Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Inbraakwerende kluis kopen?

Inbraakwerende kluis kopen?

Een inbraakwerende kluis kopen met een certificaat is een slimme investering! Met een gecertificeerde kluis weet u zeker dat u het een inbreker heel moeilijk maakt. Sistec EM 2 inbraakwerende kluis
Al onze inbraakwerende gecertificeerde kluizen zijn getest door het ECB-S, dit is de belangrijkste onafhankelijke test instituut voor kluizen.
Het ECB-S zit in Duitsland, en staat bekend als het belangrijkste instituut voor het testen van kluizen wereldwijd.

Test normeringen:

Er zijn drie belangrijke test normeringen voor kluizen:  

  • EN 14450 (S1 en S2) Dit zijn kluizen geschikt voor licht partikulier gebruik, en dagwaardeberging voor bedrijven.
  • EN 1143-1 ( Grade/klasse en CEN I t/m V) Dit is de beste mogelijke normering voor de veeleisende gebruiker.
  • EN 1143-2 ( Grade/Klass en CEN I t/m V) Deze normering is speciaal voor afstortkluizen. Test inclusief Afstort module.

Wat betekend een certificaat in een kluis?

Als u een gecertificeerde kluis heeft dan betekend dat dat de kluis is gebouwd volgens eén van de hierboven genoemde normen en ook daadwerkelijk daar aan voldoet. Met het certificaat kunt u de inhoud van een gecertificeerde kluis verzekeren tegen inbraak en brand.
Aan elk certificaat heeft de verzekeraar een "waarde indicatie" gehangen. Dat betekend dat de inhoud per certificaat anders is te verzekeren.
Naarmate de kluis sterker is (een hoger certificaat) wordt het te verzekeren bedrag hoger. Overigens is het niet verplicht de inhoud ook daadwerkelijk te verzekeren, het is een mogelijkheid. U begrijpt dat een gecertificeerde kluis dus een grotere zekerheid biedt tegen een inbraak poging. In een kluis kunnen twee certificaten zitten, één voor de inbraakwerendheid en één voor de brandwerendheid (zie hiervoor de pagina "brandwerende kluis kopen").
Hierbij een tabel met de normeringen en de bij behorende te verzekeren bedragen:
waarde indicatie tabel 

Hoe herkent u een gecertificeerde kluis?

Als u een gecertificeerde kluis koopt moet aan de binnenkant van de deur een certificaat zitten, hier herkend u een gecertificeerde kluis aan.
Op dit certificaat staat vermeld welke kluis het is (type) welke normering van toepassing is en bouwjaar en testinstituut.

kluis certificaat

Dit is een voorbeeld van een kluis certificaat die geklonken moet zitten aan de binnenkant van de deur.

Waarom een gecertificeerde kluis? En wat moet u doen?

Als u een gecertificeerde kluis koopt dat biedt dat zekerheid van een goede koop en dat u daadwerkelijk het de inbreker zo moeilijk mogelijk maakt.
Bedenk goed dat u een kluis koopt voor de eerste 50 jaar!! Kijk goed naar de toekomst bij het kopen van een kluis, denk aan inhoud, plaatsing van de kluis welk certificaat, en welk type slot.

Het testen van de kluizen gebeurt door ervaren kluisspecialisten die op elke mogelijk manier de kluis "aanvallen" zelfs met gespecialiseerd gereedschap.
De producent van de kluizen gaat met de ervaringen van de kluisspecialisten weer de kluis aanpassen om zo tot een optimale inbraakwerendheid te komen.
Zo zien we in de loop van de tijd veel aanpassingen zoals "vallen" met glasplaten en relockers aan ijzerdraden die in werking gaan bij een inbraak poging met boor en slijpmachines, ook neemt het gebruik van Mangaanstaal (harde staal soort) toe naarmate het certificaat hoger wordt. In onze grote kluizenshowroom kunnen wij u meer laten zien en voelen.
Als enige in Nederland hebben we echt elke kluis staan en met elk certificaat!
Om het certificaat geldig te maken is nog een ding van groot belang, namelijk het verankeren van de kluis! Dit is verplicht voor de verzekeraar, elke kluis onder de 1000 kilo moet deugdelijk zijn verankert aan de woning of bedrijfspand. Kluiszorg Nederland kan de verankering voor u verzorgen zie: kluis verankeren 

Bel voor meer informatie naar: 0342-422239 

bezoek de kluizenshowroom     Afspraak aan huis/bedrijf     Kluis offerte

Er komen geen producten overeen met de selectie.