Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Brandwerende kluis kopen?

Brandwerende kluis kopen?

U wilt een kluis die brandwerend is kopen, dat is een slim idee! Een brandwerende kluis is een dubbelwandige kluis voorzien van isolatie materiaal om de hitte zo lang mogelijk tegen te houden.
Een goede brandwerende kluis beschermt uw waardevolle spullen tot een bepaalde tijd bij een bepaalde temperatuur, dit wordt getest door een onafhankelijk test instituut.brandwerende grafiek
De Testen zijn in twee verschillende catagorieen vast gelegd: Een test voor papier en een test voor Data/media dragers. 
Bij papier mag de binnen temperatuur nog 177 graden zijn bij data/media mag dit maar 52 graden zijn, u begrijpt dat dit veel moeilijker te halen is. 

Hoe wordt er getest?

Er zijn verschillende testen die worden gebruikt voor het testen van brandwerende kluizen.
De onafhankelijke test instituten stellen de kluizen bloot aan een temperatuur tussen de 850-1100 graden gedurende een periode van 30, 60 of 120 minuten.
De binnen temperatuur mag dan niet hoger geweest zijn dan 177 graden voor papier  en niet hoger dan 52 graden voor data kluizen.
Bij de testen kunnen ook nog een natuurlijke afkoelings periode en een valtest worden gedaan. Dat betekend dat nadat de brand is gedoofd er uit gegaan wordt dat de kluis nog moet afkoelen en de periode van hitte dus nog langer zal zijn, ook wordt de kluis getest op een val van 9,15 meter. Na de val moet de kluis nog gesloten zijn en intact zijn. 

Welke brandwerende kluis heeft u dan nodig?

Welke brandwerende kluis u nodig heeft ligt aan de situatie waar de kluis komt te staan en wat u in de kluis gaat opslaan. Zoals u in de grafiek kunt zien is de opslag van data gevoeliger voor temperatuur dan papier of sieraden.
De test wordt gedaan met een kluis midden in de vuurhaard, maar als bij u de kluis in een betonnen omgeving staat dan kan de kluis helemaal niet midden in de brandhaard staan! Beton brand niet, dus de temperatuur komt niet in de buurt van de test waarde. Komt de kluis echter op een verdieping met houten tussenvloeren dan is het wel belangrijk een goede brandwerende kluis te nemen.
Bij een gewone brand komt de temperatuur niet boven de 600/700 graden (hout) uit en de brandweer is in Nederland ook best snel ter plaatse. Een betonnen huis brand zelden volledig uit, er is simpel genoeg geen voldoende "voedsel" voor een uitslaande brand.

Brandwerende testen

Er zijn natuurlijk ook brand en inbraakwerende kluizen! Deze hebben een combinatie van goede inbraak en brandwerende eigenschappen.

 Bel met ons verkoop team: 0342-422239 

bezoek de kluizenshowroom     Afspraak aan huis/bedrijf     Kluis offerte

Er komen geen producten overeen met de selectie.