Wat is de beste plek voor een kluis in huis?


 

Wat is de beste plek voor een kluis in huis?

Het beveiligen van je waardevolle bezittingen en persoonlijke documenten is van cruciaal belang, en een kluis in huis is een van de meest effectieve manieren om dit te doen. Maar het kiezen van de juiste locatie voor je kluis is net zo belangrijk als de beslissing om er een te kopen. Een strategisch gekozen locatie kan het verschil maken tussen de veiligheid van je bezittingen en het risico van ontdekking door ongenode gasten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de perfecte plek voor je kluis, evenals enkele aanbevolen locaties en tips voor het verbergen ervan.

Batterij leeg van elektronisch slot?

Factoren om te overwegen

Bij het kiezen van de locatie voor je kluis zijn er verschillende factoren die je in overweging moet nemen:

  • Zichtbaarheid: Idealiter wil je dat je kluis verborgen is voor het zicht om te voorkomen dat inbrekers direct naar het doelwit worden geleid.
  • Toegankelijkheid: Terwijl je wilt dat de kluis moeilijk te vinden is voor ongenode gasten, moet deze toch toegankelijk zijn voor jou in geval van nood.
  • Nabijheid van mogelijke gevaren: Plaats je kluis weg van bekende risico’s zoals waterleidingen of plaatsen die vatbaar zijn voor brand.

Stap 1: waar gaat u de kluis plaatsen in huis?

Voordat u bepaalt welke kluis u precies wilt en vast zet is het van belang om te bepalen waar de kluis komt te staan. Normaliter is de beste plek een plek die goed toegankelijk is maar niet per se opvalt. De kluis plaatsen achter de camping spullen is dus vaak niet een goed idee. De kluis biedt het meest bescherming wanneer u deze vaak gebruikt, uw autosleutels (keyless) zijn pas veilig wanneer u elke keer de sleutels in de kluis legt.

Kluis verankeren

Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

Tel: 0342-422239

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Aanbevolen locaties

Hier zijn enkele van de beste plekken in huis om je privé kluis te plaatsen:

  • Kledingkast: Vaak een van de meest prive plaatsen in huis, een kluis in je slaapkamerkast kan gemakkelijk verborgen worden achter kleding of andere items.
  • Kantoor aan huis: Een kantoor biedt vaak discrete plaatsen om een kluis te verbergen, zoals achter boekenkasten of onder bureaus.
  • In de kelder: Wanneer deze gemakkelijk te bereiken is

Kluis bezorging
Kluizenshowroom
Kluizen inbreker
vrijblijvende afspraak aan huis

Stap 2: waaraan gaat u de kluis verankeren?

Het is belangrijk om de kluis te verankeren aan goed materiaal, denk hierbij aan een betonnen vloer en of/muur. Veranker de kluis nooit aan poreus materiaal zoals een gips muur. Wanneer u dit wel doet kan de kluis alsnog worden meegenomen. Het materiaal waaraan de kluis verankerd wordt bepaalt ook vaak de methode van de kluisinstallatie. Een houten vloer is bijvoorbeeld niet ideaal, indien er geen andere mogelijkheden zijn kunt u overwegen de kluis te verlijmen. Een nadeel hiervan is, is dat je kluis niet meer kan verplaatsen.

Wilt u naast een inbraakwerende kluis ook dat deze brandwerend is? Dan moet u er rekening mee houden dat brandwerende kluizen alleen verankeringsgaten in de bodem van de kluis heeft. Een brandwerende kluis moet namelijk zo min mogelijk verankeringsgaten hebben omdat het anders de brandwerendheid van de kluis in gevaar brengt.


Stap 3: wijze van verankeren

De sterkste methode voor het verankeren van een kluis is met een chemische verankering. Als u een kluis heeft moet deze goed verankert worden zodat de kluis niet mee genomen kan worden door een crimineel. Maar het goed verankeren moet dan wel gebeuren op een goede betonvloer of aan een buitenmuur, houdt hier dus rekening mee met het vinden van de juiste plek in huis. De verankering is dus een belangrijk onderdeel bij het kopen van de juiste kluis.

Conclusie

De kluis moet zo worden geplaats dat hij makkelijk toegankelijk is, uit het zicht en op een plaats waar een goede verankering mogelijk is!


Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder