De Politie over kluizen


Maak het de inbreker niet makkelijk!

‘Vaak komen we na een inbraak geheel verbouwereerde mensen tegen: “Ik had nooit gedacht dat ze bij ons zouden komen inbreken! Wij hebben toch niets waardevols”. Maar als dan de balans wordt opgemaakt blijkt dat toch veel spullen erg waardevol zijn, vooral emotioneel. Dat horloge van een overleden familielid was misschien niet veel geld waard, maar is wel weg”.inbreker
Laptops en tablet worden vaak gestolen omdat ze zichtbaar voor het raam liggen, de inbreker slaat het raam in en weg zijn uw spullen.

 

 

Uit politie onderzoek blijkt dat kluizen tijdens een inbraak vaak geheel ongemoeid worden gelaten. De gemiddelde inbraak duurt maar een paar minuten, de inbreker rent door uw woning en neemt mee wat hij kan dragen en gemakkelijk kan verkopen.
De inbreker heeft licht gereedschap bij zich om een deur of raam te forceren, een bouwmarkt kluisje krijgt hij hier ook mee open, maar een goede gecertificeerde kluis niet. Dus een goed gecertificeerde kluis biedt u de zekerheid, dat als ze dan toch binnenkomen, uw meest waardevolle bezit in een echte kluis veilig ligt.
Het advies van de politie is daarom om in ieder huis een goed gecertificeerde kluis te plaatsen om uw sieraden en andere waardevolle spullen in op te bergen en de inbraken zullen veel minder worden omdat er geen of nauwelijks buit is. Een goede inbraakwerende plek in huis is het meest effectief tegen een inbreker!

Een kluis helpt u tijdens een overval!!!

Een overvaller komt voor buit en een kluis houdt dat niet tegen? Nee, een kluis voorkomt geen overval, maar kan u wel helpen om de politie te waarschuwen dat u wordt overvallen! Wij kunnen op uw elektronisch slot een speciale code instellen die u in staat stelt de politie te waarschuwen dat u wordt overvallen. Wat u nodig heeft is een alarm systeem met meldkamer. Als u wordt overvallen kunt u een code intoetsen die de kluis gewoon opent, maar er gaat een stil alarm naar de meldkamer, in de meldkamer komt de code “code onder dwang” binnen, de meldkamer meld dit direct bij de politie en hulp is onderweg! Ook als u dus wordt gedwongen en wordt vastgebonden kunt u de politie waarschuwen, en is hulp onderweg.

Bel gerust voor meer informatie, met ons deskundig verkoopteam. (0342-422239)