Privé kluis met Grade I certificaat / 60 minuten brandwerend

Deze privé kluizen zijn gebouwd volgens de norm EN 1143-1, in deze norm staat beschreven waaraan deze kluizen moeten voldoen om het certificaat Grade I te bemachtigen.
U kunt de inhoud dankzij het certificaat verzekeren tot:
€ 10.000,- voor contant geld (zakelijk mogelijk)
€ 20.000,- voor waardevolle zaken (privé en zakelijk mogelijk)

Brandwerend volgens: EN 15659 LFS60P: 60 minuten brandwerend voor papier.
Voor privé gebruik in een betonnen woning, is dit over het algemeen voldoende bescherming tegen brand.

Bel ons verkoop team voor meer informatie op tel: 0342-422239 ook bereikbaar in de avonduren en in het weekendGeen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Grade I en LFS60P certificaten

Een kluis kopen met een goede inbraakwerend certificaat en een goede brandwerend certificaat is een slimme keuze.
Deze kluizen houden het goed uit tegen een “aanval” van een inbreker en tegen de hitte die ontstaat tijdens een brand, dus uw waardevolle spullen liggen veilig in deze goede inbraak- en brandwerende kluizen.

EN 1143-1 inbraakwerende kluizen

Een privé kluis met een EN 1143-1 Grade I inbraakwerend certificaat houdt de inbreker echt wel een tijd buiten, afhankelijk van de gebruikte gereedschappen is deze kluis echt niet te kraken. Een inbreker heeft meestal niet meer bij zich dan een kleine koevoet, en dat is niet voldoende om een EN 1143-1 Grade I gecertificeerde kluis te openen.

EN 15659 LFS60P brandwerende kluizen

Het brandwerende certificaat EN 15659 LFS60P garandeert een maximale beveiliging tegen de hitte van een brand tot 60 minuten, kanttekening is dat de test onder extreem hoge temperaturen wordt gedaan die niet overeen komen met de praktijk. Als u de kluis in een betonnen gebouw op beton heeft verankert, dan is de opgegeven tijd zeker maal 2, komt de kluis op een houten vloer dan komt de tijd van 30 minuten meer overeen.

Kluis verankeren

Elke kluis moet worden verankert aan uw woning of bedrijfspand.
Een brandwerende kluis is echter iets moeilijker te verankeren omdat een brandwerende kluis minder bevestiging punten heeft dan een normale kluis, om de test te halen voor het EN 15659 certificaat doet de fabrikant er minder gaten in om de kluis te fixeren, vaak alleen in de bodem.