Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

De inbreker vertelt zijn verhaal

De Inbreker en een kluis!

Inbreken is zo makkelijk !!!

 

Neem een willekeurige wijk in Nederland en kijk met de ogen van een inbreker.

 
" 's Morgens gaan de meeste mensen de wijk uit naar hun werk, dan blijven de huismoeders over. In de ochtend worden de ramen geopend om het beddengoed Inbrekerte luchten. En dan komt de mooiste periode, de kinderen worden naar of van school gebracht/gehaald! Alles blijft openstaan, want overdag wordt er niet ingebroken, toch? Via een openstaand raam ben ik zo binnen en ik heb minstens 15 minuten de tijd om alles te verzamelen en mee te nemen.”

" De zomer is een prachtige periode om in te breken, door de warmte staan veel ramen open en de mensen zitten vaak achterin de tuin te genieten van de warmte. Vaak staat een achterdeur gewoon open, en kan ik zo naar binnen lopen, gelijk door naar boven want daar komen ze vaak niet, (de keuken moet ik mijden) en boven kan ik dan rustig de sieraden die overal liggen uitzoeken. Mocht ik wel iemand tegen het lijf lopen dan ben ik al weg voordat ze bekomen zijn van de schrik". 
 
''Twee verdieners met een groot huis hebben vaak alarm op hun woning en denken dan dat ze veilig zijn! Fout! Ik ben helemaal niet bang voor een alarminstallatie hoe goed dan ook! Even de politie scanner luisteren om te weten waar de dichtstbijzijnde politie auto is en dan kan ik aan het werk. Als de sloten niet al te moeilijk zijn ben ik zo binnen en ik heb minstens 10 minuten de tijd om alle tablets, laptops, dure muziek afspelers en sieraden die voor het grijpen liggen te verzamelen en ik ben allang weg als de politie reageert op de alarmmelding.”Inbreker die raam forceert
 
''Laatst was ik in een woning waar een kluisje stond, dit was een licht kluisje die niet vast stond, die heb ik door het raam in de achtertuin gegooid en daarna meegenomen naar huis. Thuis heb ik op YouTube gezocht hoe ik de kluis moest openen. Dood eenvoudig bleek dit te zijn!”
 
Dit zijn willekeurige anekdotes die door de inbrekers worden verteld. Het inbreken is echt heel eenvoudig en gebeurt dan ook steeds vaker in Nederland. Overdag gebeuren op dit moment de meeste inbraken in privé woningen en niet 's nachts zoals vaak wordt gedacht. Bij bedrijven worden ook overdag de meeste spullen gestolen (vaak door insluiping of eigen personeel) alleen de grotere spullen worden in de nacht gedaan. Goede sloten op de deuren en ramen zijn effectief, maar moeten dus ook overdag gebruikt worden.

Op dit moment worden er 125 inbraken per dag genoteerd bij de politie, daarbij komen nog heel veel insluipingen die niet worden gemeld of zelfs helemaal niet of veel later worden opgemerkt. De kans dat uw woning ook aan de beurt komt is dus relatief groot. Zorg daarom voor een inbraakwerende plek (gecertificeerde kluis) in huis waar u makkelijk bij kunt en waar u genoeg spullen in kunt opbergen zoals uw laptop, uw video camera en fototoestel. Koop de kluis daarom groot genoeg om alles goed te kunnen opbergen. En houdt gelijk rekening met de toekomst, elk jaar komt er wel weer iets bij.
 
n alle gevallen zoals hier boven genoemd is een goede kluis het meest effectief! Niet een licht en makkelijk mee te nemen kluisje van de bouwmarkt, maar een goede gecertificeerde kluis die goed bevestigd/verankert is aan uw woning of bedrijfspand.
De inbreker heeft licht gereedschap bij zich om een deur of raam te forceren, met dit gereedschap kan hij niet een goede kluis forceren, uw kostbaarheden liggen veilig opgeborgen in een echt goede gecertificeerde kluis.
gecertificeerde kluis