Kluis verankeren


Kluis plaatsen en verankeren door een specialist

Een gecertificeerde kluis moet vakkundig worden verankerd aan uw woning of bedrijfspand. Om het certificaat geldig te maken, dient elke inbraak-brandwerende kluis met een gewicht minder dan 1000 KG goed verankerd te worden. Kluiszorg Nederland heeft een eigen professioneel team monteurs om dit voor u te verzorgen. Wij zijn erkend en worden aanbevolen door alle verzekeraars. Een kluis verankeren is specialisten werk. Kluiszorg Nederland heeft 25 jaar ervaring met het verankeren van kluizen op elke ondergrond.

Bekijk kluizen

kluis kopen

Deugdelijke verankeringTeam Kluiszorg kluisspecialisten

Het is natuurlijk van groot belang dat de verankering van uw kluis deugdelijk gebeurt, dit is ook de eis van de verzekeraar. De bedoeling van een goede verankering van de kluis is dat er een minimale uittrekkracht van 500 KG wordt behaald, hierdoor is het “loswrikken” van een kluis niet gemakkelijk.

Verankering materiaal bij kluis

Bij alle geleverde kluizen wordt door de fabrikant verankerings materiaal meegeleverd, bij de privé kluizen tot certificaat EN 14450 S2 wordt vaak een plug en een bout meegeleverd en bij de kluizen met een EN 1143-1 Grade I t/m V vaak een zwaarlast anker, mechanisch anker of keilbout. Deze verankering materialen kunt u gebruiken om de kluis zelf te verankeren. Ook al wordt dit deugdelijk door u uitgevoerd, de kans bestaat dat de verzekeraar dit niet erkend. Tegenwoordig vraagt de verzekeraar vaak om een verankering certificaat uitgevoerd door een erkend kluisspecialist, die hier voor een opleiding heeft gevolgd bij de branche vereniging. Kluiszorg Nederland heeft deze opleiding gevolgd.
Een alternatief is het verlijmen van een kluis, stel u kunt niet boren vanwege leidingen, of vloerverwarming dan is verlijmen een goede en veilige keus, nadeel is alleen dat verplaatsen/verhuizen van de kluis wel een stuk lastiger wordt.
De uittrekkracht van de verschillende materialen verschilt enorm, met name het gebruik van een bout en plug is in onze ogen niet voldoende.

Uittrekkracht van de materialen

De uittrekkracht van de verschillende materialen:

 • Houtdraadbout en plug 10mm    : 80 tot 100 KG
 • Mechanisch anker 10mm             : 400 KG
 • Mechanisch anker 12mm             : 710 KG
 • Mechanisch anker 16mm             : 1400 KG
 • Chemisch anker 8mm                   : 750 KG
 • Chemisch anker 10mm                 : 990 KG
 • Chemisch anker 12mm                 : 1410 KG
 • Chemisch anker 16mm                 : 2060 KG
 • Verlijmen:                                       : 25 KG per vierkante centimeter

De chemisch wijze van verankeren heeft dus altijd de voorkeur, dit moet echter wel deskundig worden uit gevoerd.

De beste wijze van een kluis verankeren

De beste wijze van een kluis verankeren is met een chemisch anker. Hiervoor is nodig: een goede betonnen muur of wand (geen tussen muur). Bij een chemische verankering wordt een gat geboord en deze wordt gevuld met een twee componenten pasta en een draadeind waar de kluis aan bevestigd wordt door middel van een moer. Door de chemische reactie wordt dit net zo sterk als het beton en krijg je de hoogst haalbare uittrekkracht. Dit is de beste manier om een kluis te verankeren! Ons installatie team doet altijd deze wijze van  kluis verankeren!

Kluis verankeren op verdieping of in de kelder

Als enige in Nederland brengen wij kluizen naar een verdieping met trapopgang of in kelders via de trap.Kluis op trap
En dat zonder traploper, de traploper maakt namelijk erg snel beschadigingen aan uw trap!
Wij hebben speciale beugels die we aan de kluis vast maken waardoor we de kluizen treetje voor treetje naar boven of naar beneden brengen.
We kunnen op deze wijze ook uw kluis weer verhuizen. We kunnen kluizen tot 400 KG, of meer als de trap daar geschikt voor is, op deze manier naar de verdieping brengen, dit is echt uniek, niemand doet dit!

Anoniem en discreet

Als Kluiszorg Nederland bij u de kluis komt bezorgen en verankeren, dan doen wij dit geheel anoniem en discreet. Onze voertuigen en kleding hebben geen reclame uitingen, niemand in uw omgeving merkt dat u een kluis geleverd krijgt. Dit is heel belangrijk, hoe minder mensen weten dat u een kluis heeft hoe beter!

 • Chemische manier van verankeren zonder meerprijs
 • Professionele en vakkundige verankering door ons zelf  Uitleg kluis
 • Anonieme levering en verankering van kluizen
 • Ook op verdiepingen tot wel 300 KG, via de trap zonder schade!
 • Kluizen op hoogte plaatsen aan de muur.

 

Kluis verankeren film

 

Bel of mail gerust met vragen over onze werkwijze, of bij hulp over de verankering: 0342-422239