Wat is een goede kluis voor thuis?


Wat is een goede kluis voor thuis

Als u waardevolle spullen in huis heeft, is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen diefstal en brand. Een kluis kan hiervoor een goede oplossing zijn. Maar wat is een goede kluis voor thuis? Wat een goede kluis voor jou is hangt af van wat je erin wilt leggen. Vervolgens moet je hierbij het juiste inbraakwerende en brandwerende certifiaat zoeken.

Zo koop je de juiste kluis

Consumentenbond kluizentest: de “beste” kluizen voor thuis

De Nederlandse Consumentenbond heeft tests uitgevoerd op thuiskluizen om consumenten te informeren over de kwaliteit en veiligheid van deze producten. Deze kluizen, vaak verkrijgbaar bij bouwmarkten en online, vallen in de categorie van instapmodellen en bieden volgens vele basisbescherming tegen inbraak en brand.
De resultaten tonen aan dat bouwmarktkluizen vaak niet voldoende bescherming bieden. Ze worden relatief snel opengebroken, en de inhoud kan door hitte beschadigen. BNN Vara heeft eveneens bouwmarktkluizen getest en ontdekte dat de gemiddelde kluis binnen drie seconden te openen was. Dit benadrukt de beperkingen van deze instapkluizen in termen van veiligheid en bescherming tegen hitte. Bron

Aan welke criteria moet de kluis dan wel voldoen?

Een goede kluis voor thuis moet aan een aantal criteria voldoen. Ten eerste moet de kluis voldoende groot zijn om uw waardevolle spullen op te bergen. Denk hierbij aan sieraden, contant geld, belangrijke documenten en digitale opslagmedia zoals USB-sticks en externe harde schijven.

Bekijk alle privekluizen

Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

 

Tel: 0342-422239

 

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Ten tweede moet de kluis van goede kwaliteit zijn en gecertificeerd zijn door een onafhankelijke instantie. Zo weet u zeker dat de kluis een bepaalde mate van bescherming biedt tegen inbraak en/of brand. Lees hier meer over kluis certificaten. Let daarbij ook op het type slot dat de kluis heeft. Een elektronisch slot wordt aangeraden

Ten derde is het belangrijk om de kluis op een veilige en discrete plek in uw huis te plaatsen. Een inbreker zal vaak als eerste op zoek gaan naar een kluis en zal deze proberen open te breken. Plaats de kluis daarom bijvoorbeeld in een onopvallende hoek of in een kast die niet direct zichtbaar is.


Kluis bezorging
Kluizenshowroom
Kluizen inbreker


Ten slotte moet u zich afvragen wat uw budget is voor de aanschaf van een kluis. Er zijn kluizen in verschillende prijsklassen beschikbaar. Hoe meer u betaalt, hoe hoger de kwaliteit van de kluis en hoe beter deze bescherming biedt tegen inbraak en/of brand.

Kortom, een goede kluis voor thuis moet voldoende groot zijn, een goede kwaliteit hebben en gecertificeerd zijn door een onafhankelijke instantie. Plaats de kluis op een veilige en discrete plek en houd rekening met uw budget. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw waardevolle spullen goed beschermd zijn tegen diefstal en/of brand.

Bel of mail gerust voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of tel:0342-422239


Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder