Kluis in huis? Waar?


Een kluis in huis?

Een kluis in huis is dat wel een goed idee? Waar moet ik een kluis dan plaatsen/verankeren?
De inbreker of iemand anders moet hem niet zomaar kunnen vinden natuurlijk, maar geheel uit het zicht is ook geen goede optie en vaak niet mogelijk.
Een kluis kan je nu eenmaal niet onzichtbaar verstoppen. Een kluis in huis moet ook wel gebruikt worden, en goed worden verankert, dus een goede vloer of wand is ook belangrijk! Wat is een goede plek om een gecertificeerde kluis te plaatsen?

Handige plek zoeken

Het is van belang dat u een handige plek zoekt voor de kluis, achter de camping spullen op zolder is dus geen goede plek! inbreker
Als u een kluis heeft wilt u hem ook gebruiken, dus hij moet makkelijk toegankelijk zijn.
Want als u er gemakkelijk bij kunt gaat u hem ook gebruiken, en dat betekent dat uw waardevolle spullen veilig liggen.
Als uw oorbellen of een horloge gewoon op het nachtkastje liggen kan iedereen erbij, en daarvoor is juist de kluis nodig.
Zoek dus een plek die makkelijk bereikbaar is zodat u de kluis gaat gebruiken.

Type slot

Het type slot is dan ook belangrijk.
Met een sleutelslot heeft u altijd een probleem om snel in uw kluis te kunnen, waar was de sleutel ook alweer? Oh ja verstopt aan de andere kant van het huis!
Dat is dus niet makkelijk, en wat er dan gebeurt is dat u de kluis niet gaat gebruiken te omslachtig om eerst de sleutel op te halen en weer op te bergen.
Een elektronisch slot heeft dan echt de voorkeur, makkelijk in gebruik en veiliger om dat er geen sleutels zijn, die gevonden kunnen worden door de inbreker.

Kluis in kast

Een veel gebruikte plek voor de kluis is de slaapkamerkast, deze is dichtbij de plaats waar de sieraden worden opgedaan/afgedaan en dan is het een makkelijke handeling ze in de kluis op te bergen. Een ander voordeel is dat de kluis op hoogte gehangen kan worden zodat u niet eens hoeft te bukken, gemak dient de mens!
Een kluis in de kast heeft ook als voordeel dat hij niet direct zichtbaar is. Niet iedereen hoeft te weten dat u een kluis heeft.

De Verankering

Als u een kluis heeft moet deze goed verankert worden zodat de kluis niet mee genomen kan worden door een crimineel.
Maar het goed verankeren moet dan wel gebeuren op een goede betonvloer of aan een buitenmuur, houdt hier dus rekening mee met het vinden van de juiste plek in huis. De verankering is dus een belangrijk onderdeel bij het kopen van de juiste kluis.

Conclusie

De kluis moet zo worden geplaats dat hij makkelijk toegankelijk is, uit het zicht en op een plaats waar een goede verankering mogelijk is!

Bel met onze verkopers, zei kunnen u altijd helpen bij het maken van de juiste keus! tel: 0342-422239