Kluis sloten

Kluissloten

Welk kluis slot op uw kluis? Er zijn verschillende kluissloten mogelijk op uw kluis.
Standaard heeft de kluis altijd een sleutelslot met een dubbelbaard sleutel.
Deze kan vervangen worden door een mechanische cijferslot of een elektronische slot.
Ook kan bij sommige kluizen de het sleutelslot en mechanische/elektronische slot naast elkaar worden geplaatst, dan heeft u een dubbelslot. Alleen de hoger gecertificeerde kluizen hebben deze optie.

Sleutelslot

Elke kluis is standaard uitgevoerd met een sleutelslot, dit is een dubbelbaard slot, wat betekend dat de klavieren in het slot aan beide kanten van de sleutel Kluissleutelzitten, dit geeft meer veiligheid. Als een goede kluizen kraker het slot gaat kraken moet hij wel 8 tot 10 klavieren recht leggen (in uw slot in de voordeur zitten er maar 4 tot 5) dat is ingewikkeld en kost tijd. Dus een dubbelbaard sleutelslot is een goed slot. Als het sleutelslot gecertificeerd is volgens EN 1300 (al onze sloten zijn dat) dan is het slot ook nog beschermd met een mangaanstalen slot bepantsering, wat het lastig maakt de klavieren te bereiken.
Het nadeel van een sleutelslot is het sleutelbeheer, waar laat u de sleutel, gaat u hem verstoppen, of zorgt u dat hij niet in het pand is waar de kluis staat? Kortom u moet eerst uw sleutel hebben dan kan u pas in de kluis, en wat als de inbreker toch uw sleutel vind? Dan kan hij zo in de kluis, u heeft geen braakschade, en de verzekeraar vind dat u slordig bent geweest met uw sleutel.

Mechanisch slot

U kent ze wel de mechanische sloten, door het draaien aan een knop moet u de juiste combinatie in het slot draaien, dan kan u de kluis openen. Het komt nog Mechanisch kluisslotzelden voor een mechanische slot, het is een probleemloos slot maar ook erg onhandig, u moet heel veel rondjes draaien en mag geen fout maken, want dan kan u weer opnieuw beginnen.
Goed veilig slot (tegenwoordig kan je echt niet meer met een dokters apparaatje de code horen) maar onhandig.

Elektronische slot

Het elektronisch slot is in veel uitvoeringen verkrijgbaar, u kunt er veel mee en het werkt erg handig.
Geen sleutels meer verstoppen, en niet moeilijk een code er in draaien, gewoon een zelf te bedenken code intypen en open is de kluis. Veel mensen zijn bang voor de batterij, wat als deze leeg is? Geen probleem, al onze kluissloten hebben een batterij voeding aan de buitenkant zitten, en ook al zitten ze jaren zonder stroom, uw code onthoud hij.
De door ons gebruikte elektronisch sloten zijn allemaal gecertificeerd volgens EN 1300, en garanderen een probleemloze en langdurige levensduur.
Met een elektronisch slot zijn er veel mogelijkheden zoals:

  • Managerscode zelf instelbaar.
  • Meerdere gebruikerscodes
  • Opening vertraging: kluis opent pas na een ingestelde tijd.Elektronische slot Multicode
  • Blokkade na 3 foute codes ingaven.
  • 4 ogen principe: twee codes nodig om kluis te openen.
  • Aansluiting mogelijkheid op uw alarm installatie.
  • “code onder dwang” functie.
  • Uitlezen van laatste gebruikers.

Met uw elektronisch slot bent u veiliger dan met een sleutelslot, ons advies is, neem een elektronisch slot.

Bel met onze verkoop voor meer informatie: 0342-422239