Kluis


Een kluis

Een kluis? Het is een goed idee om een kluis in huis te hebben! Uw waardevolle spullen beschermen tegen een inbreker en de gevolgen van een brand.Kluis
Met een kluis creëert u een veilige plek in huis. Wij weten als geen ander dat er vaak wordt gedacht dat het juist geen goed idee is, want dan weet een inbreker waar hij moet zijn voor de waardevolle spullen en hij terug komt om een poging te wagen de kluis te kraken. Deze argumenten snijden zeker hout als de “kluis” van slechte kwaliteit is, want een veilige plek creëren moet natuurlijk wel worden gedaan met een kluis die daadwerkelijk de inbreker buiten houdt! Als u dus een kluis wilt kopen koop dan een gecertificeerd exemplaar!

de vooroordelen

Vaak horen we de verhalen van onze klanten:

“Bij onze buren is de kluis mee genomen tijdens een inbraak”
“In de krant heb ik gelezen dat de kluis is open gebroken bij dat ene bedrijf”
“tijdens een overval moest de eigenaar de kluis openen”
“Als ik een kluis koop wordt er geheid ingebroken”

 

Al deze punten zijn te voorkomen als u de juiste kluis koopt!

Kluis mee genomen tijdens een inbraak: Dan stond de kluis niet verankert, of op zijn minst niet goed verankert.
Als hij goed verankert is met een chemisch anker dan geeft dat een uittrekkracht van 1200 KG! Dat trek je echt niet los.
Een goede verankering is dan ook essentieel!

Kluis open gebroken: Als u een kluis koopt bij de bouwmarkt voor € 200,- wat verwacht u dan? Een inbraakvrije kluis? Niet te kraken? Zo’n kluis is simpel te Inbrekerkraken, zeker als er een elektronisch slot op zit dan is het heel eenvoudig, binnen 5 seconden te openen zonder zichtbare schade! Kijk maar eens op de volgende pagina: https://www.youtube.com/watch?v=IyGhEIbZLUU hier ziet u hoe eenvoudig dat gaat. Het is heel simpel, goedkope elektronisch sloten werken met een magneetje die een palletje tegenhouden zo dat u de knop niet kunt draaien, als u het magneetje laat “schrikken” is hij even niet magnetisch en kan de knop worden gedraaid. De inbraakwerende kwaliteit is dus bepalend om de inbreker tegen te houden, een goede gecertificeerde kluis voorkomt het openbreken van een kluis. Als u een kluis koopt met Grade II of hoger inbraakwerend certificaat, dan moet de inbreker een professionele kluis kraker zijn wil hij hier inkomen, en dan nog heeft hij veel tijd nodig, en moet hij lawaai kunnen maken zonder betrapt te worden!

Overvaller en uw kluis: Natuurlijk, tijdens een overval moet u de kluis openen! Maar u kunt wel tijdens het openen via uw uw elektronisch slot de politie waarschuwen dat u wordt overvallen. Wij kunnen uw kluis slot aansluiten op uw alarm installatie, als u gedwongen wordt de code in te voeren kunt u met een aparte code de meldkamer melden dat u gedwongen wordt de kluis te openen, de meldkamer krijgt dan de melding “code onder dwang” en waarschuwt de Politie, deze omsingelen de woning of bedrijfspand en wachten tot de overvallers naar buiten komen, zodat u geen gevaar meer loopt. Uw kluis gaat na invoeren van de code gewoon open en u en de overvaller merkt niets van wat u hebt gedaan.

Als ik een kluis koop wordt er ingebroken: Dit horen we vaak, geen idee waar dit vandaan komt! Er staat toch niet op uw woning “kluis aanwezig” ? Als u nu zorgt dat niemand weet dat u een kluis heeft, en deze op een privé plek installeert waar geen bezoekers komen dan weet toch niemand dat u een kluis heeft? Het is dus belangrijk dat een kluis anoniem en discreet wordt bezorgt en geïnstalleerd, dus niet door de lokale bode laten bezorgen maar door Kluiszorg Nederland! En helaas voor ons, maar vertel het niet aan iedereen!

Een gecertificeerde kluis

Een gecertificeerde kluis is de goedkoopste manier om uw waardevolle spullen te beschermen tegen inbraak en brand! Als u een goedkope kluis koopt zonder certificering dan doet u aan duur koop. Een goedkoop kluisje die niet gecertificeerd is voldoet niet aan de primaire eisen om een inbreker buiten te houden, dus een goede vergrendeling en de mogelijkheid de kluis goed te kunnen verankeren. Bij niet gecertificeerde kluizen gaat het de fabrikant erom een kluis zo goedkoop Veilige Ferrara 46mogelijk te fabriceren en te besparen op de materialen maar toch een sterk uiterlijk mee te geven, zodat u denkt “zo die ziet er sterk uit”.
Maar de gebruikte materialen zijn dun en zwak en kunnen een poging met een breekijzer echt niet weerstaan! De schoten zijn hol van binnen en de kozijn randen zijn vaak maar twee millimeter dik, beetje druk erop en hij scheurt open. U koopt dan een kluis voor € 100,- die uw spullen totaal niet beschermen. Vanaf € 200,- koopt u al een redelijk goede gecertificeerde kluis en vanaf € 500,- heeft u een inbraak -en brandwerende gecertificeerde kluis die mits goed verankert een “gewone” inbreker buiten houdt.
Een inbreker heeft een koevoet bij zich om een raam of deur open te wrikken, deze kan goed worden gebruikt om een goedkope kluis te kraken, u zou dus een kluis moeten kopen die zo’n koevoet weerstaat en dat doet u met een kluis met een Grade I of hoger certificaat.

Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis kopen doet u om voor u waardevolle documentatie, foto’s, verzamelboeken en data te beschermen tegen hitte die ontstaat tijdens een brand. Ook hier geldt weer  goedkope kluisjes doen het niet goed genoeg om daadwerkelijk de hitte buiten de deur te houden. Een gewoon kluisje versterkt juist de hitte, die werken als een oven. Staal of blik geleid de warmte juist naar binnen. Daarom zou u altijd een dubbelwandige kluis moeten nemen.
Salvus Bologna 46 elo kluisWat er tussen die wanden zit bepaald de brandwerendheid van een kluis, er zijn kluisje waar wat isolatie tussen de wanden is verwerkt en dan mag dat DIN 4102 worden genoemd en ze worden niet getest, dus geen idee hoe lang dit werkt tegen hitte, is een beetje gokken.
Koopt u echter een kluis met een brandwerend certificaat dan geeft dat wel zekerheid. Deze kluizen worden zo gevuld tussen de wanden dat ze voor een bepaalde tijd de hitte buiten houden, de gebruikte materialen hiervoor kunnen verschillen, maar het meest gebruikt is hout, beton of krijt dit zijn goede natuurlijke isolatoren, wat zo veel betekend dat ze de warmte niet door geven/geleiden. Aan de hand van de verschillende certificaten kunt u zien hoe lang de hitte buiten wordt gehouden. Deze brandwerende kluizen zijn ook daadwerkelijk getest door een onafhankelijk test instituut lees hier meer over op de pagina certificaten. Hoe lang de brandwerendheid moet zijn is afhankelijk van de locatie waar de kluis komt te staan, in een houten woning is een 60 minuten echt wel aan te raden, maar in een moderne betonnen woning is 30 minuten vaak meer dan voldoende.

Inbraak- en brandwerende kluis

Een inbraak- en brandwerende kluis is natuurlijk de ideale kluis, en de slimste keus. Zo beschermt u uw waardevolle spullen optimaal. Kijk goed naar de certificaten en bepaal dan welke mate van inbraak en brandwerendheid uw wilt. Bij een inbraak- en brandwerende kluis kunt u eindeloos combineren: een Grade II inbraakwerend certificaat, met 60 minuten brandwerend certificaat of een Grade I met 30 minuten brandwerend certificaat etc.

Een inbraak- en brandwerende kluis biedt dus de meeste bescherming tegen zowel brand als de inbreker en voorzien van het juiste slot ook nog tegen de overvaller!

De kluissloten

De kluissloten zijn bepalend voor de veiligheid van de inhoud, u heeft niets aan een perfecte romp en deur en dan wordt dit afgesloten met een slap slotje!
Een goed gecertificeerd slot is essentieel.
Standaard is een sleutelslot, dit is een zogenaamd dubbelbaard slot. Aan beide kanten van de sleutelingang zitten klavieren die goed moeten worden

Elektronische slot

Elektronische slot

gelegd door de sleutel. Meestal worden hier 8 tot 14 klavieren gebruikt, ter vergelijking, in uw deur slot zitten er maximaal 4 tot 6 en dan aan maar één kant.
Het is dus een uitermate goed slot die moeilijk te openen is door een leek. Wij vinden dat er een aantal nadelen zijn met een sleutelslot: waar laat u de sleutel, zoals u ziet is een kluissleutel erg herkenbaar als kluissleutel. Waar gaat u deze verstoppen? In de vriezer tussen de doperwten? Onderin de wasmand tussen de vieze sokken? Een inbreker zoekt hier trouwens ook! Als een inbreker de kluis in huis heeft gevonden en hij ziet een sleutelingang dan gaat hij op zoek naar de sleutel, want dat is de makkelijkste weg! Voor u zelf is de toegang tot de kluis ook moeizamer, u moet eerst de sleutel opzoeken en vervolgens na gebruik weer opbergen.

Het elektronisch slot is wat dat betreft een veel betere optie, gemakkelijk toegankelijk en direct beschikbaar.
Er zijn meer voordelen aan een elektronisch slot, u kunt zelf een code instellen en weer wijzigen wanneer u wilt, met een zes cijferige code zijn er 1.1 miljoen mogelijkheden! Een elektronisch slot heeft ook een aantal slimme oplossingen, zo gaat het slot automatisch in blokkade als er meerdere keren een verkeerde code wordt ingegeven, als een inbreker een aantal pogingen waagt dan gaat na drie pogingen het slot op slot. Voor minimaal een kwartier reageert het slot nergens meer op, na dat kwartier gaat hij weer in de normale modus. Ook kan er een tijdvertraging worden ingevoerd, dan geeft u de code in en pas na de door u ingestelde tijd gaat de kluis pas open. En bij de meer geavanceerde sloten kunnen meerdere codes en bijvoorbeeld een connectie met het alarm systeem worden gemaakt. En ook het uitlezen van de gebruik historie behoort tot de mogelijkheden.

De Verankering

En tot slot de verankering! Alle gecertificeerde kluizen hebben minimaal één verankering gat in de bodem.
De brandwerende kluizen hebben vaak minder verankering gaten, omdat ze anders de brandwerende norm niet halen, en dan geen certificaat krijgen.
Om het certificaat geldig te maken voor de verzekeraar is een deugdelijke verankering een vereiste.

Belt u gerust met onze kluisspecialisten, we staan klaar voor u van 08.00 uur tot 22.00 uur! 0342-422239