Inbraakwerende kluis EN 1143-1 Grade III

Inbraakwerende kluis gecertificeerd volgens EN 1143-1 Grade III.
De inhoud van deze kluizen is tot € 90.000,- te verzekeren voor waardevolle spullen als sieraden etc.
Een inbraakwerende EN 1143-1 Grade/Klasse III met een brandwerend certificaat vind u hier:
EN 1143-1 Grade III + licht brandwerend 
EN 1143-1 Grade III + 30 minuten brandwerend certificaat
EN 1143-1 Grade III + 60 minuten brandwerend certificaat

Bij twijfel:
Kom naar de kluizenshowroom.
Laat een kluisspecialist bij u thuis of op kantoor komen.
Lees hier alles over het belang van een juiste installatie/verankeren.

Advies: Tel: 0342-422239

Wij bezorgen zelf en anoniem

Full service kluis installatie

PIN betalen bij levering

Gecertificeerd verankeren

Ook op verdiepingen/kelders

Laagste prijs garantie

Erkend door elke verzekeraarResultaat 1–16 van de 35 resultaten wordt getoond

EN 1143-1 Grade III gecertificeerde kluizen

Een Inbraakwerende kluis EN 1143-1 Grade/klasse III certificaat, is een kluis die door een onafhankelijk instituut is getest op zijn inbraakwerende kwaliteiten.
Als de kluis de norm haalt die gesteld worden aan dit certificaat krijgt hij het certificaat.

EN 1143-1 normering

De EN 1143-1 normering is een document opgesteld door o.a. de verzekeraars waarin beschreven wordt aan welke eisen de kluis moet voldoen om in aanmerking te komen voor een certificaat.
Als de fabrikant een kluis bouwt voor de EN 1143-1 normering Grade III gebruikt hij dit document om te weten hoe dik de deur moet zijn, hoe de wanden moeten worden geconstrueerd, en hoeveel schoten er moeten zijn, waar mangaan staal moet worden toegepast en welk slot er minimaal geplaatst moet worden. Heeft hij zo’n kluis gebouwd dan gaat deze naar een onafhankelijk test instituut, voor kluizen meestal het ECB-S in Duitsland, om te worden getest, voldoet de kluis dan krijgt hij het certificaat.

De verzekering en een EN 1143-1 Grade III kluis

Het certificaat van een EN 1143-1 Grade III kluis geeft de verzekeraar de zekerheid dat een kluis een bepaalde inbraakwerendheid heeft en heeft daarom per certificaat een contant geld en kostbaarheden bedrag gehangen aan de kluis in het geval van een Grade III gecertificeerde kluis:
€ 45.000,- voor contant geld
€ 90.000,- voor kostbaarheden.

Inbraak- en brandwerende kluis

Kluizen met een EN 1143-1 Grade III certificaat kunnen ook brandwerend zijn, als de fabrikant ook voldoet aan de eisen die gesteld worden om een brandwerend certificaat te verkrijgen op dezelfde kluis, dan is er sprake van een inbraak-en brandwerende kluis. Aan de binnenzijde van de deur zijn dan twee certificaten gemonteerd.

Kluis verankeren

Om een Grade III certificaat geldig te maken is een deugdelijk verankering noodzakelijk, als blijkt dat de kluis niet verankert was tijdens een inbraak poging, of ontvreemding van de kluis, zal de verzekeraar niet tot uitbetaling over gaan! Een goede verankering is dus noodzakelijk, laat Kluiszorg Nederland de verankering doen, wij doen dit met chemisch ankers en u ontvangt een verankering certificaat voor de verzekeraar.