Kluis kopen?

Een kluis kopen met een certificaat voor inbraak en brand, koopt u bij Kluiszorg Nederland al vanaf € 200,-!
Een echt goede kluis is een kluis met een certificaat, welk certificaat voor u van toepassing is leest u hier: kluis kopen?

Koop altijd een gecertificeerde kluis

Met een gecertificeerde kluis koopt u zekerheid, een gecertificeerde kluis is een kluis die gebouwd is volgens een van tevoren vast gestelde norm. 
De normen voor het bouwen van een kluis zijn vast gelegd in de normen EN 14450 S1 en S2 voor partikulier gebruik (privé kluizen) en in EN 1143-1 voor de betere privé kluizen en zakelijke kluizen. Vervolgens wordt de kluis aangeboden bij een onafhankelijk test instituut in Europa voor de test of deze kluis hier daat werkelijk aan voldoet.
Wij werken alleen met gecertificeerde kluizen die getest zijn door het ECB-S en dorr het VDS beide uit Duitsland.

De verzekering en uw kluis met kostbaarheden

De verzekering van uw kluis kunt u doen, maar dit is geen verplichting! In veel gevallen zullen wij adviseren dit niet te doen.
Maar het is mogelijk de inhoud van uw kluis te verzekeren door uw eigen verzekeraar, dit gebeurt dan via een kostbaarheden verzekering, deze verzekering kan bijvoorbeeld uw sieraden, horloge's etc. verzekeren tegen diefstal tijdens een inbraak.
U geeft van te voren via een taxatie rapport aan wat de waarde van uw kostbaarheden is, stel dit is € 18.000,- dan zou u een Grade I kluis moeten hebben voor de opslag van uw kostbaarheden. Het is misschien wel raadzaam een stap hoger certificaat te nemen vanwege de toekomst, een kluis gaat perslot van rekening gewoon 50 jaar mee.
Zie de volgende tabel hoe het werkt:

Certificering van kluizen

Geen verzekering maar wel een kluis

Nogmaals het is geen verplichting een verzekering af te sluiten, maar een certificaat zegt natuurlijk ook veel over de inbraakwerende kwaliteiten van een kluis. Een kluis met een S2 certificaat is minder sterk in het weren van de inbreker dan een Grade II gecertificeerde kluis. U kunt de bedragen die de verzekeraar hanteert goed gebruiken voor uw eigen interpretatie van welke kluis bij u past.

Kluis verankeren!

Het is echt heel belangrijk dat een gecertificeerde kluis goed wordt verankert aan uw woning of bedrijfspand.
Een kluis moet worden verankert om het certificaat geldig te maken, maar natuurlijk is dit logisch om dat anders de kluis gewoon mee genomen kan worden, en dan bent u alles kwijt!
Een goede verankering laat u doen door een gespecialiseerd bedrijf die dit professioneel doet.
Kluiszorg Nederland verankert al 20 jaar kluizen op alle soorten ondergrond en aan muren door het hele land!
Maak gebruik van deze ervaring en laat ons uw kluis plaatsen en verankeren, als enige in Nederland doen wij dit ook op verdiepingen met trap opgang.