, als er geen certificaten op een kluis zouden zitten, zou u de fabrikanten moeten geloven en heeft u geen enkele garantie over de inbraakwerende kwaliteiten van de kluis.

Kluis met certificaat kopen dus?

Ja, koop altijd een kluis (gecertificeerde kluis) met een certificaat die de inbraakwerende weerstand aangeeft! Deze certificaten zijn door de verzekeraars in het leven geroepen, als u met uw sieraden en andere waardevolle spullen een verzekering wilt afsluiten zal de verzekeraar een gecertificeerde kluis eisen, en willen weten hoe veel weerstand die kluis biedt tegen een inbraak poging, dat weten ze dan op basis van het certificaat op de kluis. De certificaten gaan op basis van weerstand, en hoe hoger het certificaat (uit gedrukt in romeinse cijfers 0 t/m V) hoe hoger de inbraakwerende kwaliteiten van de desbetreffende kluis zijn. De verzekeraars hebben een geld bedrag de zogenaamde "waarde indicatie berging" aan elk certificaat gehangen en deze worden dan in combinatie met de waarde van de inhoud van de kluis toegepast.
Een voorbeeld: u heeft twee horloges met een waarde van € 45.000,- en wil deze verzekeren tegen diefstal, dan zal de verzekeraar een kluis eisen met een Grade/CEN/Klasse II certificaat want deze gaat tot € 50.000,- voor waardevolle spullen. Zo heeft elk certificaat een eigen bedrag, die de weerstand aan geeft.

Kluis certificaten in kluis 

De Normering EN 14450 S1 en S2 zijn certificaten die gebruikt worden op privékluizen en de EN 1143-1 normeringen op de betere kluizen die zowel zakelijk als particulier gebruikt kunnen worden.

EN 14450 S1/S2?  EN 1143-1?

Deze EN normeringen zijn belangrijk, hierin staat beschreven waar de kluis aan moet voldoen om het certificaat te verkrijgen, hier moet u denken aan de dikte van de Kluis certificaten in kluisgebruikte materialen, mangaanstalen platen op kwetsbare plaatsen,  de dikte van de schoten (de pennen die de kluis vergrendelen) en hoeveel er moeten worden toegepast, de kwaliteit van de sloten, etc. De fabrikant bouwt de kluis aan de hand van deze normeringen, en biedt vervolgens de kluis aan bij een erkend en onafhankelijk test instituut (wij hebben alleen kluizen getest door het ECB-S uit Duitsland) die de kluis controleren of ze voldoen doormiddel van testen met inbrekers gereedschap en in geval van brandwerende kluizen op hun hitte bestendigheid. Deze test instituten geven dan een certificaat af die fabrikant op zijn kluizen mag gebruiken.

Brandwerende kluizen

Bij de brandwerende kluizen (brandkast) is de weerstand tegen hitte van belang, hoe lang kan een brandwerende kluis de binnentemperatuur laag houden, dat is de essentie van een brandwerende kluis. Ook hier wordt gewerkt met certificaten die u garanderen dat de kluis daadwerkelijk de inhoud beschermt tijdens een brand.
De testen die worden gedaan op de kluis staan ook in deze gevallen omschreven in een EN normering. 
De kluizen worden in een oven gedaan en de temperatuur opgevoerd tot de test temperatuur, de binnentemperatuur wordt onder tussen gemeten en mag niet boven de kritische grens komen. Ook hier wordt dit gedaan door onafhankelijke test instituten gespecialiseerd in kluizen. 

brandwerende testen

Meest gebruikte norm is de LFS30P en de LFS60P die garanderen dat de binnentemperatuur niet boven de 170 graden komt na 30 minuten (LFS30P) of 60 minuten (LFS60P) en biedt bescherming voor papier. Als de kluis op een betonnen vloer staat in een moderne woning is dit ook ruim voldoende voor data opslag.

De kluis sloten

De meeste kluizen zijn standaard uitgevoerd met een sleutelslot, dit is een geavanceerd slot met veel klavieren waardoor manipulatie moeilijk is en alleen door een specialist mogelijk is. Dit dubbelbaard veiligheidslot is gecertificeerd volgens EN 1300.
Het nadeel van een sleutelslot is de bewaring/verstoppen van de sleutels, vaak zijn dit lange onhandige sleutels die ook nog eens herkenbaar als kluissleutel zijn door de dubbele baard. Eenmaal gevonden door de inbreker kan hij ongehinderd de kluis leeg maken! De verzekeraar zal niets uit betalen, want er is geen braakschade en het argument zal zijn: niet zorgvuldig om gegaan met de sleutels.

Het alternatief is een elektronisch slot, deze biedt meer veiligheid en zeker gebruiks gemak. 
Een elektronisch slot heeft de volgende functies standaard:

  • Meerdere codes
  • Manipulatie blokkering
  • Openingsvertraging

Het standaard elektronische slot (elo genoemd op de site) kan met twee verschillende codes worden gebruikt, en heeft een manipulatie blokkering.
De manipulatie blokkering is een blokkering van het slot na meerdere foutieve ingave, hij blokkert dan voor een bepaalde tijd zodat er niet onbeperkt codes geprobeerd kunnen worden. De openingsvertraging houdt in dat de kluis niet direct opent na code ingave, dit kan gebruikt worden in de retail, om een overvaller die geen tijd heeft af te schrikken (ik vind het onverstandig deze functie te gebruiken)

Wij hebben nog meer geavanceerde elektronische sloten die, meerdere codes hebben (tot tientallen), alarm aansluiting hebben met uw alrmsysteem waardoor u een stil alarm kunt verzenden naar de meldkamer (Code onder dwang) opening op afstand en uitlezen wij er wanneer in de kluis is geweest etc.
Bel voor meer informatie of kom naar de kluizenshowroom.

De verankering van de kluis

Een belangrijk en zwaar onderschat onderdeel van het bezitten van een kluis is de juiste verankering!
Als u een kluis koopt van 100 KG moet u niet denken dat een inbreker daar niet mee vandoor gaat, helaas zien wij het vaak in de media waar verteld wordt dat de kluis meegenomen is, als deze kluis goed verankert stond was dit niet gebeurd! Het zonde van uw geld als u de kluis niet goed verankert!
Een deugdelijke verankering is ook verplicht door de verzekeraar, dus als u de inhoud van uw kluis wilt verzekeren dan heeft u een verankerings certificaat nodig.
Kluiszorg Nederland is erkend en wordt aanbevolen door alle verzekeraars en wij geven u een verankerings certificaat.
Als enige in Nederland verankeren wij uw kluis, als u dit wilt, standaard met een chemische verankering, dit is de meest sterke manier om de kluis te verankeren.
Ook als enige in Nederland brengen wij ook uw kluis op een verdieping tot wel 300 KG, en verankeren de kluis daar.

Meer informatie nodig? Bel direct met onze kluisspecialisten: 0342-422239 bereikbaar in het weekend en s' avonds tot 22.00 uur!

Er komen geen producten overeen met de selectie.