Datakluis

Een datakluis is speciaal ontwikkeld om uw datadragers te beschermen tegen de hitte die ontstaat tijdens een brand. De isolatie in de kluis wanden en kluis deur beschermen zo goed dat na een bepaalde tijd de kritische grens van 52 graden binnen in de datakluis niet wordt overschreden. Dit betekent dat uw data veilig tegen brand is.

datakluis

Heeft u vragen over één van onze brandwerende data kluizen of hulp nodig bij het kopen van de juiste kluis? Bel dan met onze kluisspecialist: 0342-422239

achteraf pin betalen bij kluis kluis professioneel verankeren kluis plaatsen op verdieping Anonieme bezorging kluis

 Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

Datakluizen

Kunt u het zich voorstellen, al uw foto’s verbrand?  Tijdens een brand is dit heel goed mogelijk, al uw foto’s, correspondentie en andere waardevolle documenten zijn verbrand.
Die dierbare herinneringen van familieleden, vakanties, opgroeiende kinderen, opa en oma alles weg! Dit kunt u voorkomen met het opbergen van USB-sticks en Dvd’s  in een goede brandwerende datakluis. Een data kluis dient maar één doel, het beschermen van uw emotioneel waardevolle zaken tegen de hitte van een brand.

Back-up opbergen

Uw bedrijf gegevens zijn van enorm belang. Wanneer tijdens een brand al uw computers, personeelsdossiers, offertes, verkoopadministratie en uw algemene administratie in rook opgaan, kunt u daarna nog opstarten? Uit onderzoekt blijkt dat veel bedrijven dit niet meer kunnen. Het is mogelijk dat uw data in de “Cloud” staan. Maar hiervoor heeft u vaak gegevens nodig die op de verbrande computer stonden. Een datakluis biedt in dit geval uitkomst, al uw spullen liggen in een datakluis veilig tegen de hitte, straling, bluswater en rook tijdens een brand. Al uw essentiële gegevens kunt u na de brand op nieuwe computers laden en een back-up terug plaatsen. Dit betekent dat u snel weer online bent. Een datakluis kan uw bedrijf redden!

Brandwerendheid van een datakluis

Een datakluis is beter brandwerend dan een gewone documentenkluis.
Bij een datakluis mag tijdens de testen de binnentemperatuur niet boven de 52 graden komen (hoger is funest voor data) en bij een documentenkluis niet boven de 170 graden (kritische grens voor papier). De isolatie van een datakluis is dan ook anders opgebouwd dan bij een documentenkluis. Dit betekent dat uw data veilig tegen brand is.
Als u een dvd of usb-stick over een langere periode blootstelt aan een temperatuur boven die 52 graden wordt deze gedemagnetiseerd  en verliest hij zijn inhoud, deze wordt namelijk magnetisch vast gehouden.

De Datakluis certificaten

Een datakluis wordt anders getest dan een “gewone” kluis en heeft dan ook een ander certificaat en een andere normering. De duur die gegarandeerd dat uw data veilig is verschilt per type certificaat en kan 30, 60, 90, of 120 minuten zijn. Ook zijn er datakluizen met een combinatie van inbraakwerend certificaat en datakluis brandwerend certificaat, dubbele zekerheid tegen de inbreker en hacker!

Verankeren van een Datakluis

Een professionele datakluis is erg zwaar door zijn toegepaste isolatie, een privé datakluis is vaak lichter, toch blijft een juiste verankering zeker aan te raden, u wilt niet dat de datakluis zo meegenomen wordt ondanks dat de inhoud vaak niet interessant is voor een dief, hij komt hem niet terug brengen na die tijd?