Inbraakwerende kluis Grade III, 60 minuten brandwerend

De volgende kluizen hebben een EN 1143-1 Grade III inbraakwerend en 60 minuten brandwerend certificaat. Deze kluizen zijn zowel getest op hun inbraakwerendheid als op hun brandwerendheid! Wilt u veel documentatie en eventueel data opslaan dan zijn de volgende kluizen aan te raden:

Wij bezorgen zelf en anoniem

Plaatsen op verdiepingen tot 400KG

 

Verankering is net zo belangrijk als de kluis zelf

De verzekeraar eist een deugdelijke verankering door een erkend bedrijf. Zonder correcte verankering wordt de kluis gewoon meegenomen en uw verzekeraar keert niet uit. Wij leveren kluizen op elke verdieping tot 400kg en verankeren uw kluis op de juiste wijze incl. certificaat.

Advies over een EN 1143-1 Grade III kluis? Bel ons gerust op 0342 – 422 239.

achteraf pin betalen bij kluis kluis professioneel verankeren kluis plaatsen op verdieping Anonieme bezorging kluisEN 1143-1 Grade III gecertificeerde kluizen

Een kluis met een EN 1143-1 Grade III certificaat, is een kluis die door een onafhankelijk instituut is getest op zijn inbraakwerende kwaliteiten.
Als de kluis de norm haalt die gesteld worden aan dit certificaat krijgt hij het certificaat.

EN 1143-1 normering

De EN 1143-1 normering is een document opgesteld door o.a. de verzekeraars waarin beschreven wordt aan welke eisen de kluis moet voldoen om in aanmerking te komen voor een certificaat.
Als de fabrikant een kluis bouwt voor de EN 1143-1 normering Grade III gebruikt hij dit document om te weten hoe dik de deur moet zijn, hoe de wanden moeten worden geconstrueerd, en hoeveel schoten er moeten zijn, waar mangaan staal moet worden toegepast en welk slot er minimaal geplaatst moet worden. Heeft hij zo’n kluis gebouwd dan gaat deze naar een onafhankelijk test instituut, voor kluizen meestal het ECB-S in Duitsland, om te worden getest, voldoet de kluis dan krijgt hij het certificaat.

EN 15659 LFS60P brandwerende kluizen

Het brandwerende certificaat EN 15659 LFS60P garandeert een minimale beveiliging tegen de hitte van een brand, kanttekening is dat de test onder extreem hoge temperaturen wordt gedaan die niet overeen komen met de praktijk. Als u de kluis in een betonnen gebouw op beton heeft verankert, dan is de opgegeven tijd zeker maal 2, komt de kluis op een houten vloer dan komt de tijd van 60 minuten meer overeen.

De verzekering en een EN 1143-1 Grade III kluis

Het certificaat van een EN 1143-1 Grade III kluis geeft de verzekeraar de zekerheid dat een kluis een bepaalde inbraakwerendheid heeft en heeft daarom per certificaat een contant geld en kostbaarheden bedrag gehangen aan de kluis in het geval van een Grade III gecertificeerde kluis:
€ 45.000,- voor contant geld
€ 90.000,- voor kostbaarheden.

Inbraak- en brandwerende kluis

Kluizen met een EN 1143-1 Grade III certificaat kunnen ook brandwerend zijn, als de fabrikant ook voldoet aan de eisen die gesteld worden om een brandwerend certificaat te verkrijgen op dezelfde kluis, dan is er sprake van een inbraak-en brandwerende kluis. Aan de binnenzijde van de deur zijn dan twee certificaten gemonteerd.

Kluis verankeren

Om een Grade III certificaat geldig te maken is een deugdelijk verankering noodzakelijk, als blijkt dat de kluis niet verankert was tijdens een inbraak poging, of ontvreemding van de kluis, zal de verzekeraar niet tot uitbetaling over gaan! Een goede verankering is dus noodzakelijk, laat Kluiszorg Nederland de verankering doen, wij doen dit met chemisch ankers en u ontvangt een verankering certificaat voor de verzekeraar.

pop up advies aan huis