Wat is een gecertificeerde kluis?


Wat is een gecertificeerde kluis?

Een gecertificeerde kluis is een kluis die voorzien is van een certificaat die de kwaliteit van een kluis weergeeft.
Om te weten hoe goed inbraakwerend of brandwerend  een kluis is, kunt u natuurlijk niet op het uiterlijk van een kluis afgaan. Dat zegt namelijk niets over de inbraakwerende kwaliteiten of de brandwerendheid van een kluis.
De verzekeraar van de inhoud van een kluis wil zekerheid over de inbraakwering. Daarnaast wil de fabrikant bewijzen dat zijn product echt goed is, zodat hij deze kan verkopen. Tot slot, de gebruiker wil graag zekerheid dat zijn waardevolle spullen inderdaad veilig zijn opgeborgen. Daarom is er een certificatensysteem ontwikkeld die de inbraak- en brandwerende kwaliteiten aantonen.

Kluis certificaten

Kluis normeringen

Er is door de belanghebbende, verzekeraars, fabrikanten en onafhankelijke testinstituten, een document/norm ( EN 1143-1 of EN 14450) gemaakt waarin omschreven staat hoe een kluis opgebouwd moet worden om een bepaalde graad van inbraakwerendheid te garanderen.
De reden om een kluis aan te schaffen is voor iedere gebruiker anders. Dit betekent dat niet iedereen  een kluis nodig heeft zoals bij de bank. Daarom zijn er verschillende inbraak- en brandwerende  niveaus ingesteld. Deze worden dan S1 of S2 security level bij EN 14450, of Grade, klasse, of CEN 0 t/m V bij EN 1143-1. De EN 1143-1 is een zwaarder niveau dan de EN 14450. Deze laatste wordt voornamelijk toegepast op privékluizen.
Er zijn op dezelfde wijze ook brandwerende certificaten gemaakt. Ook opgedeeld in verschillende niveaus wat betreft de duur van de brandwering.


Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

Tel: 0342-422239

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


De testen

Een kluizen fabrikant gebruikt het EN 1143-1 of EN 14450 document om de kluizen te maken. Hij maakt een aantal lijnen kluizen, voor privégebruik, voor zakelijk gebruik, en voor de meer eisende gebruiker, waarvan ook een aantal lijnen in combinatie met een brandwerend certificaat. Als hij de kluis heeft ontwikkeld tot een eindproduct gaat deze ter keuring naar een onafhankelijk testinstituut die erkend wordt door de verzekeraars. Deze gaan de kluis dan testen en indelen in een certificaatcategorie, bijvoorbeeld EN 1143-1 Grade II of Grade III, en geven hem het certificaat. De testen houden in dat de kluis wordt “aangevallen” met inbreker gereedschap, die dan moet worden weerstaan. Bij de brandwerende testen wordt de kluis in een oven gedaan met een temperatuur van 1100 graden. Vervolgens mag de binnentemperatuur niet boven de 173 graden komen na de certificaattijd: 30, 60, of 120 minuten.

Kluis bezorging
Kluizenshowroom
Kluizen inbreker
vrijblijvende afspraak aan huis

Verankering maakt het certificaat geldig

De verzekeraar erkent het certificaat pas als de kluis op de juiste wijze is verankerd aan uw woning of bedrijfspand, houd daar goed rekening mee!
Als u dus een gecertificeerde kluis koopt is een goede verankering een essentieel onderdeel van de aankoop.


Bel of mail gerust voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of tel:0342-422239Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialisten

kluisspecialist

 

Tel: 0342-422239

 

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder