Waar moet een goede kluis aan voldoen?


Waar moet een goede kluis aan voldoen?

Waar moet een goede kluis aan voldoen bij het kopen van een kluis? Dat is hoogstwaarschijnlijk een vraag die bij u op komt wanneer u opzoek bent naar een geschikte kluis. Er zijn veel verschillende kluizen op de markt, en dat is niet voor niets. Er bestaan namelijk verschillende kluizen voor verschillende situaties. Via deze blog geven wij u meer inzicht in waar een goede kluis voor u aan moet voldoen.

Waar moet een goede kluis aan voldoen?

1. Wat voor eigendommen wilt u veilig opbergen:

Eerst is het belangrijk om te bedenken wat er in de kluis opgeborgen moet worden. Een kluis kan namelijk bescherming bieden voor het beveiligen van diverse eigendommen. Denk hierbij aan sieraden, contant geld, documenten of een hardware wallet. De waarde van de eigendommen die u in de kluis wilt opslaan en benodigde bescherming van de kluis bepalen welke kluis geschikt is. In het geval bij kluizen spreken we dan van “indicatie waarde berging”. Overleg met u verzekeraar over de waarde berging van de kluis indien u de inhoud wilt verzekeren.


Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

Tel: 0342-422239

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


2. Waar moet de kluis bescherming tegen bieden?

De rede dat u een kluis koopt is hoogstwaarschijnlijk om de inhoud van de kluis te beschermen tegen inbraak en of tegen brand. Een kluis kan dan ook inbraakwerend en of brandwerend zijn. Bepaal dus waar tegen u de inhoud van de kluis wilt beschermen. Inbraakwerende en brandwerende kluizen hebben een speciale constructie en zijn getest op zowel inbraakwerendheid als bescherming tegen hitte.

waar moet een goede kluis aan voldoen?

Kluis bezorging
Kluizenshowroom
Kluizen inbreker

Waar moet de kluis bescherming tegen bieden

De rede dat u een kluis koopt is hoogstwaarschijnlijk om de inhoud van de kluis te beschermen tegen inbraak en of tegen brand. Een kluis kan dan ook inbraakwerend en of brandwerend zijn. Bepaal dus waar tegen u de inhoud van de kluis wilt beschermen. Inbraakwerende en brandwerende kluizen hebben een speciale constructie en zijn getest op zowel inbraakwerendheid als bescherming tegen hitte. Maar er zijn ook kluizen die specifiek de inbreker tegen houden of die specifiek gericht zijn op het buiten houden van de hitte van een brand.


De grote van de kluis

Het is natuurlijk belangrijk om te bedenken hoe groot de kluis moet zijn. Wanneer je alleen wat sleutels of paspoorten in de kluis wilt opbergen zal een kleine kluis voldoende kunnen zijn. Echter wanneer er bijvoorbeeld dure apparatuur in de kluis moet zal een grotere kluis pas voldoende zijn. De opbergruimte is dus cruciaal.


Is de kluis gecertificeerd?

Een goede kluis is uitvoerig getest op inbraak en of brandwerendheid door een erkend instituut. In Europa is dat het ECB-S(European Certification Body Systems). Een certificaat betekent een gegarandeerde weerstand tegen inbrekers of hoge temperatuur. Het certificaat van de kluis kan je vinden aan de binnenkant van de kluisdeur.

Inbraakwerende kluis

In principe is elke kluis inbraakwerend, echter is er wel een groot verschil in sterkte. Aan de hand van de verschillende certificaten kunt u onderscheid maken welke beter is voor u. Hoe hoger het certificaat hoe beter de kluis in staat is de inbreker buiten te houden.

Brandwerende kluis

Een brandwerende kluis is zo ontworpen dat hij de hitte van een brand buiten kan houden, zodat uw waardevolle inhoud beschermd is tegen de brand. Er zijn verschillende certificaten die de tijd dat de kluis de hitte buiten houdt aangeven.


6. Welk type slot heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten kluissloten. De keuze voor een type kluisslot is afhankelijk van hoe de kluis gebruikt, veiligheid en hoeveel personen toegang moeten hebben tot de kluis. Een elektronisch cijferslot biedt de mogelijkheid om meerdere personen de toegangscode te geven waardoor dus meerdere personen toegang hebben tot de kluis. Daarnaast heeft u geen last van een sleutel.
Meer weten over de type sloten en welke wij aanraden? Ga dan naar: Waarom zou ik voor een elektronisch slot kiezen?


7. De verankering van de kluis

Een veelgemaakte fout bij het aanschaffen van een kluis is om deze vervolgens niet te verankeren. Inbrekers nemen dan gewoon de complete kluis mee om deze op een later moment open te breken.
De meeste kluizen beschikken over één of meerdere verankeringsgaten in de onderkant of achterkant van de kluis waarmee de kluis stevig verankerd kan worden aan bijvoorbeeld de muur of de vloer.  Alles weten over het verankeren van de kluis en welke verankering wij aanraden? Klik dan op: kluis verankeren, heel belangrijk!

Kluis verankeren

kluis verankeren


8. Wat is je budget?

Bedenk van te voren goed wat je budget is om de juiste kluis aan te schaffen. Het spreekt voor zich dat de goedkopere kluizen beperkte bescherming bieden tegen inbraak of vuur. Alle bovenstaande punten hebben dus invloed op het budget. Een goede kluis is een investering voor het leven als je goed bedenkt welke kluis je nodig hebt.


Waar koop je een goede kluis?

Nu je alle punten hebt overwogen wil je natuurlijk weten waar je dan je kluis kan kopen. Veel bouwmarkten zoals de Gamma en Praxis bieden goedkope kluisjes aan. Deze beschikken niet over een certificaat en bieden nauwelijks bescherming. Dit betekent dat de inbraakwerendheid niet geverifieerd is en dat de kluis dus geen waarde berging toegekend gekregen heeft. Dat betekend dat de inhoud niet verzekerd is.

Ga naar een goede kluizenspecialist welke goede merken kluizen verkoopt zoals De Raat en Sistec. Daarnaast kan het na het lezen van dit artikel nog steeds lastig zijn om een goede keuze te maken. Een kluizenspecialist kan je goed adviseren in het maken van de juiste keuze en antwoord geven op de vraag: waar moet een goede kluis aan voldoen!


Bel of mail gerust voor meer informatie: info@kluiszorg.nl of tel:0342-422239Komt u er niet uit?

Bel dan met onze kluisspecialist

kluisspecialist

 

Tel: 0342-422239

 

 

Mail: info@kluiszorg.nl

 


Neem contact op

Heeft u een vraag voor onze kluisspecialisten?
Wij helpen u graag verder