Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Kluis Kopen?

Een kluis kopen?

Een kluis kopen is niet zo makkelijk! Er zijn veel soorten kluizen en welke van die honderden kluizen is nou voor u de juiste kluis? Kluis kopen? Kluiszorg Nederland
Kluizen zijn te koop in veel varianten, inbraakwerende, brandwerende en inbraak- en brandwerende kluizen.
De juiste kluis voor u bepaald u in een aantal stappen:

  • de inbraakwerendheid
  • de brandwerendheid
  • het type kluisslot
  • de verankering mogelijkheden
  • de grote van de kluis

De juiste kluis kopen bepaald u door eerst de inbraakwerendheid te bepalen, hoe sterk moet de kluis zijn, welk inbraakwerend certificaat wilt u hebben op de kluis.
Dan bepaald u de brandwerendheid van de kluis, heeft u een brandwerende kluis nodig of is dit niet van belang.
De volgende stap bij het kopen van een kluis is het type slot, sleutelslot of een elektronisch slot.
Van groot belang is de verankering van uw gekochte kluis, de kluis moet "deugdelijk" worden verankert aan uw woning of pand. 
En de laatste stap is de ruimte die de kluis moet bieden, wat wilt u gaan bewaren in de kluis, denk hierbij ook aan uw tablet, foto/film toestel en eventueel fotoalbums.
Koop een kluis niet te klein, denk aan de toekomst!

Inbraakwerende kluis

Een inbraakwerende kluis is bedoeld om uw waardevolle spullen te beschermen tegen een inbreker.
De inbraakwerende eigenschappen van een inbraakwerende kluis zijn dus heel belangrijk, maar hoe weet u nu hoe goed een kluis in staat is de inbreker buiten te houden?
De inbraakwerende kluizen die wij verkopen zijn gebouwd volgens een procedure die is vast gelegd in een Europese norm, EN 14450 voor privé kluizen en EN 1143-1 voor de betere kluizen, de kluis wordt getest door een onafhankelijk test instituut, deze test de kluis op zijn certificaat niveau met relevant gereedschap zoals ook is Kluis certificaten in kluisvastgelegd in de EN norm. Hierna krijgt de kluis zijn certificaat, deze moet zich bevinden aan de binnenkant van de kluis deur.
Er zijn dus verschillende inbraakwerende niveaus voor kluizen, deze worden door de verzekeraar gebruikt om de waarde van de inhoud ( indicatie waardeberging) te kunnen verzekeren. Dit hoeft niet maar het kan, en voor u zegt het iets over de mate van inbraakwerendheid van de kluizen.

Zie de volgende tabel voor uw "waarde indicatie" kluis:
Dekkings advies Als de waarde van de inhoud in de buurt komt van de 20.000,- dan zou u een Grade I gecertificeerde kluis moeten kopen!

Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis beschermd uw waardevolle spullen tegen de gevolgen van een brand.
Ook bij een brandwerende kluis zijn er verschillende niveaus, uitgedrukt in de tijd die de kluis het uithoudt in een brand.
30 minuten, 60 minuten of 120 minuten brandwerend voor papier (documenten) of 60 minuten tot 120 minuten voor data.
Als de kluis alleen bescherming biedt tegen de hitte van een brand wordt deze ook wel brandkast genoemd.
De kluizen die een mate van brandwering bieden kunnen op verschillende manieren worden getest, de ene is zwaarder dan de ander.
Maar allemaal hebben ze de tijd als test factor. Maar de test temperatuur kan verschillen, en belangrijk is de "natuurlijke afkoeling" en val test die worden niet bij elke test gedaan. 
Brandwerende kluizen testen Brandwerende kluis testen.

Bij brandwerende kluizen is de plek waar de kluis komt te staan van belang, komt de kluis op een betonnen vloer te staan dan is de kans klein dat hij lang in de haardvuur zal staan, beton brand immers niet. Maar komt de kluis op een houten vloer te staan dan is het ineens wel heel belangrijk. Ook is het van belang te weten wat u wilt opslaan in de kluis, documenten, of data? Papier en sieraden kunnen een veel hogere temperatuur weerstaan dan een harde schijf of USB-sticks.
Al onze gecertificeerde brandwerende kluizen zijn getest door het belangrijkste test instituut van Europa het ECB-S, u koopt dus altijd een echt goede brandwerende kluis!

Kluis sloten

Het kluis slot is heel belangrijk bij een kluis, dit is de meest kwetsbare onderdeel van een kluis.
Al onze gecertificeerde kluizen worden standaard geleverd met een sleutelslot, dit is een dubbelbaard veiligheidsslot gecertificeerd volgens EN 1300. elektronisch slot
Een dubbelbaard veiligheidsslot is veilig en betrouwbaar voor een lange periode.
De voordelen zijn dan ook een lange levensduur en betrouwbaar, maar er zijn ook belangrijke nadelen aan een sleutelslot.
Op dit moment worden er al veel kluizen via het sleutelgat geopend met een eenvoudige "kam" die het slot kan uitlezen en vervolgens de sleutel kan nabootsen.
Een ander groot nadeel van een sleutelslot is het sleutel beheer, waar verstopt u de sleutel, wie heeft de sleutel en is deze na te maken (kopiëren).
Het alternatief is een elektronisch slot of een mechanisch codeslot. Het mechanische codeslot komt nog maar zelden voor en wij verkopen deze al niet meer.
Het elektronisch slot biedt op dit moment de meeste voordelen. Het is tegenwoordig erg betrouwbaar en biedt een lange levensduur, dit is in het verleden wel anders geweest, het is veiliger dan een sleutelslot en biedt ook meer mogelijkheden. Zo heeft elk elektronisch slot een manipulatie beveiliging, die in werking treed als er meerdere keren een verkeerde code is ingegeven, waardoor de inbreker niet onbeperkt codes kan uitproberen, u kunt een tijdvertraging instellen, en meerdere codes.
Ook hebben we elektronische sloten die we kunnen aansluiten op een bestaand alarmsysteem waarmee u een "code onder dwang" kunt versturen naar de meldkamer.
Kortom wij adviseren altijd een elektronische slot, al is hij wel aanzienlijk duurder.  

Kluis verankeren

U wilt een kluis kopen, dan is het verankeren van een kluis heel belangrijk!
Zeker bij de lichtere privé kluizen is het heel belangrijk dat de kluis goed wordt vast gezet.
Het verankeren van een kluis is ook verplicht om het certificaat geldig te maken, dit dient dan wel gedaan te worden door een gecertificeerd bedrijf volgens de richtlijnen van de verzekeraar. Kluiszorg Nederland is gecertificeerde en erkend door de verzekeraars om dit te doen.
Bij alle kluizen die u bij ons kunt kopen zit verankering materiaal van de fabrikant van de kluis, in sommige gevallen vinden wij dit onvoldoende om de kluis goed te kunnen verankeren, u kunt bij onze chauffeur beter verankering materiaal kopen.
Bij het kopen van een kluis moet u goed opletten waar de verankering gaten zitten, dit kan namelijk belangrijk zijn als u bijvoorbeeld vloerverwarming heeft of dat de wand waar tegen de kluis wordt geplaatst een tussen muurtje is waarin een goede verankering niet mogelijk is.
Veel brandwerende kluizen hebben geen achterwand verankering, dit komt omdat als de kluis dat wel zou hebben de test norm voor het brandwerend certificaat niet gehaald kan worden. Bel of mail ons voor meer informatie in uw specifieke geval.

Kluis certificaten

Kluizen hebben certificaten die voor u de inbraakwerendheid en brandwerendheid van de kluis verduidelijken.
In beide gevallen zijn hier in verschillende niveaus te verkrijgen.
Ook op de kluizen kunt  verschillende type certificaten krijgen, zo zijn er kluizen met een GradeI inbraakwerend certificaat en met een 60 minuten brandwerend certificaat. ( Salvus Bologna kluizen)
Op deze manier zijn er veel combinaties mogelijk.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Kluis kopen bij Kluiszorg Nederland

Het is niet eenvoudig om in het grote assortiment kluizen op de Nederlandse markt de juiste kluis te selecteren.
Daarom biedt Kluiszorg Nederland u een aantal tools om de keuze te vereenvoudigen.

Kluizenshowroom

De grootste kluizenshowroom van Nederland bezoeken is een slim idee, echt alle soorten kluizen met alle soorten certificaten staan hier opgesteld.
Hoe werkt een elektronische slot, waar zitten de verankering gaten in de kluis, hoe ziet de binnenkant van een kluis eruit. kom kijken en voelen want een foto of filmpje zegt nog niet genoeg over de kluis.
Een foto of film laat een sterke kluis zien maar til hem eens op, u zal schrikken hoe licht de ene kluis en hoe zwaar een andere.
Als u toch een aanzienlijk bedrag in de kluis investeert dan kan u toch ook wel een uurtje tijd investeren in de kluizenshowroom, zodat u zeker weet dat u de juiste keus maakt!
De koffie staat klaar! bezoek de kluizenshowroom

Vertegenwoordiger aan huis of bedrijf

Wilt u op uw gemak alles weten over kluizen en waar die bij  u goed verankert kan worden?
Weet u welke kluis, maar weet u niet of die de trap op of af kan? 
Wilt advies over kluizen en de wijze van verankeren, dan laat u geheel vrijblijvend een kluisspecialist van Kluiszorg Nederland bij u langs komen.
Kluisspecialist bij u thuis

Kluizen catalogus

Vind u het lastig om op een website de juiste kluis te vinden, wij kennen het gevoel!
Vraag dan een kluizen catalogus aan, deze sturen wij u gratis op.
In de catalogus staat een uitleg over de certificaten en de beste kluizen door ons geselecteerd.
Kluizen catalogus

Offerte aanvragen

Het is lastig zoeken naar de juiste kluis op welke website dan ook.
We hebben een offerte traject voor u gemaakt, waarin u eenvoudig kunt aan geven wat uw wensen zijn, op basis van die gegevens maken wij een mooie offerte voor u!
Of als u al weet welke kluis u wilt, dan maken we ook een mooie offerte voor uw situatie.
kluis offerte aanvragen

Keuzehulp

Met de keuzehulp tool kunt u eenvoudig de juiste kluis selecteren
In drie stappen bent u bij de juiste kluis voor u!
Gebruik de keuzehulp om snel bij de juiste kluis uit te komen: Keuzehulp

Kluizen "blog"

Nog steeds veel vragen over kluizen? Welke kluis is goed? Meer uitleg over de sloten de certificaten de verankering, de merken etc.
Lees alles in onze Kluizen blog

Veel gestelde vragen

We hebben ook een veel gestelde vragen pagina, hier kunt u de meest gestelde vragen lezen met hun antwoorden.
Zelf ook een vraag? Stel hem via de mail, info@kluiszorg.nl  of via de contact pagina

Maar Natuurlijk is persoonlijk contact nog altijd het fijnste!
Bel onze kluisspecialisten van 09.00 uur tot 22.00 uur en ook in de weekenden!

Kluiszorg Nederland
Tel: 0342-422239