Hoe veilig is een kluis thuis


Een kluis voor thuis: Een Veiligheidsgarantie of een Verborgen Gevaar?

Thuiskluizen winnen aan populariteit als middel om waardevolle bezittingen te beveiligen. Maar zijn we wel voldoende geïnformeerd om een juiste keuze te maken? Hoewel het geruststellend is om een kluis in huis te hebben, kan het ook onbedoeld risico’s met zich meebrengen. Een kluis vormt een essentieel onderdeel van uw veiligheidsstrategie, maar kan ook de zwakke schakel zijn als deze niet correct is geïnstalleerd of gebruikt.

Zo koop je de juiste kluis

Diversiteit aan kluizen

Er is een breed scala aan kluizen beschikbaar, van grote tot kleine, van lichtgewicht tot zwaargewicht, met diverse sloten en brandwerende eigenschappen. Ongeacht het type, een kluis centraliseert uw waardevolle spullen en moet daarom zorgvuldig worden gekozen en geïnstalleerd.

Verankering en beveiliging

Kluizen onder de 1000 kg dienen stevig verankerd te zijn. Dit is cruciaal voor het detecteren en vertragen van inbrekers. De PIVA-ALRE tijdslijn biedt inzicht in de verschillende stadia van een inbraak, van planning tot aftocht, en benadrukt het belang van vroegtijdige detectie, vertragingstactieken en snelle alarmrespons. De PIVA-ALRE tijdslijn voor inbraakpreventie kan als volgt worden samengevat:

  • P: Planning door de inbreker, waarop we geen invloed hebben.
  • I: Inbreektijd, te vertragen door Chemische verankering
  • V: Verzameltijd voor het bijeenbrengen van goederen, geminimaliseerd door goede opslag.
  • A: Aftocht van de inbreker, waar we weinig invloed op hebben.
  • AL: Alarmering door middel van detectieapparatuur zoals camera’s, verlichting en alarmsystemen.
  • RE: Reactietijd, de duur totdat hulpdiensten ter plaatse zijn na alarmering.

Kluis verankering door een specialist

Een onbewaakte kluis kan een risico vormen. Daarom is professionele verankering essentieel. Lees hier alles over de beste wijze van verankeren.
Naast dat wij ook de verankering van kluizen doen, hebben wij ook een ruim aanbod aan gecertificeerde kluizen. Bekijk hier ons aanbod
Mocht u hulp nodig hebben biij het kiezen van de juiste kluis of installatie opties, dan kunnen wij ook vrijblijvend langs komen voor het beste kluis advies op maat

Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

 

Tel: 0342-422239

 

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 

Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder