Inbreker over kluizen


De Inbreker over kluizen

De inbreker over kluizen:

Iedere tien minuten wordt er in een woning ingebroken. Dat gebeurt vooral via de achterdeur, die het minst goed beveiligd is. In een kwart van de gevallen heeft een inbreker maar een minuutje nodig om via deze opening binnen te komen. In totaal werd, zo bericht De Telegraaf, het afgelopen jaar 55.530 keer ingebroken. Dat is veel minder dan vier jaar terug, toen de teller op 91.930 inbraken stond, ofwel tien keer per uur.
Het gaat dan wel de goede kant op, maar we zijn er nog lang niet. Mensen hebben hun woning gewoon niet goed beveiligd. Als je weet dat 88,1% van de Nederlandse achterdeuren slecht is beveiligd, dan is het een wonder dat het aantal misdrijven gedaald is, zegt Coen Staal, voorzitter van de stichting Nederlandse Inbraakpreventie Weken.
Een inbreker staat moeiteloos binnen drie minuten binnen. Zo’n 25 procent van de achterdeuren heeft zulk zwak aluminium beslag – vaak herkenbaar aan schroefjes aan de buitenkant – dat een inbreker met een schroevendraaier en tang amper een minuutje nodig heeft”, weet Staal. “Vaak houdt men ‘open huis’ uit onwetendheid. Mensen draaien de achterdeur netjes op het nachtslot als ze slapen of niet thuis zijn, maar hebben er geen idee van dat ze dan toch gevaar lopen.

De Inbreker vertelt:

Een inbreker staat echt niet midden in de nacht op om naar zijn werk te gaan! De meeste inbraken worden overdag gedaan, dan zijn mensen niet echt alert op inbrekers. Als ik s’ nachts over straat loop ben ik al gauw verdacht, loop ik overdag die zelfde weg dan kijkt niemand naar me. En overdag zijn veel alarm systemen uitgeschakeld en achterdeuren gewoon open (ja ook bij u toch?) want de kinderen lopen in en uit en er gebeurt overdag toch niets? Als de kinderen opgehaald moeten worden van school, de hond even moet worden uitgelaten, of even snel een boodschapje gedaan moet worden, doet u dan ook uw slaapkamer raam op slot? of denkt u dat ik daar niet in kom omdat hij op de 1e etage is? Fout, dat zijn juist de momenten dat je even een huis binnen kunt gaan en de boel kan leeg roven, je hebt minimaal 5 minuten en dat is ruim voldoende. Voor u een probleem, want geen braakschade en wel alles kwijt, de verzekering gaat niet betalen.

Inbreker komt kluis tegeninbraak

Ik heb niets waardevols in huis zeggen veel mensen, maar dat is natuurlijk nooit waar, want iedereen heeft waardevolle spullen in huis. Misschien niet in geld uitgedrukt, maar wel in emotie.
Die laatste brief van uw ouders, de ring van uw oma, het horloge van uw vader of opa, de foto’s van opgroeiende kinderen en uw bruiloft album met mooie herinneringen. Wat als dat weg is door diefstal of brand? Hoeveel is het u waard om dat te voorkomen?

Gecertificeerde kluis

Een goede gecertificeerde kluis houdt de inbreker tegen en de hitte die ontstaat tijdens een brand! En de kosten zijn echt te overzien, een goede kluis is echt niet zo duur. De inbreker vertelt: Als ik tijdens mijn werk een kluis tegen kom dan kijk welk merk het is en kijk snel op you-tube hoe ik deze kluis moet openen, vooral de goedkope bouwmarkt kluisjes zijn heel eenvoudig te openen  gewoon met een aardappel kan elke simpele kluis worden geopend, ja ook in uw hotelkamer. Als dat lukt neem ik alles mee. Anders probeer ik de kluisdeur te kraken met mijn koevoet, dit lukt vaak bij de eenvoudige kluisjes, die geven erg gemakkelijk mee. Lukt dit niet dan kijk ik of de kluis losstaat of slecht verankerd is, dan neem ik hem mee, een kluis tot 60 KG neem ik zo mee, gauw naar huis om de kluis daar rustig te kraken. ( en nee, niemand kijkt overdag naar mij terwijl ik met een kluis over straat loop!) Bij de zwaardere kluizen houdt het al gauw op, die kan ik niet tillen en zijn vaak te goed om te kraken met mijn koevoet. Als het een kluis met een sleutelslot is, heb ik nog een kans dat ik de sleutel vindt ergens in huis, want ik ben altijd wel erg nieuwsgierig wat er in de kluis zit.

Wat zit erin de kluis

Wat erin de kluis zit bij particulieren is vaak helemaal niet interessant voor een inbreker, maar des te meer voor de eigenaar, want het zijn vaak emotioneel onvervangbare dingen, zoals dat horloge of de trouwring van overleden familieleden etc. Maar het is gewoon slim om een goede inbraak en brandwerende-kluis in huis te hebben.

Belt u gerust met ons deskundig team ( 0342-422239 )

in onder andere de volgende plaatsen verkopen en plaatsen wij kluizen i.o.v. de politie en brandweer: