Kluis verankeren door Kluiszorg Nederland


Kluis plaatsen en verankeren door een specialist

Een gecertificeerde kluis moet vakkundig worden verankerd aan uw woning of bedrijfspand. Om het certificaat geldig te maken, dient elke inbraak-brandwerende kluis met een gewicht minder dan 1000 KG goed verankerd te worden. Kluiszorg Nederland heeft een eigen professioneel team monteurs om dit voor u te verzorgen. Wij zijn erkend en worden aanbevolen door alle verzekeraars.

Bekijk kluizen

kluis kopen

Deugdelijke verankeringTeam Kluiszorg kluisspecialisten

Volgens de regels van de verzekeraars en de fabrikanten moet een kluis deugdelijk zijn verankerd. Wat deugdelijk is, wordt niet omschreven. Dit is dus vaag. Een kluis kan op verschillende manieren worden verankerd, bijvoorbeeld met een plug en een bout of met een keilbout. Wat de beste methode is voor verankering?. Dat  is afhankelijk van de ondergrond of muur waar de kluis aan verankerd moet gaan worden. Heeft u een houten vloer? Dan zal de verankering niet echt “deugdelijk” gedaan kunnen worden. Dan zal er moeten worden gekeken naar de muur of er moet een plaat worden gemaakt om de kluis te verankeren aan de onderbalken in de vloer.
Het verlijmen van de kluis is dan ook nog een optie. Heeft u vloerverwarming? Dan kan er niet geboord worden en moet er ook gekeken worden naar een andere wijze van verankeren. In zo’n geval is verlijmen of verankering aan de muur ook een optie. Kortom elke situatie vraagt om een andere “deugdelijke” verankering.

De beste wijze van verankeren

De beste wijze van een kluis verankeren is de “chemische” wijze. Hiervoor is nodig: een goede betonnen muur of wand (geen tussen muur). Bij een chemische verankering wordt een gat geboord en deze wordt gevuld met een twee componenten pasta. Door een chemische reactie wordt dit net zo sterk als het beton en krijg je de hoogst haalbare uittrekkracht. Dit is de beste manier om een kluis te verankeren!

De alternatieven voor verankering

De fabrikanten geven meestal een zwaarlast anker of een keilbout mee om de verankering mee te doen. Met een goede betonnen vloer of muur is dit een goede manier van verankeren. De andere alternatieven zijn verlijmen of een houtdraadbout met een plug. Een zwaarlast anker of keilbout is eenvoudig voor een “beetje handig” persoon te plaatsen. Wat u nodig heeft zijn een goede boormachine en een goede stofzuiger. Een plug en een houtdraadbout is de minst sterke manier van een kluis verankeren, maar kan goed werken als u het met minimaal 4 stuks doet in een niet- brandwerende kluis. Verlijmen is een erg sterke manier van verankeren. Met verlijmen wordt er een trekkracht van 25 KG per vierkante centimeter gecreëerd, wordt de kluis goed ingesmeerd met de lijm dan is dit nog sterker dan de chemische wijze. Nadeel is wel dat de kluis nooit meer verplaatst kan worden.

Kluiszorg Nederland en verankeren van uw kluis

Als Kluiszorg Nederland voor u de kluis mag verankeren, dan wordt altijd de professionele chemische wijze van verankeren gedaan, indien mogelijk. Dit is de beste manier van verankeren en dit zullen wij altijd uitdragen en uitvoeren. Wij rekenen hiervoor geen extra tarief!
Ons uitgangspunt is altijd de beste manier van verankeren indien mogelijk, anders zoeken we in samenspraak met u naar de beste alternatieve mogelijkheid.
Voor elke situatie is er een oplossing voor een “deugdelijke verankering”. Met 20 jaar ervaring met kluizen verankeren, hebben we elke situatie al eens mee gemaakt en hebben we er een oplossing voor gevonden!

Kluis verankeren op verdieping of in de kelder

Als enige in Nederland brengen wij kluizen naar een verdieping met trapopgang of in kelders via de trap.Kluis op trap
En dat zonder traploper, de traploper maakt namelijk erg snel beschadigingen aan uw trap!
Wij hebben speciale beugels die we aan de kluis vast maken waardoor we de kluizen treetje voor treetje naar boven of naar beneden brengen.
We kunnen op deze wijze ook uw kluis weer verhuizen. We kunnen kluizen tot 300 KG op deze manier naar de verdieping brengen, dit is echt uniek, niemand doet dit!

Anoniem en discreet

Als Kluiszorg Nederland bij u de kluis komt bezorgen en verankeren, dan doen wij dit geheel anoniem en discreet. Onze voertuigen en kleding hebben geen reclame uitingen, niemand in uw omgeving merkt dat u een kluis geleverd krijgt. Dit is heel belangrijk, hoe minder mensen weten dat u een kluis heeft hoe beter!

  • Chemische manier van verankeren zonder meerprijs
  • Professionele en vakkundige verankering door ons zelf  Uitleg kluis
  • Anonieme levering en verankering van kluizen
  • Ook op verdiepingen tot wel 300 KG, via de trap zonder schade!
  • Kluizen op hoogte plaatsen aan de muur.

 

Kluis verankeren film