Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis kopen om uw waardevolle documenten te beschermen tegen brand is een goed idee! Met een brandkast/kluis creëert u in huis of op kantoor een plek die de hitte van een brand kan weerstaan.

Tel: 0342-422239

Wij bezorgen zelf en anoniem

Plaatsen op verdiepingen tot 400KG

Brandwerende kluis categorieën

Er zijn veel verschillende brandwerende kluizen of brandkasten met verschillende certificaten die de duur aangeven waarin de kluis uw documenten beschermt. Waar u naar moet kijken is de plek waar de kluis in huis komt, is dit een betonnen omgeving in een moderne woning of een oude woning met tussenvloeren van hout? In een moderne woning is een 30 minuten brandwerende kluis voldoende, komt de kluis op een houten tussenvloer dan is het zeker aan te raden een 60 minuten of hoger certificaat te overwegen.

DIN 4102

duur: licht brandwerend

privekluis

LFS30P

duur: 30 minuten getest

Brandwerende kluis 30 minuten brandwerend

LFS60P

duur: 60 minuten getest

Brandwerende kluis tot 60 minuten

LFS120P

duur: 120 minuten getest

Brandwerende kluis tot 120 minuten

Datakluis

Bescherm uw data

datakluis, bescherm data tegen brand

Ladekasten

Alle soorten ladekasten

Brandwerende ladekasten

Heeft u vragen over één van onze brandwerende kluizen of hulp nodig bij het kopen van de juiste brandwerende kluis? Bel dan met onze kluisspecialist: 0342-422239

kluis professioneel verankeren kluis plaatsen op verdieping eigen bezorgservice kluis achteraf pin betalen bij kluisResultaat 161–176 van de 180 resultaten wordt getoond

Brandwerende kluis kopen?

Een brandwerende kluis kopen is een goed idee wanneer je waardevolle spullen wilt beschermen tegen een mogelijke brand. Een gecertificeerde brandvrije kluis is getest op het buiten houden van de hitte die ontstaat tijdens een brand. De test wordt gedaan in een oven die een temperatuur heeft van rond de 1000 graden. De binnen temperatuur wordt gemeten tijdens de test die een duur kan hebben van 30, 60 of 120 minuten. De kritische grens is 177 graden, bij deze temperatuur gaat papier verkleuren of zelfs ontvlammen.

Verschillende test normen

Er zijn verschillende test normen, die uiteindelijk de zelfde uitslag hebben. Hiermee wordt bedoeld dat de 177 graden binnentemperatuur niet bereikt mag worden binnen de gemeten tijd.

EN 15659 certificaat (LFS30P, LFS60P )

De EN 15659 brandwerende kluis norm is de meest gebruikte en tevens de makkelijkst te halen norm, hierbij wordt de kluis in de oven gestopt en na de verstreken tijd 30 minuten (LFS30P) 60 minuten (LFS60P) eruit gehaald gekoeld en de binnen temperatuur bekeken.

EN 1047-1 certificaat (s60P)

EN 1047-1 is de moeilijkst haalbare norm, bij deze test wordt ook een natuurlijke afkoeling en een val test gedaan.
De natuurlijke afkoeling houdt in dat de oven wordt uitgezet maar de kluis er pas na twee uur wordt uitgehaald, vervolgens wordt de binnentemperatuur pas gemeten. Na een brand en het blussen zal de brand nog nagloeien en dat wordt hiermee nagebootst.

DRS Euro Defender II/2

DRS Euro Defender II/2

 

 

 

 

 

 

De val test houdt in dat de kluis uit de oven wordt gehaald en vanaf 9.15 meter naar beneden wordt gegooid op een bed van puin, hiermee wordt nagebootst dat de kluis tijdens de brand door een verdieping vloer kan zakken.

De isolatie in een brandwerende kluis

Om de temperatuur tijdens een brand buiten te houden is een goede isolatie van de kluis van belang, de wanden zijn dan ook gevuld met isolerende materialen, die kunnen bestaan uit hout, gips en krijt of een betonvulling. Bij de lichtere privé kluizen is dit meestal hout, gips of krijt, dit zijn zeer goede natuurlijke isolatoren, en bij de Grade gecertificeerde kluizen is dit een dikke betonvulling.
In de deur kozijnen wordt een expansie band gebruikt die uitzet bij hitte en hiermee de deur afsluit.

Na de brand

Na de brand is uw brandwerende kluis niet meer bruikbaar, de hitte heeft de kluis doen uitzetten en deze zal niet meer normaal functioneren.
Daarbij zijn de sloten, of u nu een sleutel of elektronisch slot op uw kluis heeft (had),  door de hitte niet meer bruikbaar. De kluis zal moeten worden open gebroken.

Brandwerende kluis verankeren

Bij het kopen van een brandwerende kluis is het ook van belang dat deze goed wordt verankert. Het nadeel van een brandwerende kluis is wel dat er altijd minder verankering gaten in de kluis zitten dan in een niet brandwerende kluis.
Om de test norm te halen moeten er natuurlijk zomin mogelijk openingen in de kluis zitten die de isolatie beïnvloeden.
Daarom zit er in een brandwerende kluis vaak alleen maar één verankeringsgat in de bodem, terwijl een “gewone” kluis vaak ook achterwand en meerdere verankering punten heeft.
Veel fabrikanten hebben dit opgelost door wel de mogelijkheid van een achterwand verankering aan te bieden, die u zelf (of wij voor u) nog moet door boren.

Bel met ons verkoop team voor meer informatie: 0342-422239
Van 08.00 tot 22.00 uur bereikbaar!