FAQ


FAQ :Veel gestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen aan Kluiszorg Nederland:

De kluizenshowroom bezoeken

Kluizenshowroom

Grootste kluizenshowroom van Nederland

Bezoek de kluizenshowroom in Barneveld voor het grootste meest complete assortiment kluizen van Nederland!
kom kijken en laat u voorlichten door een ervaren kluisspecialist!
Voor uw privacy vragen wij u een afspraak te maken zodat u in alle rust uw wensen met ons kan bespreken, en wij u alles kunnen uitleggen over de certificaten, de sloten en de verankering.
We hebben de beschikking over twee kluizenshowrooms één in Barneveld en één in Zoetermeer.
In beide showrooms staat een zeer uitgebreid assortiment kluizen met elk mogelijk certificaat.

Maak een afspraak

Een kluis kopen of huren?

Een kluis kopen is goedkoper dan een kluis huren! U betaalt weliswaar niet veel per maand om een kluis te huren bij een bank, maar na 10 jaar heeft u zoveel betaald dat u daarvan een hele goede kluis had kunnen kopen. Daarnaast is de toegankelijkheid van een huurkluis een behoorlijk probleem, u kunt alleen erin op afspraak, u moet er naar toe reizen (autokosten, parkeer geld) en in de weekenden kunt al helemaal niet terecht bij uw huurkluis. Maar aan de andere kant, u waardevolle spullen liggen wel extern en dat kan u een veilig gevoel geven.

Een goede gecertificeerde kluis kopen, en heel belangrijk, een goede verankering van uw kluis is een eenmalige uitgave voor de eerst komende 50 jaar! Gaat u verhuizen dan kan de kluis gewoon mee verhuist worden en de kluis is altijd toegankelijk voor u, weekendje weg? uw waardevolle spullen in de kluis, en u kunt gaan en staan waar u wilt! Dus wat ons betreft altijd een goede kluis kopen en goed laten verankeren aan uw woning. Lees hier meer over “wat is een gecertificeerde kluis” en over “certificaten“.

Bel of mail voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of 0342-422239

Garantie op uw kluis

Wij bieden u een maximale garantie!
Op onze gecertificeerde kluizen geven wij 5 jaar garantie, op slot en kluis.
deze garantie is geldig bij normaal gebruik, en de kluis moet goed verankerd zijn in een droge ruimte.

Een kluis ruilen

Soms voldoet de kluis niet aan uw verwachtingen, dat kan gebeuren, zeker als u de kluis online heeft gekocht op basis van de foto.
Bij Kluiszorg Nederland heeft u twee weken de tijd om de kluis te ruilen of te retourneren, de kosten voor retourneren zijn voor u.
Speciaal aangepaste kluizen kunnen niet worden geretourneerd.

Bel of mail voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of 0342-422239

Wat is een gecertificeerde kluis?

Een gecertificeerde kluis is een kluis die voorzien is van een certificaat die de kwaliteit van een kluis weergeeft.
Om te weten hoe goed inbraakwerend of brandwerend  een kluis is, kunt u natuurlijk niet op het uiterlijk van een kluis afgaan, dat zegt niets over de Salvus Milano 2 kluis inbraakwerende kwaliteiten of de brandwerendheid van een kluis.
De verzekeraar van de inhoud van een kluis wil zekerheid over de inbraakwering, de fabrikant wil bewijzen dat zijn product echt goed is, zodat hij deze kan verkopen, en de gebruiker wil graag zekerheid dat zijn waardevolle spullen inderdaad veilig zijn opgeborgen. Daarom is er een certificatensysteem ontwikkeld die de inbraak- en brandwerende kwaliteiten aantonen.

Kluis normeringen

Er is door de belanghebbende, verzekeraars, fabrikanten en onafhankelijke testinstituten, een document/norm ( EN 1143-1 of EN 14450) gemaakt waarin omschreven staat hoe een kluis opgebouwd moet worden om een bepaalde graad van inbraakwerendheid te garanderen.
De reden om een kluis aan te schaffen is voor iedere gebruiker anders, ofwel niet iedereen heeft een kluis nodig zoals bij de bank, daarom zijn er verschillende inbraak- en brandwerende  niveaus ingesteld, deze worden dan S1 of S2 security level bij EN 14450, of Grade, klasse, of CEN 0 t/m V bij EN 1143-1. De EN 1143-1 is een zwaarder niveau dan de EN 14450, deze laatste wordt voornamelijk toegepast op privékluizen.
Er zijn op dezelfde wijze ook brandwerende certificaten gemaakt, ook opgedeeld in verschillende niveaus wat betreft de duur van de brandwering.

De testen

Een kluizen fabrikant gebruikt het document om de kluizen te maken, hij maakt een aantal lijnen kluizen, voor privégebruik, voor zakelijk gebruik, en voor de meer eisende gebruiker, waarvan ook een aantal lijnen in combinatie met een brandwerend certificaat. Als hij de kluis heeft ontwikkeld tot een eindproduct gaat deze ter keuring naar een onafhankelijk testinstituut die erkend wordt door de verzekeraars, deze gaan de kluis dan testen en indelen in een certificaatcategorie, bijvoorbeeld EN 1143-1 Grade II of Grade III, en geven hem het certificaat. De testen houden in dat de kluis wordt “aangevallen” met inbreker gereedschap, die dan moet worden weerstaan. Bij de brandwerende testen wordt de kluis in een oven gedaan met een temperatuur van 1100 graden, en dan mag de binnentemperatuur niet boven de 173 graden komen na de certificaattijd: 30, 60, of 120 minuten.

Verankering maakt het certificaat geldig

De verzekeraar erkent het certificaat pas als de kluis op de juiste wijze is verankert aan uw woning of bedrijfspand, houd daar goed rekening mee!
Als u dus een gecertificeerde kluis koopt is een goede verankering een essentieel onderdeel van de aankoop. Lees meer over dit onderwerp “wat is een gecertificeerde kluis

Belt u voor meer informatie met ons verkoop team: 0342-422239

Welk certificaat

De verschillende certificaten op een kluis geven de inbraakwerendheid of brandwerendheid weer.
Welk certificaat u nodig heeft is afhankelijk van de waarde van de spullen die u in de kluis wilt opbergen.
Als u alleen wat persoonlijke spullen zonder noemenswaardige waarde in een kluis wilt stoppen is een privékluis waarschijnlijk voldoende. Als de waarde toeneemt dan wordt het belangrijker dat de kluis sterker wordt.
Om te weten wat dan de juiste kluis met welk certificaat voor u van toepassing is kunt u het beste de W.I.B. (Waarde Indicatie Berging) van de verzekeraar aan houden, zie tabel:

Waarde indicatie tabel

 

Inbraakwerend  Inhoud te verzekeren tot € Certificaat
Inbraak: Redelijk  € 9.000,- EN 14450 S2
Inbraak: Goed  € 20.000,- EN 1143-1 Grade I
Inbraak: Zeer goed  € 50.000,- EN 1143-1 Grade II
Inbraak: Hoog  € 90.000,- EN 1143-1 Grade III
Inbraak: Zeer hoog  € 150.000,- / € 250.000,- EN 1143-1 Grade IV / V

 

Brandwerend certificaat

Elke kluis heeft een brandwerende werking, de meeste kluizen zijn dubbelwandig, en gevuld met een isolerend materiaal.
Hier geldt ook weer, hoe goed dan? U kunt dit niet zien aan de buitenkant van de kluis, dus u heeft zekerheid nodig.
Een brandwerend certificaat geeft die zekerheid tot een bepaald aantal minuten.
De situatie waar de kluis komt te staan, is bepalend voor de benodigde brandwering.
Staat de kluis op een betonnen ondergrond en in een modern betonnen pand of in een oudere woning met houten tussen vloeren?
In een betonnen woning/pand is de kans dat een kluis middenin de brandhaard komt te staan nihil omdat er weinig brandbaar materiaal is.
Een oudere woning/pand heeft dus meer brandbaar materiaal en dan is de brandwering belangrijker.
Ook de inhoud bepaald de keus voor de brandwering, sieraden en documenten kunnen meer hitte weerstaan dan datadragers als USB-sticks en DVD media dragers.

Ons advies is een kluis in een betonnen omgeving:  30 minuten brandwering is voldoende. In een oudere woning met houten tussenvloeren 60 minuten.
Lees meer over dit onderwerp “welke brandveilige kluis heb ik nodig

Neem contact met ons op om gedegen advies te krijgen over inbraak- en brandwerende kluizen: 0342-422239

 

 

 

Kluis Verankeren!

Het hebben van een kluis is leuk, maar als hij losstaat wordt hij zo meegenomen door de inbreker.
Om dat te voorkomen zijn alle gecertificeerde kluizen voorzien van verankeringsgaten.
Deze gaten zitten altijd in de bodem, en bij niet brandwerende kluizen ook vaak in de achterwand.
Bij alle gecertificeerde kluizen leveren de fabrikanten verankering materiaal, in de vorm van keilbout of zwaarlast anker.
Bij de goedkopere privékluizen worden vaak pluggen en bouten geleverd.

Zelf verankeren

Met de meegeleverde verankeringsmaterialen kunt u zelf de kluis verankeren, mits u een beetje handig bent en de juiste gereedschappen heeft.
Door de verzekering word dit meestal niet geaccepteerd, omdat ze niet voldoende zekerheid hebben over de kwaliteit van de verankering.

Laten verankeren Team Kluiszorg

U kunt uw kluis het beste door een gespecialiseerd bedrijf laten verankeren, die ook een bewijs hiervan afgeeft in de vorm van een verankeringscertificaat.
Kluiszorg Nederland is een gespecialiseerd verankeringsbedrijf, wij verankeren uw kluis en geven een verankeringscertificaat, die u bij calamiteiten kunt overleggen aan de verzekeraar.

Waarom laten verankeren?

U dekt uzelf in, ook al bent u nog zo handig en kunt u het nog zo goed, de verzekeraar zal dat altijd in twijfel trekken bij calamiteiten.
Op basis van het verankeringscertificaat kunnen ze dat niet doen, omdat ze ons erkennen als verankeringsspecialist.
Voor ons geeft dit wel de verantwoording dat elke kluis die wij verankeren op de best mogelijke manier moet worden verankerd, wij doen dat dan ook met een chemisch anker standaard, dit geeft de hoogst mogelijk uittrekkracht en wordt daarom door ons altijd toegepast.

Meer weten? Bel onze technisch dienst: 0342-422239

Sleutel of elektronisch slot?

Een sleutelslot of een elektronisch slot kiezen.

De meeste kluizen worden standaard uitgevoerd met een sleutelslot, zogenaamd dubbelbaardslot.
Deze hebben als voordeel dat ze bedrijfszeker zijn maar dat is ook het enige voordeel.

Een elektronisch slot is tegenwoordig erg bedrijfszeker en geniet dan ook zeker de voorkeur boven een sleutelslot.
De voordelen zijn:

Elektronische slot Neutron Star NS

Elektronisch slot Neutron Star NS

  • Meerdere codes
  • Manipulatie blokkering: na meerdere foutieve ingaven blokkeert het slot, een inbreker kan niet onbeperkt codes blijven proberen.
  • U kunt de code(s) wijzigen zo vaak u wilt.
  • Geen sleutel beheer, waar verstopt u de sleutel? Wie heeft de sleutel? En als de sleutel gevonden wordt door de inbreker?

En wat wij vaak dan als tegen argument te horen krijgen is:

  • Wat als de batterij leeg is? Geen probleem, elk gecertificeerd elektronisch slot heeft of de batterij aan de buitenkant zitten of er is een mogelijkheid de kluis te voeden aan de buitenkant.
  • Wat als ik de code niet meer weet? Ja, dan heeft u hetzelfde probleem als dat u de sleutels niet meer heeft, verloren, gestolen of te goed verstopt. Er is geen overrulende code, dus deze moet u goed onthouden.

Bel met ons verkoop team over de slot mogelijkheden op uw kluis: 0342-422239

 

Batterij van kluis leeg? Wat nu?

Als de batterij van een kluis leeg is, moet deze vervangen worden.
Bij de meeste gecertificeerde kluizen zit deze onder het toetsenbord.
Voel aan de onderkant of er een klepje zit, deze kunt u of weg schuiven of er zit een klein schroefje in.
Hierin zit een 9 volt blok batterij die u kunt los koppelen en vervangen voor een nieuw exemplaar.

Zit hier geen batterij dan is de het slot voorzien van een voeding punt, op het toetsenbord zitten twee rondjes, een wat grotere en kleinere, of er zijn twee metalen puntjes met een + en – symbool. Op deze drukpunten kunt u een 9 volt blok batterij plaatsen en vasthouden, ondertussen typt u uw code in, de kluis zou nu moeten openen. Aan de binnenkant van de deur zit een batterij vak, die u nu kunt openen en de batterij verwisselen.
Na wisselen batterij van de kluis eerst met deur open controleren op de juiste werking.

De goedkopere privékluizen, gekocht bij een bouwmarkt, hebben vaak een noodsleutel die u bij de kluis geleverd heeft gekregen, deze heeft u nodig om de kluis te openen om bij het batterij vak te kunnen komen. Vaak is deze kwijt, in dat geval pakt u een 5 millimeter boortje en boort deze in het slotje, de kluis zal gelijk openen, een platkop schroevendraaier in het slot slaan werkt ook gemakkelijk. Daarom moet u nooit zulke kluizen kopen, ze zijn zo eenvoudig te openen, zonde van uw geld!

Belt u gerust met vragen, of stuur ons een foto va uw kluis, dan helpen wij graag verder.
Verkoop bereikbaar op: 0342-422239
E-mail: info@kluiszorg.nl

 

Kluis verankeren op een verdieping

Voor ons is het geen probleem een kluis tot wel 400 kilogram. via de trap naar boven of beneden te brengen.   Kluis trap op
Wij hebben speciaal gereedschap om de kluis op een veilige en schadevrije wijze via de trap te transporteren.
Wij werken niet met een traploper, deze maakt te vaak schade aan uw trap! Pas daar echt mee op.
Eenmaal daar doen wij ook de verankering van uw kluis, altijd met een chemisch anker!

Kluis verankeren op een verdieping

De kluis wordt bij ons altijd chemisch verankerd, ook op een verdieping of in een kelder.
Verdiepingsvloeren zijn altijd wat dunner dan een begane grondvloer, ook zitten er vaak isolatie kanalen in een verdiepingsvloer.
Dit maakt het verankeren wat moeilijker, maar wij hebben daarvoor speciale chemische ankers die de kluis heel goed vast zetten.
Ook in kelders moeten we altijd goed uitkijken, we moeten niet door de vloer gaan als u geen last van grondwater wilt hebben.
Hiervoor adviseren wij verlijming van de kluis.

Kluis verhuizen

Natuurlijk kunnen we ook de kluis weer verhuizen, van de ene etage naar de andere in uw volgende woning.
Met een chemisch anker is de kluis altijd weer los te maken en te verhuizen, met verlijming lukt dit niet meer.

Bel voor meer informatie: 0342-422239 bereikbaar van 09.00 uur tot 22.00 uur. ook in de weekenden

Gebruiksaanwijzingen van elektronische sloten

Hier vind u de meest gebruikte gebruiksaanwijzingen van elektronische kluissloten op een rij:

 

Elektronische slot Sistec MT+ privé kluis basic-gebruikershandleiding

 

 

 

Elektronische slot Neutron Star NSs&g-gebruikershandleiding


S&G elektronisch slot naast sleutelslot

 

Gebruikershandleiding-Multicode-elektronisch-slot

 

 

 

Salvus Monza 1

 

 

Gebruikershandleiding-elektronisch-slot-PS300-en-PS310

 

Juwel 7626 elektronisch slot

 

 

Juwel-elorunner-NW

 

 

Staat u elektronisch slot er niet bij? Bel met ons verkoopteam, of stuur een foto van uw kluis naar ons toe, sturen wij een gebruiksaanwijzing retour.

Tel: 0342-422239
E-mail: info@kluiszorg.nl

 

Kluis leveren wanneer u dit wilt!

Als u een kluis bestelt via onze beveiligde site, dan kunt u in het bestelproces aangeven wanneer u de kluis wilt ontvangen. kluis bezorging
Via een datumprikker geeft u de gewenste dag aan dat u wilt dat wij de kluis komen brengen.
Ook als u dit al de volgende dag wilt, zullen wij er alles aan doen de kluis op tijd te leveren.

Als u de kluis door ons wilt laten bezorgen dan maken we in goed overleg met u de afspraak over levering en eventueel verankering.

Bel of mail voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of 0342-422239

De kluis betalen Geldkluis

Uw kluis betaald u achteraf aan onze eigen chauffeur/monteur per PIN betaling.
Wij bezorgen de kluis zelf, met als voordeel voor u dat u dan kan betalen aan onze eigen chauffeur, ook contant is mogelijk.

Bedrijven betalen via een factuur binnen de afgesproken tijd.

Bel of mail voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of 0342-422239

Als Kluiszorg Nederland bij u de kluis komt bezorgen en verankeren dan doen wij dit geheel anoniem en discreet. Onze voertuigen en kleding hebben geen reclame uitingen, niemand in uw omgeving merkt dat u een kluis geleverd krijgt. Dit is heel belangrijk, hoe minder mensen weten dat u een kluis heeft hoe beter!

Bel of mail voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of 0342-422239

Als Kluiszorg Nederland voor u de kluis mag verankeren, dan wordt altijd de professionele chemische wijze van verankeren gedaan, indien mogelijk, dit is de beste manier van verankeren en dit zullen wij altijd uitdragen en uitvoeren. Wij rekenen hiervoor geen extra tarief!
Ons uitgangspunt is altijd de beste manier van verankeren indien mogelijk, anders zoeken we in samenspraak met u naar de beste alternatieve mogelijkheid.
Voor elke situatie is er een oplossing voor een “deugdelijke verankering”.
Met 20 jaar ervaring met kluizen verankeren, hebben we elke situatie al eens mee gemaakt, en hebben we er een oplossing voor gevonden!

De fabrikanten geven meestal een zwaarlast anker of een keilbout mee om de verankering mee te doen.
Met een goede betonnen vloer of muur is dit een goede manier van verankeren. De andere alternatieven zijn verlijmen of een houtdraadbout met een plug.
Een zwaarlast anker of keilbout is eenvoudig voor een “beetje handige” persoon te plaatsen wat u nodig heeft is een goede boormachine en een goede stofzuiger.
Een plug en een houtdraadbout is de minst sterke manier van een kluis verankeren maar kan goed werken als u het met minimaal 4 stuks doet in een niet brandwerende kluis. Verlijmen is een erg sterke manier van verankeren, met verlijmen wordt er een trekkracht van 25 KG per vierkante centimeter gecreëerd, wordt de kluis goed ingesmeerd met de lijm dat is dit nog sterker dan de chemische wijze. Nadeel is wel dat de kluis nooit meer verplaatst kan worden.

De beste wijze van een kluis verankeren is de “chemische” wijze.
Hiervoor is nodig een goede betonnen muur of wand (geen tussen muur).
Bij een chemische verankering wordt een gat geboord en deze wordt gevuld met een twee componenten pasta, door een chemische reactie wordt dit net zo sterk als het beton en krijg je de hoogst haalbare uittrekkracht. Dit is de beste manier om een kluis te verankeren!

Volgens de regels van de verzekeraars en de fabrikanten moet een kluis deugdelijk zijn verankert.
Wat deugdelijk is wordt niet omschreven, dit is dus vaag.
En kluis kan op verschillende manieren worden verankert, bijvoorbeeld met een plug en een bout of met een keilbout.
Wat de beste methode is is afhankelijk van de ondergrond of muur waar de kluis aan verankert moet gaan worden.
Heeft u een houten vloer dan zal de verankering niet echt “deugdelijk” gedaan kunnen worden.
Dan zal er moeten worden gekeken naar de muur, of er moet een plaat worden gemaakt om de kluis te verankeren aan de onderbalken in de vloer.
Het verlijmen van de kluis is dan ook nog een optie. Heeft u vloerverwarming? Dan kan er niet geboord worden en moet er ook gekeken worden naar een andere wijze van verankeren, in zo’n geval is verlijmen of verankering aan de muur ook een optie. Kortom elke situatie vraagt om een andere “deugdelijke” verankering.