Inbraakwerende kluis EN 1143-1 Grade IV, licht brandwerend

De volgende kluizen hebben een EN 1143-1 Grade IV inbraak werend en licht brandwerend certificaat, volgens DIN 4102 dit is een bouwnorm die aangeeft dat het product brandvertragend is. Deze kluizen zijn niet getest op hun brandwering, en we kunnen daarom er geen tijdsduur aan geven. Maar toch zullen deze kluizen de hitte van een brand wel een poosje buiten houden.
Voor de verzekering: U kunt de inhoud van deze kluizen verzekeren tot:
Voor contant geld € 75.000,- (Alleen zakelijk mogelijk)
Voor kostbaarheden € 150.000,-

Wij bezorgen zelf en anoniem

Plaatsen op verdiepingen tot 400KG

Verankering is net zo belangrijk als de kluis zelf

De verzekeraar eist een deugdelijke verankering door een erkend bedrijf. Zonder correcte verankering wordt de kluis gewoon meegenomen en uw verzekeraar keert niet uit. Wij leveren kluizen op elke verdieping tot 400kg en verankeren uw kluis op de juiste wijze incl. certificaat.

Advies over een EN 1143-1 Grade IV kluis? Bel ons gerust op 0342 – 422 239.

achteraf pin betalen bij kluis kluis professioneel verankeren kluis plaatsen op verdieping Anonieme bezorging kluisGeen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

EN 1143-1 Grade IV gecertificeerde kluizen

Een kluis met een EN 1143-1 Grade IV certificaat, is een kluis die door een onafhankelijk instituut is getest op zijn inbraakwerende kwaliteiten.
Als de kluis de norm haalt die gesteld worden aan dit certificaat krijgt hij het certificaat.

EN 1143-1 normering

De EN 1143-1 normering is een document opgesteld door o.a. de verzekeraars waarin beschreven wordt aan welke eisen de kluis moet voldoen om in aanmerking te komen voor een certificaat.
Als de fabrikant een kluis bouwt voor de EN 1143-1 normering Grade IV gebruikt hij dit document om te weten hoe dik de deur moet zijn, hoe de wanden moeten worden geconstrueerd, en hoeveel schoten er moeten zijn, waar mangaan staal moet worden toegepast en welk slot er minimaal geplaatst moet worden. Heeft hij zo’n kluis gebouwd dan gaat deze naar een onafhankelijk test instituut, voor kluizen meestal het ECB-S in Duitsland, om te worden getest, voldoet de kluis dan krijgt hij het certificaat.

DIN 4102 brandwerende norm

De DIN 4102 norm, is een niet geteste norm voor dubbelwandige kluizen.
In de dubbele wand wordt een isolatie materiaal geplaatst die aan de bouwnorm 4102 voldoet, dit is een isolatie die brand vertragend werkt.
De hoeveelheid isolatie wordt niet gecontroleerd door de test instanties en er is dus ook weinig te zeggen over de tijd die de isolatie de inhoud beschermt, maar enigszins brandwerend is dan wel een goede omschrijving.

De verzekering en een EN 1143-1 Grade IV kluis

Het certificaat van een EN 1143-1 Grade IV kluis geeft de verzekeraar de zekerheid dat een kluis een bepaalde inbraakwerendheid heeft en heeft daarom per certificaat een contant geld en kostbaarheden bedrag gehangen aan de kluis in het geval van een Grade IV gecertificeerde kluis:
€ 75.000,- voor contant geld
€ 150.000,- voor kostbaarheden.

Inbraak- en brandwerende kluis

Kluizen met een EN 1143-1 Grade IV certificaat kunnen ook brandwerend zijn, als de fabrikant ook voldoet aan de eisen die gesteld worden om een brandwerend certificaat te verkrijgen op dezelfde kluis, dan is er sprake van een inbraak-en brandwerende kluis. Aan de binnenzijde van de deur zijn dan twee certificaten gemonteerd.

Kluis verankeren

Om een Grade IV certificaat geldig te maken is een deugdelijk verankering noodzakelijk, als blijkt dat de kluis niet verankert was tijdens een inbraak poging, of ontvreemding van de kluis, zal de verzekeraar niet tot uitbetaling over gaan! Een goede verankering is dus noodzakelijk, laat Kluiszorg Nederland de verankering doen, wij doen dit met chemisch ankers en u ontvangt een verankering certificaat voor de verzekeraar.