Sleutelkluis

Een sleutelkluis(thuiszorg) met code voor thuis of voor op kantoor. Ons assortiment sleutelkluizen heeft voor elke situatie of doeleind een goede oplossing. Of dit nu gaat om een kluis met 1 sleutel of om een kluis met heel veel sleutels. Kluiszorg Nederland heeft de juiste kluis voor u.

Tel: 0342-422239

Wij bezorgen zelf en anoniem

Plaatsen op verdiepingen tot 400KG

Sleutelkastje met code

Sleutelkluizen zijn erg handig in de thuiszorg, voor gedeelde vakantiehuizen of andere plekken waar verschillende mensen naar binnen moeten met een sleutel. Met een sleutelkluis voorkom je het probleem dat er erg veel sleutels nodig zijn of dat mensen hun sleutel vergeten/kwijtraken.

Heeft u vragen over één van onze sleutel kluizen of hulp nodig bij het kopen van de juiste kluis? Bel dan met onze kluisspecialist: 0342-422239
achteraf pin betalen bij kluis kluis professioneel verankeren kluis plaatsen op verdieping Anonieme bezorging kluisSleutelkluis

Het doel van een sleutelkluis is het makkelijk opbergen van sleutels op één overzichtelijke plaats in huis of bedrijf. Dit voorkomt dat de sleutels zomaar door iemand kunnen worden meegenomen. Er zijn veel verschillende sleutelkluizen die allemaal onder de noemer sleutelkluizen vallen. Echter is een wel veel verschil in de sleutelkluizen wat betreft mogelijkheden en inbraakwerende kwaliteiten.

Gecertificeerde sleutelkluis

Sistec SK Sleutelkluis 126

sleutelkluis

Er zijn veel sleutelkluizen zonder een certificaat. Deze kluizen zijn handig om bijvoorbeeld bij de loopdeur te hangen om bijvoorbeeld snel uw sleutel te kunnen opbergen bij thuis komst. Het beste kunt u in deze situatie kiezen voor een sleutelkluis met elektronisch slot. Maar er zijn ook gecertificeerde sleutelkluizen voor de detail handel zoals autobedrijven en hotels. Daarnaast bestaan er bedrijven die gebruik maken van veel deuren/sloten en thuiszorg situaties. In deze situaties  is de inbraakwerendheid zeker van belang, omdat de sleutels dan ook veel waarde vertegenwoordigen in de vorm van bedrijfsmiddelen als auto’s en sleutel systemen van bedrijven.  De inbraakwerende certificaten die verkrijgbaar zijn op sleutelkluizen zijn de EN 14450 (S1 en S2) en er zijn ook de nog beter gecertificeerde sleutelkluizen met een EN 1143-1 inbraakwerend certificaat Grade I.

Aantal sleutels

Het aantal sleutels dat u kunt opbergen in een sleutelkluis verschilt van 1 sleutel tot wel 3000 sleutels, maar pas op als u bijvoorbeeld autosleutels of hotelsleutels wilt opbergen voorzien van een dikke sleutelhanger of afstandsbediening dan moet echt rekening houden met de aantal haken in een kluis, de afstand van haakjes en de hoogte is gemaakt voor één normale sleutel, terwijl een autosleutel vaak al 2 x zo veel ruimte nodig heeft.

Elektronisch slot op sleutelkluis

Elektronische slot

Elektronisch slot

Het is altijd handig om een elektronische slot op een sleutelkluis te plaatsen, anders zou u weer met een sleutel zitten, en dat is nou juist niet de bedoeling. De mogelijkheden met een elektronische slot maken het gebruiksgemak en de veiligheid en stuk beter. Weet iemand uw code, dan kunt u de code eenvoudig wissen en een nieuwe code instellen.

Sleutelkluis voor binnen of buiten

Puck Keysafe

Puck Keysafe

Het kan nodig zijn dat de sleutelkluis zich buiten de woning of bedrijfspand moet bevinden, in thuiszorg situaties met minder mobiele mensen is een buiten sleutelkluis heel handig. Via de sleutel uit het kluisje kan de thuiszorg medewerker of arts het huis betreden om zorg  toe te passen.
Maar dan moet het natuurlijk wel een uitzonderlijk sterke kluis zijn die niet zomaar is te kraken en sterk moet zijn verankert aan de muur.
Kluiszorg Nederland verkoopt voor deze situatie de Puck Keysafe dit is de enige goed werkende en gecertificeerde sleutelkluis die deze taak kan uitvoeren. We kunnen ook een sleutelbuis monteren, deze wordt vaak gebruikt bij bedrijven voor de brandweer. De sleutelbuis wordt gemonteerd en de sleutel wordt bij de brandweer ingeleverd, deze kan dan het pand openen in geval van brand.

Sleutelkluis verankeren

Het verankeren van kluizen in het algemeen is erg belangrijk, en dit geldt zeker voor een sleutelkluis. De fabrikanten hebben dit onderkent en de meeste goede sleutelkluizen hebben dan ook zeker 4 verankeringsgaten in de achterwand van de kluizen. Hiermee kunt u de sleutelkluis goed ophangen en verankeren aan een sterke muur, doe dit het liefst met chemische ankers. Het meegeleverde bevestiging materiaal van de fabrikant is vaak een kostenpost waarop bezuinigd wordt, koop dus beter verankering materiaal bij onze chauffeur of laat ons uw sleutelkluis ophangen, professioneel en met chemische ankers standaard.