Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis beschermt inhoud tegen brand, bluswater, en puin tot 30, 60, 90, of 120 minuten, tot kritische temperatuur of vochtigheid is bereikt, wat resulteert in een specifieke normering Lees meer.Resultaat 1–16 van de 122 resultaten wordt getoond

Brandwerende kluis kopen?

Een brandwerende kluis, ook wel brandkast genoemd is primair bedoeld om de hitte van een brand buiten de kluis te houden.
Uw waardevolle (emotioneel) spullen moeten natuurlijk niet alleen tegen een inbreker worden beschermd maar ook tegen een uitslaande brand. Een gecertificeerde brandwerende kluis is zo geconstrueerd dat de binnen temperatuur niet de kritieke grens van 177 graden bereikt binnen een bepaalde tijd. Die kritieke grens van 177 graden is de ontbrandingstemperatuur van papier. Bij een kluis met een brandwerend certificaat tot 30 minuten worden uw waardevolle zaken dus minimaal beschermt voor 30 minuten.

Brandwerende kluis

Brandwerende kluis testen

Hoe goed brandwerend is deze kluis?

Hoe goed brandwerend een kluis is wordt bepaald door het certificaat, er zijn verschillende instanties die een brandwerende kluis testen en voorzien van een certificaat. Deze instanties gebruiken verschillende testnormen. Dat zit hem met name in de hitte van een brand, daarvoor gebruiken ze andere normen (temperaturen).

Hoe wordt een brandwerende kluis getest?

Een brandwerende kluis wordt getest door een onafhankelijke instantie. Deze instanties gebruiken verschillende manieren om een brandwerende kluis te testen.
Lees hier meer over brandwerende kluis certificaten

Brandwerende kluizen informatiekaart
Brandwerende kluizen informatiekaart certificaat

Is een brandwerende kluis ook inbraakwerend?

Ja, dat kan zeker! Een brandwerende kluis kan ook een inbraakwerend certificaat hebben, we praten dan over een brand- en inbraakwerende kluis. De meeste kluizen van ons assortiment hebben deze combinatie. Om een brandwerende kluis te kopen in combinatie met een inbraakwerende kluis kijkt u in onze categorie inbraakwerende kluizen, en voegt u een brandwerend certificaat toe aan de gewenste kluis, of u kijkt in de categorie brandwerende kluizen en voegt daar een inbraakwerend certificaat aan de gewenste kluis toe.

Brandwerende kluis

Brandwerende kluis data opslag en slot

Brandwerende kluis voor data opslag?

Een brandwerende kluis voor data opslag heet een datakluis.
Een datakluis heeft als functie op media opslag als USB-sticks, DVD’s  en hard drives te beschermen tegen de hitte, maar ook tegen rook en water. Deze mediaopslag verliezen hun bestanden bij een temperatuur van 75 graden. De eisen die aan een datakluis worden gesteld zijn dan ook veel moeilijker haalbaar dan aan een brandwerende kluis. Wilt u in huis ook mediabestanden opslaan neem dan een brandwerende kluis met 120 minuten brandwerend certificaat 

Wat gebeurt er met het slot tijdens een brand?

Tijdens een brand heeft een brandwerende kluis een aantal manieren om de hitte buiten te houden. Zo zijn er expanderende banden in de kozijnen geplaatst die uitzetten bij een bepaalde temperatuur en daarmee de deur luchtdicht maken. De kluis zet ook in zijn geheel uit en wordt dan een blok metaal. Het slot zal zeker niet meer werken, ongeacht of u nu een sleutelslot heeft of een elektronische slot.
Bij een sleutelslot smelten de klavieren in het slot aan elkaar en bij een elektronisch slot zal de printplaat smelten. Na een brand moet de kluis worden open geslepen om de inhoud eruit te halen.
Lees meer over kluissloten

Brandwerende kluis verankeren?

Een brandwerende kluis kan worden verankert aan uw woning.
Echter om de testnorm te halen is het maken van veel verankeringsgaten niet bevorderlijk om de hitte buiten te houden. Daarom hebben de meeste brandwerende kluizen alleen een verankerings mogelijkheid in de bodem.

Brandwerende kluis verankeren

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Onze unieke service voor u:

  • 5 jaar garantie op kluis en slot!
  • Laagste prijs garantie! Ergens anders deze kluis goedkoper gevonden 5% korting!
  • U betaald de kluis bij levering / verankering per PIN betaling of voor bedrijven op factuur
  • Wilt u deze kluis op een verdieping of in een kelder hebben, wij kunnen dat realiseren, dit is een echt unieke service die alleen wij doen.
  • Wij verankeren altijd met een chemisch anker, dit is de sterkste wijze om een kluis te verankeren. Lees hier meer over verankeren.
  • Bedenk altijd goed bij wie u een kluis koopt, Kluiszorg Nederland is de kluisspecialist met alle kennis en ervaring in eigen huis, wij besteden niets uit aan een derde partij! Wij zijn altijd bereikbaar voor advies, hulp bij instellen, en als u problemen met uw kluis heeft, want uw KLUIS is onze ZORG!

Zo koopt u de juiste kluis
Kluizenshowroom
Afspraak aan huis kluis

Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist