Welke brandwerende kluis heb ik nodig?


Brandwerende kluis

Op een uitslaande brand heb je vaak geen invloed. Op het vervolgens mogelijk verliezen van waardevolle eigendommen en belangrijke documenten heb je mogelijk wel invloed. Deze waardevolle eigendommen en belangrijke documenten kan je namelijk opslaan in een brandwerende kluis. Echter is het aanschaffen van een zo’n kluis vaak lastig omdat er enorm veel keuze is. In deze blog zetten wij de belangrijkste zaken op een rij zodat u de juiste keuze kunt maken.

Kluis voor Bitcoin

Bescherming van waardevolle eigendommen

Bij een brand komt een enorme hoeveelheid hitte vrij. De temperaturen in een brand kunnen oplopen tot wel 1000 graden, en dat terwijl de kritieke temperatuur van papier al rond de 175 graden ligt. Een brandwerende kluis zorgt er dan ook voor dat de inhoud van de kluis niet boven bepaalde temperaturen komt om de inhoud van de kluis te beschermen. Wellicht denkt u, ‘een brand overkomt mij toch niet’. Echter dachten de mensen die het wel overkwam waarschijnlijk precies hetzelfde. Ongemakken van het verliezen van belangrijke documenten wilt u zoveel mogelijk voorkomen.

Tips voor het aanschaffen van een brandwerende kluis

Binnen de brandwerende kluizen zijn er verschillende gradaties van bescherming. De brandwerendheid wordt hierbij uitgedrukt in een bepaalde tijd, gevolgd door een P van papier of D van data. Deze gradaties beschermen voor een periode van 30, 60 of 120 minuten.

Het is dus van belang om goed te weten welke eigendommen je wilt beschermen in de kluis. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de tijd waarvoor de kluis brandwering biedt. Hierbij is het goed om te vermelden dat de testen onder zware omstandigheden worden gedaan en niet altijd representatief voor een ‘gewone’ brand in huis. Een kluis die 30 minuten brandwerend is moet het minimaal 30 minuten volhouden maar mogelijk dus langer.


Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialisten

kluisspecialist

 

Tel: 0342-422239

 

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Wanneer u wilt dat naast dat de kluis brandwerend moet zijn,  de kluis ook eigendommen beschermt tegen inbraak. Kies dan voor een brandwerende kluis die ook inbraak gecertificeerd is. Hierbij is het belangrijk om naar de waardeberging van de kluis te kijken, deze waardeberging geeft aan tot welke waarde de kluis verzekerd is. Lees hier alles over inbraak en brandwerende kluizen.

DRS Euro Defender II/0

Verankeren

Verder is het goed om na te denken over het verankeren van de kluis. Het nadeel van een brandwerende kluis is dat er altijd minder verankeringsgaten in zitten omdat de kluis natuurlijk de brand en temperatuur buiten moet houden. In een brandwerende kluis zit vaak alleen maar één verankering gat in de bodem. Veel fabrikanten lossen dit op door een  extra mogelijkheid te geven voor een achterwand verankering. Dit kunnen wij eventueel voor u doorboren en verankeren.


Kluis bezorging
Kluizenshowroom
Kluizen inbreker

Type slot

Tot slot is het verstandig om na te denken over het type slot. In principe heeft u hierbij de keuze tussen een sleutelslot en een Elektronisch slot. Echter raden wij een elektronisch slot wel aan. Hier leest u precies waarom.Bel met onze ervaren kluisspecialisten voor vrijblijvend advies over kluizen, het verankeren, de kluissloten, bereikbaar van 08.00 uur tot 22.00 uur ook in de weekenden: 0342-422239

 Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

 

Tel: 0342-422239

 

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder