Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

veel gestelde vragen aan Kluiszorg Nederland

Wat is een certificaat?

Bij 80% van de in Nederland verkochte kluizen komt uit het verre oosten. Deze kluizen zijn niet gecertificeerd en al helemaal niet volgens de Europese normen en worden vaak niet erkend door de verzekeraars. De kluizen zijn vaak goedkoop en slecht tegen inbraak en geeft een schijn gevoel van veiligheid. Het ziet er vaak best stevig uit, maar is gemakkelijk te openen met bijvoorbeeld een schroevendraaier. 
Als de kluis getest is, wordt dit aangegeven door middel van een plaatje aan de binnenkant van de deur. Op dit plaatje staat zijn testlabel en in welke categorie hij valt. Dit is belangrijk voor de verzekerde waarde. Pas op!, veel aanbieders op het internet roepen over iedere kluis dat het de beste is, dit is niet waar! Vele kluizen hebben niet het juiste certificaat of een certificaat dat niet erkend wordt door de verzekeraars ( Poolse en Turkse certificaten). In Nederland is er geen controle door een onafhankelijk instituut, dus kan iedereen wat roepen zonder op de vingers getikt te worden. De verzekeraars onderkennen dit en zijn veel strenger geworden in hun acceptatie van kluizen.
Bij certificaten wordt er gekeken naar inbraakwerendheid en brandwerendheid. Bij inbraakwerendheid wordt er gekeken naar hoe goed de kluis beveiligd is tegen inbraak. Hoe hoger de waarde indicatie, hoe inbraakwerender de kluis. Bij brandwerendheid wordt gekeken naar hoelang de inhoud van de kluis beschermd wordt tegen de gevolgen van een brand. Er wordt in de brandwerendheid certificaten onderscheid gemaakt tussen papier en datadragers. De beschermingsfactor wordt altijd uitgedrukt in tijd(30- ,60- of 120 minuten). 
Waardering: