Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

  • Gratis bezorgen
  • Montage service
  • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Kluis verankeren

Dit artikel is geplaatst op 29-04-2019 16:04 door Sander Gilles

Kluis verankeren

Uw kluis verankeren aan uw woning of pand is heel belangrijk.
Als u niet wilt dat uw kluis met inhoud gewoon wordt meegenomen tijdens een inbraak is het heel belangrijk dat de verankering deugdelijk wordt gedaan.
Bij een gecertificeerde kluis is het verplicht uw kluis goed vast te zetten, anders is voor de verzekeraar het certificaat niet geldig, en zullen ze dus niets uitkeren.

De verankerings-gaten in een kluis

In een kluis zitten verankerings-gaten, om de kluis van binnen uit te monteren aan uw woning of pand. 
Alle kluizen hebben vloer verankering, en de meeste ook achterwand verankering behalve veel kluizen met een brandwerend certificaat, deze hebben dat vaak niet omdat er dan teveel gaten in de kluis zitten en ze de test voor het brandwerend certificaat niet halen. Dus een inbraakwerende kluis kunt u vaak beter verankeren dan een brandwerende kluis. Kijk goed bij de omschrijving van een kluis, hoeveel verankerings-gaten er in zitten. Hoe meer hoe beter de kluis kan worden verankert.
Als er maar één verankerings-gat in de kluis zit, adviseren wij om de kluis "chemisch" te verankeren.

Hoe kunt u een kluis verankeren?

De wijze van verankeren is bepalend voor de sterkte die dit oplevert, het kan met plug en bout, keilbout, zwaar last anker of op chemische wijze met een chemisch anker. De uittrek sterkte verschilt enorm met de wijze die u gebruikt.
Met een plug en een bout kan de kluis worden verankert, als dit een speciale plug is en een "zachte" bout die buigzaam is.
Het is de minste goede manier, maar het werkt als u bijvoorbeeld alle vier de bevestigingsgaten gebruikt. Bij een brandwerende kluis zouden wij dit niet aanraden, daar deze meestal maar één of twee bevestigingspunten heeft.
Met een keilbout zit de kluis echt goed vast, echter het beton waarin dit gedaan moet worden is wel bepalend hoe sterk het wordt, een goede massieve betonvloer of wand is prima voor een keilbout verankering.
Het bevestigen van een kluis met een zwaar last anker is bijna gelijk aan een keilbout bevestiging, maar je moet voor een zwaar last anker dieper boren en dan kan het zijn dat je in de vloer isolatie komt, dat geeft niet maar daar kan het zwaar last anker zich niet in vast zetten.
De beste methode is een chemische verankering dit levert, mits goed uitgevoerd de sterkste trekkracht op.
Als wij uw kluis komen verankeren zullen we altijd de chemische wijze hanteren.
Een andere manier van verankeren is verlijming, de huidige lijm soorten zijn erg sterk, en verlijming is dus heel goed mogelijk.
Echter het is wel heel definitief! Kluis kan niet meer verplaatst worden.

Houten vloer, wat nu? 

Als u een houtenvloer heeft die op beton ligt, is er niets aan de hand, u kan hier gewoon doorheen boren tot in het beton en daarin de kluis vastzetten, alleen de bouten moeten iets langer worden.
Heeft u een totaal houten vloer, dan wordt het moeilijker de kluis deugdelijk te verankeren, u kunt geen gebruik maken van een keilbout, zwaar last anker of chemische verbinding. De oplossing is dan de kluis aan een muur te verankeren, of de kluis te verlijmen en een houtdraad bout te gebruiken. Met de lijm kunt u de kluis vastzetten aan het hout, muur, of plint en dit geeft een trekkracht van 25 KG per vierkante centimeter! De lijm kunt u bij ons kopen, of als wij de verankering doen hebben wij die bij ons. Dus ook al heeft u een houten vloer een kluis kan daar vaak wel worden verankert.

Vloer verwarming?

Als u vloer verwarming heeft, kan daar niet in geboord worden dus de oplossing is verankering aan de muur, of verlijming aan de vloer. Vaak loopt de vloer verwarming niet helemaal tegen de randen van de ruimte aan, dus als u de tekening heeft waar op staat hoe de vloer verwarming loopt, kan er misschien toch geboord worden. Overleg met onze ervaren monteurs voor de beste oplossing, er is altijd wel een oplossing.

Leidingen in de wand of vloer!

Kijk altijd goed of er leidingen van water, stroom of de verwarming door de vloer lopen.
U wilt deze niet raken tijdens het boren. Gebruik van een leidingzoeker is aan te raden maar geeft helaas geen zekerheid.
In moderne woningen wordt al jaren gebruik gemaakt van kunststof leidingen en die worden niet gedetecteerd met een leidingzoeker. Alleen de heel geavanceerde leidingzoeker van Bosch kan dit. Probeer dus logisch na te denken wat de weg van de leidingen is door de vloer en wand. Bij twijfel is het aan te raden de kluis te verlijmen.