Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

 • Gratis bezorgen
 • Montage service
 • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Kluizen

Kluizen keuzehulp!

Via de keuzehulp kunt u de juiste kluizen selecteren die uw keus kunnen vereenvoudigen.

Kluis kopen? 

Bel voor advies: 0342-422239 bereikbaar tot in de avonduren!

Inbraakwerende normen:
Elke gecertificeerde kluis is gebouwd volgens een EN norm, dankzij deze norm weet u welke inbraakwerende kwaliteiten de kluis heeft. Er is een "waarde indicatie" aan de certificaten gehangen zodat u de juiste kluis kunt selecteren om uw waardevolle spullen te beschermen:

EN 14450 S1 en S2
S1: € 2.500 contant geld en € 5.000,- Kostbaarheden.
S2: € 5.000,- contant geld en € 9.000,- kostbaarheden.
EN 1143-1:
Grade/CEN/Klasse 0: € 7.000,- contant geld en € 14.000,- kostbaarheden.
Grade/CEN/Klasse I: € 10.000,- contant geld en € 20.000,- voor kostbaarheden.
Grade/CEN/Klasse II: € 25.000,- contant geld en € 50.000,- kostbaarheden.
Grade/CEN/Klasse III: € 45.000,- contant geld en € 90.000,- kostbaarheden.
Grade/CEN/Klasse IV: € 75.000,- contant geld en € 150.000,- kostbaarheden.
Grade/CEN/Klasse V: € 125.000,- contant geld en € 250.000,- kostbaarheden.
Brandwerende normen
Kluizen met een DIN 4102 norm zijn brandwerende kluizen met een hittewerende isolatie tussen de wanden van de kluis. Deze kluizen zijn niet getest op hun brandwering, maar zullen het zeker een poos uithouden in een brand.
LFS30P gecertificeerde kluizen worden getest door de kluizen in een oven van 1100 graden te plaatsen, na 30 minuten en een natuurlijke afkoeling van twee uur, mag de binnen temperatuur van de kluis niet boven de 170 graden zijn gekomen (de ontbrandings temperatuur van papier).
De normen LFS60P en LFS120P zijn op de zelfde manier getest.
Elke kluis wordt standaard geleverd met een gecertificeerd sleutelslot (EN 1300) hierbij worden twee dubbelbaard sleutels meegeleverd.
De elektronische sloten op onze kluizen zijn ook gecertificeerd volgens EN 1300.
Een elektronische slot biedt de volgende mogelijkheden:
Instelbare code(s).
Manipulatie blokkering.
instelbare openings vertraging.
Batterij voeding aan de buitenkant kluis (geen problemen bij lege batterij).
Een elektronische slot is veiliger omdat er geen sleutel is, de sleutel niet verstopt hoeft te worden tegen de inbreker.
Voor bedrijven is een personeels wisseling eenvoudig op te vangen door de code te wijzigen.

Keuzehulp, kies uw kluis!

Zoek uw kluis via drie eenvoudige stappen.

1) kies het type kluis.
2) Kies de inbraakwerendheid.
3) Kies de gewenste brandwerendheid.

Daarna kunt u de geselecteerde kluizen bekijken.

1Het bepalen van de juiste type kluis.
Type kluis
2Het bepalen van de inbraakwerende klasse.
Inbraak norm:
 1. S1 (inhoud tot € 5.000,-)
 2. S2 (inhoud tot € 9.000,-)
 3. Grade 0 (inhoud € 14.000,-)
 4. Grade I (inhoud tot € 20.000,-)
 5. Grade II (inhoud tot € 50.000,-)
 6. Grade III (inhoud tot € 90.000,-)
 7. Grade IV (inhoud tot € 150.000,-)
 8. Grade V (inhoud tot € 250.000,-)
3Het bepalen van de brandwerendheid.
Brandwerende norm:
 1. Licht brandwerend, niet getest
 2. 30 minuten brandwerend
 3. 60 minuten brandwerend
 4. 120 minuten brandwerend
 5. S120DIS (120 minuten brandwerend voor data)

Artikelen 1 tot 15 van 246 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 246 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Kluizen kopen

U wilt kluizen kopen, kluizen zijn er veel soorten en gradaties. Er zijn kluizen die speciaal gemaakt zijn voor het tegen houden van warmte (datakluis). En er zijn kluizen voor het tegen houden van een inbreker. Binnen deze soorten zijn er weer varianten die het gebruik van de kluis vereenvoudigen, zoals afstort kluizen en sleutelkluizen. Een kluis is primair bedoelt om de waardevolle spullen te beschermen tegen bijvoorbeeld een inbreker, maar dit kan ook zijn om iemand niet uw belangrijke documenten tekluizen kopen laten inzien. Een kluis kan ook gebruikt worden om waardevolle spullen te beschermen tegen warmte schommelingen, licht, elektronisch en magnetisch velden, stof en zuren.

 

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen zijn bedoeld om een inbreker buiten te houden zodat uw waardevolle spullen veilig liggen. Inbraakwerende kluizen worden over het algemeen gemaakt van staal. Tegenwoordig is er een versie van kunststof. Er zijn veel soorten inbraakwerende kluizen zodat er veel te kiezen valt. Goede inbraakwerende kluizen hebben een certificaat die de weerstand tegen een inbreker aan geeft. Er zijn ook inbraakwerende kluizen zonder certificaat maar die zijn veel minder sterk, en deze kluizen vind u over het algemeen in een bouwmarkt of op het internet bij een website. Gecertificeerde kluizen zijn vaak opgebouwd met een dubbele wand, de vulling van deze wand is bepalend voor de sterkte van de kluizen. De vulling kan o.a. bestaan uit een gipsplaat of uit beton. Inbraakwerende kluizen met een gipsplaat vulling zijn veel minder sterk dan beton gevulde kluizen. Tevens kan de kluizen fabrikant nog vallen gebruiken om de inbreker het zo moeilijk mogelijk te maken. Kom gerust eens kijken in onze kluizenshowroom en laat u voorlichten over kluizen in het algemeen.

 

Brandwerende kluizen

Brandwerende kluizen zijn voorzien van een speciale vulling die warmte isoleert. De vulling van een brandwerende kluis kan bestaan uit verschillende materialen die als gemene deler unieke isolerende eigenschappen hebben. Hout en gips zijn brandwerende kluisbijvoorbeeld veel gebruikte vullingen in brandwerende kluizen. Ook bij brandwerende kluizen is er weer veel verschil in kwaliteit. Een gecertificeerde brandwerende kluis is ook hier weer veel beter dan een standaard kluis (DIN 4102). Ook moet hier goed worden gekeken waarvoor de kluis bedoelt is. Wordt de kluis gebruikt voor het opslaan van data of documenten? Het certificaat wat bij de kluis hoort geeft aan waarvoor de kluis getest is. LFS30P bijvoorbeeld geeft aan dat de kluis 30 minuten brandwerend is voor papier. S60DIS staat voor 60 minuten brandwerend voor data. Als u voor een brandwerende kluis kiest moet u eerst goed bedenken waar de kluis komt te staan. Komt de kluis in een moderne betonnen woning of bedrijfspand te staan dan is de kans dat de kluis lang in een brandhaard staat minimaal, beton brand immers niet. Is de woning of bedrijfspand echter opgetrokken uit hout dan is het van groot belang hier rekening mee te houden.

 

Brand en inbraakwerende kluizen

De combinatie brand en inbraakwerende kluizen. Deze kluizen hebben de combinatie van beide certificaten, en zowel inbraakwerend als brandwerend staan ze hun mannetje. Eigenlijk zouden alle kluizen zo moeten zijn, maar er is wel degelijk een reden om dat niet te doen. De nadelen van deze kluizen zijn namelijk dat ze zwaarder, duurder en minder goed te verankeren zijn. Door de extra vulling ter bescherming tegen brand zijn de kluizen zwaarder en duurder. En in een brand en inbraakwerende kluis zitten minder bevestigings-gaten omdat via deze gaten de warmte naar binnen zou kunnen komen. Maar toch is in veel gevallen deze combinatie zeker aan te raden. Wij vinden dat hoe zwaarder de kluizen zijn hoe beter dit is, en de extra vulling maakt slijpen en boren bijna onmogelijk op de romp van de kluis.

 

Documenten kluizen

Documenten kluizen zijn makkelijk toegankelijke kluizen waarin mappen overzichtelijk kunnen worden opgeborgen, zowel staand als in hangende vorm. Documenten kluizen zijn zowel inbraak als brandwerend, en te voorzien van elektronisch sloten. Dit soort kluizen worden gedurende de werkdag gebruikt en eenvoudig afgesloten aan het eind van de dag om zodoende alle documentatie te beschermen tegen braak en brand. Maar ook tegen bluswater! Na een brand wil u als bedrijf natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag, maar dan moet u documentatie wel toegankelijk zijn.

 

Data kluizen

Datakluizen zijn speciaal voor het beschermen van data of magnetisch opslag diskettes of cd-roms. Deze magnetisch data dragers kunnen erg slecht tegen warmte, als een datadrager langere tijd aan een warmte boven de 65 graden wordt Datakluis Kluiszorg Nederlandblootgesteld dan kan hij alle informatie verliezen. U kunt dus makkelijk al uw belangrijke data verliezen bij een klein brandje! Een goede datakluis beschermt uw belangrijke data niet alleen tegen hitte maar ook tegen gassen, rook, magnetisch velden en heel belangrijk tegen water (bluswater). Wij kunnen ook uw data kluis inrichten voor verschillende type diskettes, informeer naar de mogelijkheden.

 

Afstort kluizen

Afstort of afroom kluizen zijn er voor het afstorten van contant geld via een lade of gleuf rechtstreeks in de kluis. Op deze manier kan een bedrijf overtollig kassa geld makkelijk afstorten zonder dat de kluis geopend hoeft te worden. Stel u heeft een winkel waar personeel aan het eind van de dag de dag opbrengst naar de bank moet brengen, dit is geen ideale situatie. Als het personeel de dag opbrengst in een goede kluis kan opbergen die voorzien is van een tijdslot dan is dit veel veiliger. U kunt dan op een willekeurig tijdstip uw opbrengst naar de bank brengen. En u hoeft dan uw personeel ook de code van de kluis niet te vertellen.

 

Sleutel kluizen

Sleutelkluizen zijn er voor het veilig opslaan van sleutels. Garage bedrijven hebben natuurlijk veel sleutels in omloop. Dit is onhandig als ze gewoon maar ergens liggen. Een goede sleutelkluis brengt dan de oplossing. Hierin kunt u gestructureerd uw sleutels opbergen, en liggen ze veilig tegen de inbreker. Ook is het handig als u thuis een sleutelkluisje ophangt bij de deur van uw woning. Wij hebben ook speciale oplossingen voor de thuiszorg organisaties.

 

Wapen kluizen

Wapen kluizen zijn voor het veilig opslaan van wapens en munitie. Volgens de huidige wet moet een wapen in een kluis liggen als de schutter het wapen thuis wil opbergen. Veel meer is er nog niet geregeld. Wij vinden dit te minimaal en verkopen dan ook alleen wapenkluizen met een certificaat volgens de Duitse wetgeving. Een goede wapenkluis moet een apart af te sluiten binnenvak hebben waarin de munitie moet worden opgeborgen. Door zijn onhandige vorm zijn hoge wapenkluizen moeilijk te verankeren. Laat dit door een professioneel bedrijf doen.

 

Hotel kluizen

Het is zeer prettig als u tijdens uw hotel verblijf uw waardevolle spullen kunt opbergen in een hotelkluis. Hotel kluizen hebben meestal een elektronisch slot met een hotelfunctie. Dit is gemaakt om de klant eenvoudig aan een eigen code te helpen. Hotel kluizen zijn ook vaak voorzien van een mastercode en masterkey. Dit houdt in dat het hotel altijd in de kluis kan als de klant is weg gegaan zonder de kluis te resetten of als de batterij vervangen moet worden. Wij hebben heel veel soorten hotel kluisjes, informeert u maar naar de mogelijkheden.

 Bel voor meer informatie met: Kluiszorg Nederland de Kluisspecialist! Tel: 0342-422239