Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

 • Gratis bezorgen
 • Montage service
 • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Kluis Kopen?

Een kluis kopen? 

Een goede gecertificeerde kluis is slim om te kopen, bescherm uw emotionele waardevolle spullen in een inbraak- en brandwerende kluiskluis kopen? Koop een gecertificeerde kluis!
Maar hoe koopt u de juiste kluis in het grote assortiment kluizen?  Op deze pagina proberen wij het u uit te leggen.

Het kopen van kluizen gaat het snelst in de volgende stappen, eerst kijkt u welke kluis u wilt, een privékluis, een inbraakwerende kluis, een brandwerende kluis of een combinatie van beide een inbraak en brandwerende kluis, of zoekt u een archiefkast, sleutelkluis, afstortkluis, datakluis of hotelkluis? Als u deze keuze heeft gemaakt dat gaat u de inbraak weerstand van de kluis bepalen, oftewel welk inbraakwerend en/of brandwerend certificaat moet er op de kluis komen? Dan het formaat van de kluis, welke inhoud heeft u nodig voor uw waardevolle spullen (en houdt rekening met de toekomst). Dan het type slot, wilt u een sleutelslot, een elektronische slot of een combinatie van beide? De laatste stap is ook belangrijk, waar wordt de kluis geplaatst en verankert.

hoe goed inbraakwerend moet de kluis zijn?

Een gecertificeerde kluis heeft certificaten die u vertellen hoe sterk de kluis is in het weerstaan van een inbraak poging, dit zijn oplopende certificaten, hoe hoger het certificaat hoe sterker de kluis is. Om een indicatie te geven aan de sterkte hebben we (verzekeraars, VGW branche organisatie) er een bedrag aan gehangen om het u makkelijker te maken, dit noemen we een "waarde indicatie" de verzekeraars gebruiken dit bedrag ook bij het afsluiten van een verzekering op de kluis inhoud. Het is geen verplichting de inhoud te verzekeren, het kan maar hoeft zeker niet.
waarde indicaties

Dus als u een kluis wilt kopen dan is stap één welk certificaat is van toepassing op de inbraakwerendheid.

De brandwerendheid van een kluis?

De brandwerendheid van een kluis wordt bepaald door de isolerende lagen in de romp van de kluis, sommige kluizen hebben hellemaal geen isolerende lagen (enkelwandige kluizen) en er zijn kluizen met een minimale brandwerende isolatie (DIN 4102) die prima werken op een betonnen vloer in een moderne woning.Brandend huis
Maar een brandwerend gecertificeerde kluis heeft een isolerende vulling die daadwerkelijk is getest en het zeker tot een bepaalde tijd uithoudt. 
De testen zijn gebaseerd op een buiten temperatuur van 1100 graden en de binnen temperatuur van de kluis mag dan niet hoger worden dan 170 graden (ontbrandings temperatuur voor papier).
De buiten temperatuur is een geforceerde temperatuur, bij een gemiddelde huis brand komt de temperatuur niet boven de 700 tot 800 graden.
U kunt kiezen uit verschillende certificaten voor brandwerendheid, DIN 4102, 30 minuten, 60 minuten en zelfs 120 minuten.

het type kluisslot?

Het type slot is belangrijk! Een sleutelslot is standaard op al onze kluizen, maar u kunt ook kiezen voor een elektronisch slot of een mechanisch code slot of een Elektronisch slotcombinatie van sloten, bijvoorbeeld een sleutelslot en een elektronisch slot. voor bedrijven is de keuze eigenlijk altijd een elektronisch slot, omdat u dan bij wisseling van personeel eenvoudig de code kunt wijzigen. Wij adviseren ook voor particulieren een elektronisch slot, om de reden dat er geen sleutel is die verstopt diend te worden met het risico dat de inbreker deze toch vind. Een elektronisch slot verdiend de voorkeur.

het formaat kluis?

Het formaat van de kluis is belangrijk, omdat veel mensen de kluis te klein kopen, denk even goed na over de toekomst.
Een kluis gaat wel 40 tot 50 jaar mee en in die loop van de tijd verzamelt u steeds meer dingen in de kluis, de ruimte is dus zeker erg fijn!

Kluis verankeren!

Het belangrijkste onderdeel van het kopen van een kluis is de verankering van uw kluis!
De kluis moet deugdelijk zijn verankert aan uw woning of bedrijfspand om het certificaat geldig te maken.
Een verzekeraar betaald niets uit als de kluis niet op de juiste wijze is verankert.
Elke gecertificeerde kluis heeft verankering gaten in de kluis, deze moeten worden gebruikt.
Als u een kluis koopt moet u dus goed kijken waar de kluis verankert kan worden, dit moet een goede wand of vloer zijn.
Kluiszorg Nederland kan uw kluis verankeren op de juiste wijze, wij doen het altijd op de chemische wijze, lees hier meer over kluis verankeren

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Koop een gecertificeerde kluis!

Koop een gecertificeerde kluis als u een goede veilige kluis wilt hebben, de meest verkochte kluizen zijn niet gecertificeerde kluizen, deze zien er best sterk uit maar zijn dit echt niet.
Een niet gecertificeerde kluis is niet getest op zijn inbraakwerendheid, maar wordt zo goedkoop mogelijk gebouwd voor massa productie. U koopt schijn veiligheid!
Een gecertificeerde kluis wordt daadwerkelijk getest op zijn inbraakwerendheid, brandwerendheid of op een combinatie hiervan. Deze testen worden gedaan door voor deze doeleinde gecelecteerde instanties.
De door ons gevoerde kluizen zijn allemaal in Europa getest door het ECB-S of VDS, beide instanties zitten in Duitsland en zijn geheel onafhankelijk.

Waarom een kluis kopen?

Waarom u een kluis moet kopen is voor iedereen anders, maar de belangrijkste redenen zijn, veilige plek in huis, verzekering eist een gecertificeerde kluis, u heeft emotioneel waardevolle spullen, etc.
Het is natuurlijk fijn om een veilige plek in uw woning of bedrijfspand te hebben die de voor u waardevolle spullen beschermd tegen inbraak en brand. Dat doet een gecertificeerde kluis optimaal.
Uit onderzoek van de Politie blijkt dat, tijdens een inbraak de kluis in 95% van de gevallen geheel ongemoeid wordt gelaten. De inbreker heeft de tijd niet, en niet het juiste gereedschap dus uw waardevolle spullen liggen veilig.
In de 5% die overblijven gaat het vaak om een niet gecertificeerde kluis of om een kluis die niet vast stond. De verankering van een kluis is namelijk net zo belangrijk als het kiezen van de juiste kluis.

Gecertificeerde kluis kopen

Het is dus duidelijk dat een gecertificeerde kluis kopen een goede keus is, u zoekt veiligheid en dat krijgt u met een gecertificeerde kluis.
Maar hoe herkent u een gecertificeerde kluis? Als uw kluis een certificaat heeft dan zit deze aan de binnenkant van de deur, het certificaat is daarin aangebracht met popnagels.

Kluis certificaat In dit geval zitten er twee certificaten in de kluis, een inbraak en brandwerend certificaat. kluis certificaat uitleg
Op het certificaat staan de volgende zaken aan gegeven, fabrikant, instantie die het certificaat heeft afgegeven, productie jaar, weerstand niveau (Grade/klasse), gewicht van de kluis, en de Europese norm waar de kluis aan voldoet (EN 14450/EN 1143-1)
Het is van belang dat de certificaten duidelijk van een Europese test zijn voorzien, de Nederlandse verzekeraars accepteren geen andere certificaten.
Ook op de Nederlandse (internet) markt worden kluizen aangeboden als gecertificeerde kluizen maar zijn dus door een andere instantie afgegeven.

Indicatie waardeberging op uw gecertificeerde kluis

Een gecertificeerde kluis is verkrijgbaar in verschillende weerstand niveaus, om het onderscheidt makkelijk te zien heeft elk certificaat een "indicatie waardeberging" mee gekregen.
De term indicatie waardeberging geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis ligt opgeborgen.
Tevens zegt dit alles over de inbraakwerendheid van de kluis, u begrijpt dat hoe hoger de indicatie waardeberging, hoe sterker de kluis is in het weerstaan van een inbraak poging.
Er zijn twee belangrijke normeringen waaraan de kluis moet voldoen om in aanmerking te komen voor dekking bij een verzekeraar: EN 14450 (S1 en S2) Deze normering is prima voor kluizen die partikulier worden gebruikt en gaan tot een maximale indicatie waarde berging van € 9.000,-. en EN 1143-1 deze gaat veel verder, namelijk tot wel € 500.000,- voor kostbaarheden. Deze normering is zwaarder en wordt door ons zeker geadviseerd! Voor de dekking van contant geld wordt altijd de helft genomen van kostbaarheden.
In de volgende tabel staat de volledige waarde indicatie met dekkings advies voor de verzekeraars:

Indicatie waarde berging

Brandwerende kluis kopen?

Wilt een brandwerende kluis kopen, dan geldt hierbij eigenlijk het zelfde als bij een inbraakwerende kluis, het moet een gecertificeerde brandwerende kluis zijn.
Ook bij een brandwerende kluis kunt u via het certificaat zien hoe goed hij is in het weerstaan van hitte, de kluis is dan voorzien van een isolatie laag die in bepaalde mate de hitte tegen kan houden.
Er wordt onderscheidt gemaakt in het beschermen van papier/documenten en data. Data kan veel minder hitte weerstaan dan papier. Er zijn dus data kluizen voor usb sticks, DVD's en hardeschijven, en brandwerende kluizen voor papier/documenten.
Bij een brandwerende kluis voor papier mag de binnen temperatuur nog oplopen tot 180 graden, dat kan geen kwaad voor papier/documenten, maar bij een data kluis mag de binnen temperatuur niet verder oplopen dan 55 graden.
U kunt via het certificaat zien waar de kluis op getest is, papier of data. Het is wel belangrijk om te weten wat de situatie is waar de kluis komt te staan, is dit in een geheel betonnen gebouw dan is de kans op een uitslaande brand nihil, maar bevat het gebouw waar de kluis komt te staan veel hout of gevel beplating die brand gevaarlijk is dan moet de brandwering van de kluis optimaal zijn. Voor gebruik van een kluis in een moderne woning pand volstaat een 30 minuten brandwering al gauw, ook als u er data in op gaat slaan.
In de volgende tabel vind u de normeringen met de brandwering in tijd uit gedrukt:

Brandwerende certificaten

Kluis sloten

Kluis sloten zijn er in veel uitvoeringen, sleutelsloten zijn standaard op al onze kluizen, echter deze kunnen we vervangen voor bijvoorbeeld een elektronische versie.
Een kluis met een sleutelslot is bedrijfszeker, maar het beheer van de sleutels is vaak een probleem, wie heeft de sleutel, waar is die verstopt, en wat nu als de inbreker hem vind, dan is er gelijk toegang tot de kluis!
U bent dan alles kwijt in de kluis, en de verzekeraar zal zeker moeilijk gaan doen, want er is geen braakschade aan de kluis. Wij adviseren dus altijd een elektronisch, biometrisch of mechanisch code slot.
Een elektronisch slot biedt meer mogelijkheden dan een sleutelslot, zo kan daar een tijdvertraging op worden ingesteld, of meerdere codes worden gebruikt, ook kan een elektronisch slot worden aan gesloten op uw alarm systeem.
En een elektronisch slot heeft altijd manipulatie blokkering, wat inhoud dat als er meerdere keren een verkeerde code wordt ingevoerd het slot blokkeert na drie foutieve ingaven. Zodoende kan de inbreker of iemand anders niet blijven proberen de kluis te openen.
Tegenwoordig zijn er ook al een aantal biometrische sloten die te openen zijn met uw vinger afdruk of zelfs met uw ogen, echter tot op heden heeft geen van dit type sloten de juiste certificering gehaald, en zijn ze ook nog erg duur in verhouding.
Dan zijn er ook nog de ouderwetse mechanisch code sloten, deze werken prima, maar wat omslachtig, het heeft wel wat tijd nodig om hier fijn mee te werken maar bedrijfszeker zijn ze in ieder geval wel.
Wij adviseren echter altijd een goed gecertificeerd elektronisch slot, die biedt zo veel voordelen dat meer prijs zeker gerechtvaardigd is.

De verankering van uw gecertificeerde kluis

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het kopen van een kluis is een deugdelijke verankering van de kluis aan uw woning of bedrijfspand.
U wilt niet dan uw dure gecertificeerde kluis inclusief inhoud zomaar mee te nemen is, dus een professionele verankering is van groot belang.
Elke gecertificeerde kluis heeft minimaal één versterkt verankering gat, hoe beter de kluis brandwerend is hoe minder verankerings gaten erin zitten.
Dit heeft te maken met het halen van het brandwerend certificaat, hoe neer verankers gaten hoe moeilijker dit is te halen.
De verankering van een kluis heeft het meest zin aan een goede betonwand of vloer, en dan het liefst met chemisch verankering of verlijming.
Echter een verankering met een zwaarlast anker is ook heel sterk.
Kluiszorg Nederland verankert al 25 jaar zelf kluizen op veel verschillende onder gronden, wij hebben dus heel veel ervaring met verankering van uw kluis.
Laat het ons doen dan krijgt u een verankerings certificaat en weet u zeker dat het goed vast zit.

Kluis kopen: waar moet u op letten

 • Koop de kluis niet te klein, een kluis gaat 50 jaar mee, elk jaar komt er wat meer in de kluis, houdt u hier rekening mee?
 • Neem een goed slot, liefst een elektronisch slot en let op de certificering van het slot.
 • Kijk goed naar de brandwerendheid van de kluis, een 30 minuten brandwering is vaak voldoende, maar... uw gevoel zegt.
 • De indicatie waarde berging is nu voldoende maar ook over 10 jaar nog? Elk jaar komt er meer waarde in de kluis.
 • Waar wilt u de kluis plaatsen/verankeren in huis/pand, is daar een goede mogelijkheid voor de verankering?
 • Stap 1, selecteer uw certificaat.
 • Stap 2, selecteer uw brandwerende norm, certificaat.
 • Stap 3, selecteer uw type slot.
 • Stap 4, selecteer de maatvoering van uw kluis.
 • Stap 5, bel Kluiszorg Nederland voor meer informatie!

Gebruik de keuzehulp om snel bij de juiste kluis uit te komen: Keuzehulp

Kluiszorg Nederland
Tel: 0342-422239

Bereikbaar van Maandag tot vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur, en op zaterdag tot 17.00 uur