Inbraakwerende kluis met een EN 1143-1 Grade V certificaat

Onze gecertificeerde kluizen met een EN 1143-1 Grade V certificaat zijn van gerenommeerde merken, deze worden altijd erkend en aanbevolen door uw verzekeraar. Voorkom dan ook ellende achteraf en koop hier een gecertificeerde kluis inclusief de beste (dus met chemische ankers) verankering!

U kunt de inhoud van deze kluizen verzekeren tot € 250.000,-.

LET OP: De verzekeraar erkend het certificaat alleen in combinatie met een deugdelijke verankering gedaan door een erkend kluisspecialist.

Wij bezorgen zelf en anoniem

Plaatsen op verdiepingen tot 400KGToont alle 11 resultaten

EN 1143-1 Grade V gecertificeerde kluizen

Een Inbraakwerende kluis EN 1143-1 Grade/klasse V certificaat, is een kluis die door een onafhankelijk instituut is getest op zijn inbraakwerende kwaliteiten.
Als de kluis de norm haalt die gesteld worden aan dit certificaat krijgt hij het certificaat.

EN 1143-1 normering

De EN 1143-1 normering is een document opgesteld door o.a. de verzekeraars waarin beschreven wordt aan welke eisen de kluis moet voldoen om in aanmerking te komen voor een certificaat.
Als de fabrikant een kluis bouwt voor de EN 1143-1 normering Grade V gebruikt hij dit document om te weten hoe dik de deur moet zijn, hoe de wanden moeten worden geconstrueerd, en hoeveel schoten er moeten zijn, waar mangaan staal moet worden toegepast en welk slot er minimaal geplaatst moet worden. Heeft hij zo’n kluis gebouwd dan gaat deze naar een onafhankelijk test instituut, voor kluizen meestal het ECB-S in Duitsland, om te worden getest, voldoet de kluis dan krijgt hij het certificaat.

De verzekering en een EN 1143-1 Grade V kluis

Het certificaat van een EN 1143-1 Grade V kluis geeft de verzekeraar de zekerheid dat een kluis een bepaalde inbraakwerendheid heeft en heeft daarom per certificaat een contant geld en kostbaarheden bedrag gehangen aan de kluis in het geval van een Grade V gecertificeerde kluis:
€ 125.000,- voor contant geld
€ 250.000,- voor kostbaarheden.

Inbraak- en brandwerende kluis

Kluizen met een EN 1143-1 Grade V certificaat kunnen ook brandwerend zijn, als de fabrikant ook voldoet aan de eisen die gesteld worden om een brandwerend certificaat te verkrijgen op dezelfde kluis, dan is er sprake van een inbraak-en brandwerende kluis. Aan de binnenzijde van de deur zijn dan twee certificaten gemonteerd.

Kluis verankeren

Om een Grade V certificaat geldig te maken is een deugdelijk verankering noodzakelijk, als blijkt dat de kluis niet verankert was tijdens een inbraak poging, of ontvreemding van de kluis, zal de verzekeraar niet tot uitbetaling over gaan! Een goede verankering is dus noodzakelijk, laat Kluiszorg Nederland de verankering doen, wij doen dit met chemisch ankers en u ontvangt een verankering certificaat voor de verzekeraar.

pop up advies aan huis