Kluis certificaten (inbraakwerend)


Kluis certificaten volgens EN 1143-1 of EN 14450

Een gecertificeerde kluis heeft een certificaat die de weerstand van de kluis weergeeft.
Met dit certificaat kunt uw waardevolle spullen of contant geld verzekeren.
Hoe hoger het certificaat hoe hoger de W.I.B. : Waarde Indicatie Berging

kluizenshowroom

Inbraakwerende kluis certificaten

Hoe weet u nu of een kluis daadwerkelijk de inbreker buitenhoudt?
Aan de buitenkant van een kluis is dit niet te zien, natuurlijk kan u zien dat het er sterk uitziet, maar is dit schijn of daadwerkelijk zo?
Daarom hebben de verzekeraars en fabrikanten van kluizen een certificaten systeem bedacht om de inbraakwerende weerstand aan te geven.Kluis certificaat
Een kluis moet worden gebouwd volgens een vast gelegde norm, EN 14450 (S1 en S2) voor privékluizen, en EN 1143-1 voor de betere (Grade / CEN /Klasse genoemd) kluizen. In deze norm staat beschreven welke materialen moeten worden gebruikt, welke dikte deze moeten hebben, het aantal schoten en welke diameter deze moeten hebben, welk type gecertificeerd slot gebruikt moet worden etc. Een fabrikant bouwt aan de hand van deze norm zijn kluizen, en biedt deze ter controle aan bij een onafhankelijke testinstantie. Door deze testinstantie worden de kluizen getest en bij een positieve test wordt er een certificaat afgegeven door deze instantie voor het desbetreffende kluistype. Dit certificaat wordt vervolgens aan de binnenzijde van de deur bevestigd.
Als u een gecertificeerde kluis koopt weet u dat de kluis daadwerkelijk tot een bepaalt niveau de inbreker buitenhoudt.

Inhoud van de kluis verzekeren

Als u de inhoud van uw kluis wilt verzekeren bij uw verzekeraar zal deze natuurlijk ook willen weten hoe sterk de kluis is, en dat weet hij dus op basis van het certificaat. Aan de verschillende certificaatniveaus heeft de verzekeraar een geldbedrag gehangen voor de dekking van de inhoud, dit kan dan juwelen en andere kostbaarheden zijn of contant geld. Contant geld is niet voor een particulier te verzekeren.
Het is dus van belang dat de gecertificeerde kluis die u koopt ook overeen komt met de waarde van de inhoud.
Gebruik hier voor de tabel:

 

Euronormering Contant geld Kostbaarheden
EN 14450
Security Level S1  € 2.500,-  € 5.000,-
Security Level S2  € 5.000,-  € 9.000,-
EN 1143-1
Grade 0  € 7.000,-  € 14.000,-
Grade I  € 10.000,-  € 20.000,-
Grade II  € 25.000,-  € 50.000,-
Grade III  € 45.000,-  € 90.000,-
Grade IV  € 75.000,-  € 150.000,-
Grade V  € 125.000,-  € 250.000,-

Let op: kluizen tot 1000 kg moeten altijd deugdelijk verankerd zijn.

Kluis verankeren

Gecertificeerde verankering? Het kluiscertificaat, zowel inbraak als brandwerend, is pas geldig als de kluis op de juiste wijze is verankerd aan uw woning of bedrijfspand. Een verzekeraar gaat dus pas uitbetalen als er is vastgesteld dat de verankering op de juiste wijze met de juiste materialen is uitgevoerd!
Deze controle vindt pas plaats als de kluis is verwijderd door een inbreker, of tijdens routine controle door de verzekeraar. Team Kluiszorg
Dus als u uw kluis zelf gaat verankeren, doe dit dan op de juiste wijze, of laat het doen door een gecertificeerd bedrijf die daar alle ervaring en middelen voor heeft dit correct te doen.
Kluiszorg Nederland is een erkend verzekeraar voor uw verzekeraar! U ontvangt een verankerings-bewijs als wij de kluis hebben verankerd.

Meer weten: bel met onze kluisspecialisten: 0342-422239