Privé kluis Grade I/ DIN 4102 brandwerend

Goede inbraakwerende privé kluizen, met een dubbele wand gevuld met isolatie materiaal, maar deze kluizen worden niet getest op hun brandwerendheid.

Certificaten: EN 1143-1 Grade I
Inhoud te verzekeren: € 10.000,- voor contant geld
Inhoud te verzekeren: € 20.000,- voor kostbaarheden

Heeft u vragen over één van onze privé kluizen of hulp nodig bij het kopen van de juiste kluis? Bel dan met onze kluisspecialist: 0342-422239EN 1143-1 certificaat

Een privé kluis met een EN 1143-1 Grade I certificaat geeft u de zekerheid dat u niet zomaar een bouwmarkt kluisje heeft gekocht maar toch wel iets beter dan dat. Het EN 1143-1 inbraakwerend certificaat geeft aan dat de kluis een goede inbraakwerendheid heeft en dat de verzekeraar zelfs bereidt is de inhoud te verzekeren. De EN 1143-1 norm is een document waarin beschreven staat waar de kluis aan moet voldoen om het certificaat te krijgen, u moet denken aan de dikte van de romp, schoten en deur en het aantal schoten die de kluis afsluiten, op deze manier wordt er een bepaalde kwaliteit verkregen die voor u ook een zekerheid geeft over de kwaliteit van uw privé kluis.

DIN 4102 brandwerende norm

De DIN 4102 norm, is een niet geteste norm voor dubbelwandige kluizen.
In de dubbele wand wordt een isolatie materiaal geplaatst die aan de bouwnorm 4102 voldoet, dit is een isolatie die brand vertragend werkt.
De hoeveelheid isolatie wordt niet gecontroleerd door de test instanties en er is dus ook weinig te zeggen over de tijd die de isolatie de inhoud beschermt, maar enigszins brandwerend is dan wel een goede omschrijving.

Kluis verankeren

Als u de inhoud van de kluis eventueel wilt verzekeren is een goede verankering van de kluis vereist, zonder verankering geen uitbetaling van de waarde. Een privé kluis is vaak licht en compact hij kan daardoor gemakkelijk worden mee genomen door een inbreker, een deugdelijke verankering voorkomt dit! Heel belangrijk bij het kopen van een privé kluis is dan ook een goede verankering aan vloer of wand.