De juiste kluis voor u?


De juiste kluis voor u?!

Hoe vind u de juiste kluis? Er zijn veel soorten kluizen, en een goede kluis kopen is niet zo simpel als het lijkt. Een kluis koopt u als u het goed doet eenmaal in uw leven, u creëert dan een veilige plek in huis of op uw bedrijf tegen inbraak en brand. Maar welke kluis is voor u de juiste kluis?

Voordeel van kluis kopen

kluis kopen

Stap 1- De inbraakwerendheid

Er zijn verschillende gradaties in de inbraakwerendheid van een gecertificeerde kluis.
Aan de hand van het certificaat (EN 14450 voor privékluizen en EN 1143-1 voor de betere kluizen) kunt u het inbraakwerende niveau onderscheiden.
Hoe hoger het certificaat hoe beter de kluis een inbraakpoging kan weerstaan, de verzekeraars hebben een W.I.B. (Waarde Indicatie Berging) aan de certificaten gehangen,  per niveau een ander (hoger) bedrag met een onderscheid in contant geld en kostbaarheden, u kunt via de volgende tabel het juiste inbraak certificaat zoeken:

Norm/certificaat Contant geld Kostbaarheden
EN 14450  S2 €5000,- €9000,-
EN 1143-1  Grade I €10.000,- €20.000,-
EN 1143-1  Grade II €25.000-, €50.000,-
EN 1143-1  Grade III €45.000-, €90.000,-
EN 1143-1  Grade IV €75.000-, €125.000,-
EN 1143-1  Grade V €125.000-, €250.000,-

Bepaal de waarde van de inhoud van de kluis, houd rekening met de toekomst, en ga naar de kluizen met de juiste inbraakwerendheid.
De verzekeraar zal deze bedragen aanhouden voor een maximaal te verzekeren bedrag per kluis, een belangrijke vereiste hierbij is dat de kluis op de juiste wijze is verankerd, en dat met een bewijs in de vorm van een verankering certificaat. Verzekeren is geen verplichting, het is alleen mogelijk met een gecertificeerde kluis.

Klasse I

Inhoud kluis tot: €20.000

Inbraakwerende kluis I

Klasse II

Inhoud kluis tot:€50.000

Inbraakwerende kluis klasse II

Klasse III

Inhoud kluis tot: €90.000

Inbraakwerende kluis klasse III

Klasse IV

Inhoud kluis: €150.000

inbraakwerende kluis klasse IV

Klasse V

Inhoud kluis: €250.000

inbraakwerende kluis klasse V

S2

Inhoud kluis tot €9000,-

prive kluis s2

 

Stap 2- De brandwerendheid

Nu u weet welk inbraakwerend certificaat voor u van toepassing is, is de volgende stap de brandwerendheid van uw kluis.
Er zijn 4 keuzes: licht brandwerend, 30 minuten , 60 minuten en 120 minuten brandwerend. DRS Euro Defender II/0

 • Licht brandwerend is voldoende als de kluis in een betonnen omgeving staat en de inhoud geen brand (hitte) gevoelige zaken omvat, bijvoorbeeld alleen sieraden en persoonlijke spullen.
 • 30 minuten brandwerend is voldoende als de kluis in een betonnen omgeving staat en de inhoud bestaat uit documenten, sieraden en persoonlijke spullen. In de meeste gevallen is dit de beste keus.
 • 60 minuten brandwerend is de keus als de omgeving waar de kluis komt te staan veel brandbaar materiaal bevat als houten tussenvloeren in oudere woningen etc. Of als u ook data dragers wilt opslaan in uw kluis, usb-sticks, DVD, harde schijf.

DIN 4102

duur: licht brandwerend

privekluis

LFS30P

duur: 30 minuten getest

Brandwerende kluis 30 minuten brandwerend

LFS60P

duur: 60 minuten getest

Brandwerende kluis tot 60 minuten

Stap 3- Welk kluisslot

Nu u weet welke inbraak en brandwerende kluis u wilt is de volgende stap het uitkiezen van een kluisslot.
De keuze is tegenwoordig niet moeilijk meer, sleutelslot of elektronisch slot. Elektronische slot Multicode

 • Sleutelslot:
  + bedrijfszeker, degelijk en simpel
  – Waar laat u de sleutels, en wat als ze gevonden worden door de inbreker?
 • Elektronisch slot:
  + meerdere codes, veilig, alarm, manipulatie blokkering, tijdvertraging etc.
  – tegenwoordig zijn de elektronisch sloten zo goed dat er geen – punten meer zijn, domweg de beste keuze.

 

Stap 4- Kluis verankeren

Kluis verankeren, hier over kunnen we kort zijn, ja altijd doen!!
Voor de verzekeraar is het een vereiste dat de kluis deskundig is verankert aan uw woning of pand, in veel gevallen zullen ze zelfs eisen dat een specialist deze heeft verankerd en een verankering certificaat heeft afgegeven. Dus heel belangrijk, het verankeren van uw kluis en op de juiste plek in huis of pand is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste kluis. Kluiszorg Nederland verankert ook kluizen op verdiepingen en in kelders tot wel 400 KG hierin zijn wij echt uniek.

Een voorbeeld

Stel u wilt een kluis om uw horlogeverzameling in op te bergen, uw woning is relatief nieuw en gebouwd volgens de DIN 4102 brandvertragende norm (vanaf ± 1990) en heeft betonnen vloeren, de kluis wilt u op de werkkamer 1e etage, uit het zicht maar toch goed toegankelijk.
De waarde van de horlogeverzameling is ± € 20.000,- en u wilt nog uitbreiden in de toekomst, dan zou een Grade II certificaat de juiste keus zijn op dit moment, deze gaat tot € 50.000,- voor kostbaarheden, u kunt dus nog behoorlijk uitbreiden, en de horloges kunnen blijven verzekeren.
Dan zou u op de volgende manier bij de juiste kluis kunnen komen: in de blauwe balk boven aan de pagina gaat u naar inbraakwerende kluizen → dan naar kluis met een EN 1143-1: Grade II certificaat → 30 minuten brandwerend en hier selecteert u de juiste maatvoering.

 

Kluiszorg Nederland  Kluiszorg Nederland

Op het internet kunt u overal kluizen kopen, dus waarom zou u het nu hier op kluiszorg.nl moeten doen?
Kluiszorg Nederland is niet zomaar een kluisverkoop site, wij bieden veel meer service dan welke andere kluizensite dan ook doet!

 • Kluizen worden door ons zelf bezorgd, anoniem en discreet, en tot in uw woning op de plek waar u hem wilt. Als u er voor kiest de kluis door een bode te laten bezorgen, is onze ervaring dat dit veelal schade oplevert, het vervoeren en uit de bus halen van een zwaar product als een kluis vergt wel wat ervaring en goed materiaal om dit veilig en schadevrij te doen.
 • Wij verankeren, in dien u dit wenst, uw kluis  op de begane grond en op verdiepingen en in kelders tot wel 250 / 400 KG en altijd standaard met een chemisch anker, dit is een unieke service die niemand doet, andere gaan tot max 90 kg omhoog , en tegen heel andere tarieven dan wij hanteren.
 • U kunt pinnen of contant betalen bij onze eigen chauffeur/monteurs, dus eerst de kluis zien en dan pas betalen. Kluis niet goed? U mag hem gratis weer aan de chauffeur meegeven, hoort bij de service.

Bel met onze ervaren kluisspecialisten voor vrijblijvend advies over kluizen, het verankeren, de kluissloten, bereikbaar van 08.00 uur tot 22.00 uur ook in de weekenden: 0342-422239