Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Inbraakwerende kluis kopen?

Dit artikel is geplaatst op 11-09-2018 11:40 door Sander Gilles

Inbraakwerende kluis kopen?

Een inbraakwerende kluis kopen en uw waardevolle spullen veilig opbergen tegen de inbreker, daar is een inbraakwerende kluis voor nodig.
Een inbraakwerende kluis is dus niet gemaakt om de hitte die ontstaat tijdens een brand tegen te houden, daarvoor zijn brandwerende kluizen nodig. Dus als het u van belang is dat de inbreker wordt tegen gehouden dan koopt u een gecertificeerde inbraakwerende kluis.

Hoe wordt de inbreker tegen gehouden?

De inbreker tegen houden is dus de opdracht van de inbraakwerende kluis, daar voor zijn verschillende mogelijkheden, alles natuurlijk wel afhankelijk van het budget waarmee u de kluis wilt kopen.
Het is evident dat de kluis bij de bank een andere inbraakwerendheid heeft dan de kluis op het schap bij de bouwmarkt. Inbreker
Dit zijn de twee uiterste maar hier tussen zijn dus heel veel kluizen te koop.
Hoe weet u nu dan welke voor u geschikt zou zijn? Dat hebben de fabrikanten van kluizen en de verzekeraars ondervangen met een certificaten systeem, het certificaat op een gecertificeerde inbraakwerende kluis geeft aan hoe sterk de kluis is gebouwd. Het certificaat geeft u ook de garantie dat de kluis daadwerkelijk voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan het certificaat, het certificaat wordt namelijk niet door de fabrikant afgegeven maar door een test instituut, bijvoorbeeld het ECB-S.
Er zijn meerdere test instituten maar eigenlijk zijn er twee die de belangrijkste zijn VDS en ECB-S.
Deze instituten hebben samen met de fabrikanten een EN norm opgezet waaraan de kluis moet voldoen.
In het EN norm staat omschreven welke dikte de deuren moeten hebben, hoeveel schoten de kluis moet hebben, hoe dik de mangaanstalen beschermingsplaten moeten zijn en waar deze geplaats moeten zijn, waar de verankeringsgaten moeten zitten en hoe sterk deze minimaal moeten zijn etc.

Test normeringen:

Er zijn drie belangrijke test normeringen voor kluizen:  

  • EN 14450 (S1 en S2) Dit zijn kluizen geschikt voor licht partikulier gebruik, en dagwaardeberging voor bedrijven.
  • EN 1143-1 ( Grade/klasse en CEN I t/m V) Dit is de beste mogelijke normering voor de veeleisende gebruiker.
  • EN 1143-2 ( Grade/Klasse en CEN I t/m V) Deze normering is speciaal voor afstortkluizen. Test inclusief Afstort module.

Welk certificaat is voor u van toepassing?

Er zijn dus verschillende certificaten mogelijk van S2 tot Grade V. en dat zegt u natuurlijk nog niets, dus hebben de verzekeraars in overleg met de test instituten daar een geld bedrag aan gehangen waar de verzekeraars zich aan hebben gecomprimeerd, u kunt dus daadwerkelijk de inhoud van uw kluis verzekeren tot minimaal dat bedrag, dat hoeft niet maar het kan.
waarde indicatie tabel 

Hoe herkend u een gecertificeerde kluis?

Als u een gecertificeerde kluis koopt moet aan de binnenkant van de deur een certificaat zitten, hier herkend u een gecertificeerde kluis aan.
Op dit certificaat staat vermeld welke kluis het is (type) welke normering van toepassing is en bouwjaar en testinstituut.

kluis certificaat

Dit is een voorbeeld van een kluis certificaat die geklonken moet zitten aan de binnenkant van de deur.

Waarom een gecertificeerde kluis? En wat moet u doen?

Als u een gecertificeerde kluis koopt dat biedt dat zekerheid van een goede koop en dat u daadwerkelijk het de inbreker zo moeilijk mogelijk maakt.
Bedenk goed dat u een kluis koopt voor de eerste 50 jaar!! Kijk goed naar de toekomst bij het kopen van een kluis, denk aan inhoud, plaatsing van de kluis welk certificaat, en welk type slot.

Het testen van de kluizen gebeurt door ervaren kluisspecialisten die op elke mogelijk manier de kluis "aanvallen" zelfs met gespecialiseerd gereedschap.
De producent van de kluizen gaat met de ervaringen van de kluisspecialisten weer de kluis aanpassen om zo tot een optimale inbraakwerendheid te komen.
Zo zien we in de loop van de tijd veel aanpassingen zoals "vallen" met glasplaten en relockers (blokkeringsmechanisme) aan ijzerdraden die in werking gaan bij een inbraak poging met boor en slijpmachines, ook neemt het gebruik van Mangaanstaal (harde staal soort) toe naarmate het certificaat hoger wordt. In onze grote kluizenshowroom kunnen wij u meer laten zien en voelen.
Als enige in Nederland hebben we echt elke kluis staan en met elk certificaat! 
Om het certificaat geldig te maken is nog een ding van groot belang, namelijk het verankeren van de kluis! Dit is verplicht voor de verzekeraar, elke kluis onder de 1000 kilo moet deugdelijk zijn verankert aan de woning of bedrijfspand. Kluiszorg Nederland kan de verankering voor u verzorgen zie: kluis verankeren 

Bel voor meer informatie naar: 0342-422239 

bezoek de kluizenshowroom     Afspraak aan huis/bedrijf     Kluis offerte