Kluis in huis? Waar?


 

Een kluis in huis?

Een kluis in huis is dat wel een goed idee? Waar moet ik een kluis dan plaatsen/verankeren? De inbreker of iemand anders moet hem niet zomaar kunnen vinden natuurlijk. Aan de andere kant is een kluis plaatsen geheel uit het zicht ook geen goede optie en vaak niet mogelijk.  Een kluis kan je nu eenmaal niet onzichtbaar verstoppen. Een kluis in huis wordt namelijk ook vaak gebruikt voor sleutels en dergelijke, de kluis dan helemaal verstoppen is niet ideaal. Het is dus van belang om de kluis goed te verankeren, hiervoor is het ook van belang dat de vloer of wand ook goed is.  Wat is een goede plek om een gecertificeerde kluis te plaatsen? In deze blog vertellen we je er alles over.

Batterij leeg van elektronisch slot?

Stap 1: waar gaat u de kluis plaatsen in huis?

Voordat u bepaalt welke kluis u precies wilt en vast zet is het van belang om te bepalen waar de kluis komt te staan. Normaliter is de beste plek een plek die goed toegankelijk is maar niet per se opvalt. De kluis plaatsen achter de camping spullen is dus vaak niet een goed idee. De kluis biedt het meest bescherming wanneer u deze vaak gebruikt, uw autosleutels zijn pas veilig wanneer u elke keer de sleutels in de kluis legt.

Kluis verankeren

Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

Tel: 0342-422239

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Kluis in kast

Een veel gebruikte plek voor de kluis is de slaapkamerkast. Dit is dichtbij de plaats waar de sieraden worden opgedaan/afgedaan en dan is het een makkelijke handeling deze in de kluis op te bergen. Een ander voordeel is dat de kluis op hoogte gehangen kan worden zodat u niet  hoeft te bukken, gemak dient de mens!
Een kluis in de kast heeft ook als voordeel dat hij niet direct zichtbaar is. Niet iedereen hoeft te weten dat u een kluis heeft. Een aantal andere plaatsen in huis die vaak worden gekozen voor het plaatsen van de kluis zijn:

  • In een kast of meubel
  • Op zolder
  • In de garage
  • In de kelder
  • Slaapkamer (de beste plek als u hem gebruikt voor sieraden)

Kluis bezorging
Kluizenshowroom
Kluizen inbreker
vrijblijvende afspraak aan huis

Stap 2: waaraan gaat u de kluis verankeren?

Het is belangrijk om de kluis te verankeren aan goed materiaal, denk hierbij aan een betonnen vloer en of/muur. Veranker de kluis nooit aan poreus materiaal zoals een gips muur. Wanneer u dit wel doet kan de kluis alsnog worden meegenomen. Het materiaal waaraan de kluis verankerd wordt bepaalt ook vaak de methode van de kluisinstallatie. Een houten vloer is bijvoorbeeld niet ideaal, indien er geen andere mogelijkheden zijn kunt u overwegen de kluis te verlijmen. Een nadeel hiervan is, is dat je kluis niet meer kan verplaatsen.

Wilt u naast een inbraakwerende kluis ook dat deze brandwerend is? Dan moet u er rekening mee houden dat brandwerende kluizen alleen verankeringsgaten in de bodem van de kluis heeft. Een brandwerende kluis moet namelijk zo min mogelijk verankeringsgaten hebben omdat het anders de brandwerendheid van de kluis in gevaar brengt.


Stap 3: wijze van verankeren

De sterkste methode voor het verankeren van een kluis is met een chemische verankering. Als u een kluis heeft moet deze goed verankert worden zodat de kluis niet mee genomen kan worden door een crimineel. Maar het goed verankeren moet dan wel gebeuren op een goede betonvloer of aan een buitenmuur, houdt hier dus rekening mee met het vinden van de juiste plek in huis. De verankering is dus een belangrijk onderdeel bij het kopen van de juiste kluis.

Conclusie

De kluis moet zo worden geplaats dat hij makkelijk toegankelijk is, uit het zicht en op een plaats waar een goede verankering mogelijk is!


Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder