kluis kopen met EN 1143-1 Grade III inbraakwerend certificaatgrade III inbraakwerend

De volgende kluizen hebben een EN 1143-1 Grade III inbraakwerend certificaat. Dit zijn gecertificeerde inbraakwerende kluizen die ook voorzien kunnen zijn van een brandwerend certificaat: Licht brandwerend, 30 minuten, 60 minuten

EN 15659 DIN 4102 licht brandwerend Grade III
EN 15659 LFS30P
EN 15659 60 minuten brandwerend Grade III

Voor elke gecertificeerde inbraakwerende kluis geldt dat de verankering deugdelijk (lees professioneel) uitgevoerd moet zijn om het certificaat geldig te maken, de verzekeraars zijn hier steeds explicieter in geworden!

Kluis bezorgen/ verankeren

Wij bezorgen de kluis zelf tot in uw woning /bedrijf met eigen vervoer, we kunnen natuurlijk de kluis ook voor u professioneel verankeren standaard met een chemisch anker! Ook op verdiepingen en in kelders tot minimaal 300 KG. En u betaald de kluis achteraf aan onze eigen chauffeurs / monteurs via PIN of contante betaling of u maakt het over via de bank (bedrijven).

Heeft u vragen over één van onze inbraakwerende kluizen of hulp nodig bij het kopen van de juiste kluis? Bel dan met onze kluisspecialist: 0342-422239Toont alle 16 resultaten

EN 1143-1 Grade III gecertificeerde kluizen

Een kluis met een EN 1143-1 Grade III certificaat, is een kluis die door een onafhankelijk instituut is getest op zijn inbraakwerende kwaliteiten.
Als de kluis de norm haalt die gesteld worden aan dit certificaat krijgt hij het certificaat.

EN 1143-1 normering

De EN 1143-1 normering is een document opgesteld door o.a. de verzekeraars waarin beschreven wordt aan welke eisen de kluis moet voldoen om in aanmerking te komen voor een certificaat.
Als de fabrikant een kluis bouwt voor de EN 1143-1 normering Grade III gebruikt hij dit document om te weten hoe dik de deur moet zijn, hoe de wanden moeten worden geconstrueerd, en hoeveel schoten er moeten zijn, waar mangaan staal moet worden toegepast en welk slot er minimaal geplaatst moet worden. Heeft hij zo’n kluis gebouwd dan gaat deze naar een onafhankelijk test instituut, voor kluizen meestal het ECB-S in Duitsland, om te worden getest, voldoet de kluis dan krijgt hij het certificaat.

De verzekering en een EN 1143-1 Grade III kluis

Het certificaat van een EN 1143-1 Grade III kluis geeft de verzekeraar de zekerheid dat een kluis een bepaalde inbraakwerendheid heeft en heeft daarom per certificaat een contant geld en kostbaarheden bedrag gehangen aan de kluis in het geval van een Grade III gecertificeerde kluis:
€ 45.000,- voor contant geld
€ 90.000,- voor kostbaarheden.

Inbraak- en brandwerende kluis

Kluizen met een EN 1143-1 Grade III certificaat kunnen ook brandwerend zijn, als de fabrikant ook voldoet aan de eisen die gesteld worden om een brandwerend certificaat te verkrijgen op dezelfde kluis, dan is er sprake van een inbraak-en brandwerende kluis. Aan de binnenzijde van de deur zijn dan twee certificaten gemonteerd.

Kluis verankeren

Om een Grade III certificaat geldig te maken is een deugdelijk verankering noodzakelijk, als blijkt dat de kluis niet verankert was tijdens een inbraak poging, of ontvreemding van de kluis, zal de verzekeraar niet tot uitbetaling over gaan! Een goede verankering is dus noodzakelijk, laat Kluiszorg Nederland de verankering doen, wij doen dit met chemisch ankers en u ontvangt een verankering certificaat voor de verzekeraar.