Kluis sloten


Kluissloten

Welk kluisslot op uw kluis? Er zijn verschillende kluissloten mogelijk op uw kluis.
Standaard heeft de kluis altijd een sleutelslot met een dubbelbaardsleutel.
Deze kan vervangen worden door een mechanisch cijferslot of een elektronisch slot.
Ook kan bij sommige kluizen het sleutelslot en mechanisch/elektronisch slot naast elkaar worden geplaatst, dan heeft u een dubbelslot. Alleen de hoger gecertificeerde kluizen hebben deze optie. Als u een kluis koopt is de juiste keuze voor het slot belangrijk, geef dit aandacht.

Sleutelslot

Elke kluis is standaard uitgevoerd met een sleutelslot, dit is een dubbelbaardslot, wat betekent dat de klavieren in het slot aan beide kanten van de sleutel Kluissleutelzitten, dit geeft meer veiligheid. Als een goede kluizenkraker, het slot gaat kraken moet hij wel 8 tot 10 klavieren recht leggen (in uw slot in de voordeur zitten er maar 4 tot 5) dat is ingewikkeld en kost tijd. Een dubbelbaard sleutelslot is een goed slot. Als het sleutelslot gecertificeerd is volgens EN 1300 (al onze sloten zijn dat) dan is het slot ook nog beschermd met een mangaanstalen slotbepantsering, wat het lastig maakt de klavieren te bereiken.
Het nadeel van een sleutelslot is het sleutelbeheer, waar laat u de sleutel, gaat u hem verstoppen, of zorgt u dat hij niet in het pand is waar de kluis staat? Kortom u moet eerst uw sleutel hebben dan kan u pas in de kluis, en wat als de inbreker toch uw sleutel vindt? Dan kan hij zo in de kluis, u heeft geen braakschade, en de verzekeraar vindt dat u slordig bent geweest met uw sleutel.

Mechanisch slot

U kent ze wel de mechanische sloten, door het draaien aan een knop moet u de juiste combinatie in het slot draaien, dan kan u de kluis openen. Het komt nog Mechanisch kluisslotzelden voor een mechanisch slot, het is een probleemloos slot maar ook erg onhandig, u moet heel veel rondjes draaien en mag geen fout maken, want dan kan u weer opnieuw beginnen.
Goed veilig slot (tegenwoordig kan je echt niet meer met een dokters apparaatje de code horen) maar onhandig.

Elektronisch slot

Het elektronisch slot is in veel uitvoeringen verkrijgbaar, u kunt er veel mee en het werkt erg handig.
Geen sleutels meer verstoppen, en niet moeilijk een code erin draaien, gewoon een zelf te bedenken code intypen en open is de kluis. Veel mensen zijn bang voor de batterij, wat als deze leeg is? Geen probleem, al onze kluissloten hebben een batterijvoeding aan de buitenkant zitten, en ook al zitten ze jaren zonder stroom, uw code onthoudt hij.
De door ons gebruikte elektronische sloten zijn allemaal gecertificeerd volgens EN 1300, en garanderen een probleemloze en langdurige levensduur.
Met een elektronisch slot zijn er veel mogelijkheden zoals:

  • Manager code zelf instelbaar.
  • Meerdere gebruikerscodes.
  • Opening vertraging: kluis opent pas na een ingestelde tijd. Welke kluis sloten zijn er?
  • Blokkade na 3 foute codes ingeven.
  • 4 ogen principe: twee codes nodig om kluis te openen.
  • Aansluitingsmogelijkheid op uw alarminstallatie.
  • “code onder dwang” functie.
  • Uitlezen van laatste gebruikers.

Met uw elektronisch slot bent u veiliger dan met een sleutelslot, ons advies is, neem een elektronisch slot.

Bel met onze verkoop voor meer informatie: 0342-422239