Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Privé kluis

Dit artikel is geplaatst op 14-05-2019 13:36 door Sander Gilles

Privé kluis

Wat is een privé kluis?
Een privé kluis is een eenvoudige kluis voor thuis, een privé kluis is gemaakt om de snelle inbreker die door uw woning rent tegen te houden.
De privé kluis is vaak een niet gecertificeerde kluis, deze kluizen zijn gemaakt om uw spullen te beschermen tegen een snelle graai ernaar. Vaak zijn privé kluizen voorzien van een eenvoudige sluiting en is de romp van de kluis van eenvoudig staal.
Ze werken prima tegen de inbreker als deze niet te zwaar gereedschap bij zich heeft.

Privé kluis verankeren!

Heel belangrijk bij een privé kluis is het verankeren aan uw woning! Hoe lichter de kluis hoe belangrijker de verankering is.
U wilt niet dat kluis in zijn geheel wordt meegenomen door de inbreker, dan bent u alsnog alles kwijt.
Dus goed vastzetten de Privé kluis.

Gecertificeerde privé kluis

Er zijn natuurlijk ook gecertificeerde privé kluizen, deze hebben de EN 14450 normering, en dat geeft toch een veiliger gevoel dan een niet gecertificeerde privé kluis. In de EN 14450 norm staat beschreven waar de privé kluis aan moet voldoen om het certificaat te bemachtigen, als hij een certificaat heeft gekregen weet u dat dit de betere privé kluis is, één die in staat is het de inbreker heel moeilijk te maken. U kunt twee inbraakwerende certificaten verkrijgen op een privé kluis, en met het certificaat kunt u de inhoud van de kluis zelfs verzekeren.
S1 certificaat= € 2.500,- voor contant geld en € 5.000,- voor kostbaarheden.
S2 certificaat= € 5.000,- voor contant geld en € 9.000,- voor kostbaarheden.

Brandwerende privé kluis

Een privé kluis kan ook brandwerend zijn. Als de kluis dubbelwandig is en gevuld met isolatie kan dat de hitte van een brand tijdelijk buiten houden., deze vorm van brandwering wordt DIN 4102 genoemd, en het betekend dat er isolatie in de kluis is toegepast, maar er is geen test gedaan of dit daadwerkelijk effect heeft. U en wij ook niet, hebben geen idee hoeveel isolatie is gebruikt en waar het zit. Het zal dus wel werken, maar voor hoe lang? Geen idee.
Wilt u wel zekerheid dan moet u kijken naar een privé kluis met brandwerend certificaat, dan weet u wel zeker dat hij een brand kan doorstaan. Kijk bij brandwerende kluizen voor de juiste keus.