Kluis kopenGraag persoonlijk advies? Tel. (0342) 42 22 39

 • Gratis bezorgen
 • Montage service
 • Achteraf betalen
 
(0 item) - € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Kluis

Koop een gecertificeerde kluis!

Er zijn veel soorten kluizen, maar het belangrijkste is een gecertificeerde kluis, kluizen zonder certificaat zien er vaak leuk uit maar bieden geen enkele zekerheid over hoe sterk ze werkelijk zijn.
Een gecertificeerde kluis is gebouwd volgens een van te voren afgesproken standaard, dit is vast gelegd door onafhankelijke instituten zoals VDS (Duitsland) of het ECB-S (Europa).
De gebruikte inbraakwerende normen EN 14450 S1 en S2 en EN 1143-1 zijn:

waarde indicaties

In de tabel staan de certificaten met hun "waarde indicatie" dit betekend dat als u voor een bepaalde waarde wilt opbergen in de kluis het juiste certificaat erbij zou moeten nemen.
Deze normen zijn ook overgenomen door de verzekeraars, waardoor u de inhoud van uw kluis kunt verzekeren tot de bedragen zoals genoemd in de tabel. Dit doet u met een "kostbaarheden verzekering".

Kluis met brandwerend certificaat

Ook de brandwerendheid van een kluis wordt getest, op deze manier kunt u een kluis kopen met twee certificaten, een inbraakwerend certificaat en een brandwerend certificaat.
Veel kluizen bieden een combinatie van beide certificaten, bijvoorbeeld een Salvus Bologna kluis, deze heeft een Grade I inbraakwerend certificaat (inhoud tot € 20.000,-) en een LFS60P brandwerend certificaat (60 minuten brandwerend voor papier).
Zo zijn er veel combinaties mogelijk binnen ons assortiment kluizen.

Bij brandwerende kluizen worden de kluizen getest in een oven die verwarmd wordt tot 1100 graden en dan mag de binnen temperatuur niet boven de 170 graden komen binnen de gestelde tijd. Dus na 60 minuten mag die binnen temperatuur niet zijn bereikt.
Er zijn keuzes uit: 30 minuten, 60 minuten en 120 minuten. 

Er zijn ook nog zwaardere testen voor datakluizen, deze mogen na de gestelde tijd niet warmer zijn dan 55 graden binnen temperatuur, omdat data gevoeliger is voor warmte dan papier.

Brandwerende certificaten  uitleg brandwerende normen

Kluis sloten

Ook een kluisslot moet gecertificeerd zijn, wij werken alleen met gecertificeerde sloten, want het slot is de zwakste schakel bij een kluis, dus dit moet een zo goed mogelijke zijn.
Tegenwoordig zijn er eigenlijk nog maar twee mogelijkheden wat betreft het slot, een sleutelslot of een elektronisch slot.
Wij adviseren altijd een elektronisch slot, ondanks dat deze een stuk duurder zijn, is de veiligheid ook echt groter.
Een sleutelslot was vroeger de beste optie, maar tegenwoordig zijn de elektronisch sloten (en zeker de gecertificeerde) zo goed en bedrijfs zeker dat ze echt veel veiliger zijn.

De voordelen zijn:

 • Geen sleutels om te verstoppen.
 • Als een inbreker de kluis ziet met een sleutelslot, zet hij uw hele huis op de kop om te zoeken naar de sleutels.
 • Elk elektronisch slot heeft een manupilatie blokkeering (na drie foute ingaven blokkeert het slot voor een bepaalde tijd)
 • Weet iemand u code, kunt u hem gelijk veranderen en u bent weer veilig.
 • Bij personeel verandering geld het zelfde, verander de code.
 • Een elektronisch slot kan ook op uw alarm systeem worden aan gesloten, met bijvoorbeeld "code onder dwang" mogelijkheid.

Er is altijd een mogelijkheid om de batterij te vervangen ook al is hij leeg, dit kan nooit een probleem zijn.

Kluis verankering/montage

Elke gecertificeerde kluis heeft één of meerdere verankerings gaten in de bodem of achterwand van de kluis. Een brandwerende kluis heeft vaak maar één verankeringsgat vanwege de brandwerendheid (hoe meer gaten in de kluis voor verankering hoe moeilijker het certificaat gehaald kan worden).
Een gecertificeerde kluis moet worden verankert aan een goede betonnen vloer of wand. (onder de 1000 kilo verplicht)
De verankering van een kluis kan op verschillende manieren:

 • Mechanische verankering doormiddel van een bout (keilbout, zwaarlast anker)
 • Verlijming, de lijm is tegenwoordig zo sterk dat dit heel goed kan. (wel definitief vast!)
 • Chemisch, beste verankering mits het beton goed is. (kan echt niet overal goed worden toegepast)

Nu kunt u een kluis uit zoeken die bij u past, want een kluis is de laatste barriere tussen uw waardevolle spullen en de inbreker!

S2 gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 9.000,- )

Grade/CEN/Klasse 0 gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 14.000,- )

Grade/CEN/Klasse I gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 20.000,- )

Grade/CEN/Klasse II gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 50.000,- )

Grade/CEN/Klasse III gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 90.000,- )

Grade/CEN/Klasse IV gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 150.000,-)

Grade/CEN/Klasse V gecertificeerde kluizen ( inhoud tot € 250.000,- )

Kluizen met ook een brandwerend certificaat:

30 minuten brandwerende kluizen

60 minuten brandwerende kluizen

120 minuten brandwerende kluizen

 

 

Plaatsen en verankeren van kluizen?
Welk type slot op uw kluis?
Kluis kopen, waar moet u op letten?
Inbraakwerende kluis kopen?
Brandwerende kluis kopen?
Kluis certificaten?
Alle inbraakwerende kluizen bekijkken.
Alle brandwerende kluizen bekijkken.
Alle kluizen bekijkken.
Veel gestelde vragen?
ABNAMRO kluizen actie bekijkken.
Kluizenshowroom bezoeken.
Een vertegenwoordiger aan huis/kantoor laten komen.
Kluis offerte aanvragen.
Waarom Kluiszorg Nederland een goede keus is?

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Kluis

 

Kluis? Wat is een kluis?

Wat is een kluis? Dat is heel moeilijk te zeggen! Er is enorm veel verschil in kluizen zowel in type als in gebruik. U kunt een kluis gebruiken voor het opslaan van geld tegen een inbreker, maar ook kan een kluis worden gebruikt voor het opslaan van data tegen brand, in beide gevallen krijgt u van ons een heel ander advies voor de te kopen kluis. Er is natuurlijk ook verschil in kwaliteit of sterkte van de kluis. U begrijpt dat de kluis van de Nederlandsche bank een 
totaal andere kluis is dan de kluis die u bij de bouwmarkt koopt. Het verschil in inhoud is ook totaal anders! De inhoud bepaalt voor een groot gedeelte het type kluis wat u nodig heeft, een gecertificeerde inbraak werende kluis of een gecertificeerde brandwerende kluis.

Maar tussen de kluis van de Nederlandsche bank en de kluis van de bouwmarkt zitten nog heel veel andere kluizen verschillend in kwaliteit. Uit al die kluizen moet u dan de voor u geschikte kluis zien te filteren. Hoe doet u dit? Dat proberen we u uit te leggen. 

Kluis versus Brandkast 

Het verschil tussen een kluis en een brandkast is eigenlijk redelijk eenvoudig.
Een kluis is primair gericht om de inbreker buiten te houden, en een brandkast is primair gericht om warmte/hitte buiten te houden. Door middel van verschillende isolaties in de wanden en deur aan te brengen wordt de hitte buiten gehouden. Maar hier is weer verschil in. U begrijpt dat de hier gradaties worden aan gebracht om de eind prijs te drukken. De brandkast moet natuurlijk nog wel verkoopbaar blijven. Het verschil wordt in minuten opgegeven. Een brandkast met een certificaat LFS30P houdt de hitte tot een half uur buiten, en een LFS60P doet dit een uur (60 minuten).
De omstandigheden waarin deze test worden uitgevoerd zijn altijd gelijk. De brandkast wordt in een oven geplaatst die verhit wordt tot 1100 graden Celsius, na 30, 60 of 120 minuten gaan de branders uit en blijft de brandkast nog twee uur in de afkoelende oven staan. De binnen tempratuur mag na deze test niet boven de 170 graden Celsius zijn gekomen. Een gecertificeerde brandwerende brandkast kopen biedt zekerheid over de  brandwering niet over de inbraakwerendheid.

Kluis versus Datakluis 

Bij een Datakluis is de binnen tempratuur nog veel lager dan bij een brandkast. Data wordt namelijk op geslagen op magnetisch informatie dragers, dit kunnen tapes zijn of cd-roms. Je kunt enorm veel data opslaan op zo’n informatie drager, maar magnetisme is erg gevoelig voor warmte. Als een tape of cd-rom voor een langere periode bloot wordt gesteld aan een warmte van boven de 55 graden Celsius kan de inhoud verloren gaan. Dan heeft u nog een mooie cd Datakluis Kluiszorg Nederlandmaar is de inhoud weg! Om dit te voorkomen is de datakluis ontwikkeld. De test werkt het zelfde als bij de brandkasten alleen nu mag de binnen tempratuur niet boven de 55 graden Celsius komen. Ook hier hebben we weer verschillende testen in minuten uit gedrukt. 60 minuten, of 120 minuten. Een echt goede datakluis beschermt ook tegen elektrisch velden en bluswater. Daarbij komt dat een data kluis niet echt inbraakwerend hoeft te zijn omdat de inhoud niet echt belangrijk is voor de inbreker, tenzij het bedrijf spionage zou zijn. Natuurlijk hebben wij al soorten Data kluizen zodat u een goede keus kan maken.

 

Kluis versus inbreker 

Zoal we al hadden aan gegeven er is veel verschil in sterkte van de kluizen, er zijn eenvoudige kluisjes voor het opslaan van wat klein geld of sleutels en er zijn kluizen voor het opslaan van waardevolle spullen die een hoge waarde vertegenwoordigen. Als u voor € 20.000,- aan sieraden heeft wilt u dat in een kluis doen die ook daadwerkelijk de inbreker buiten houdt. Maar welke kluis heeft u dan nodig? Dat gaan we proberen uit te leggen. Een gemiddelde inbreker heeft een kleine koevoet of grote schroevendraaier bij zich, veel meer gereedschap kan hij niet bij zich hebben zonder op te vallen. Met dit gereedschap komt hij elke woning binnen als hij maar een beetje lawaai mag maken. Geen enkel huis of deur is zo sterk dat hij een koevoet kan weerstaan, en anders kan er altijd nog een raampje worden ingegooid. Eenmaal binnen kan hij zijn gang gaan en de sieraden gewoon in zijn zakken stoppen. Alles weg, en geen verzekering die u de volle € 20.000,- vergoedt. Dit wilt u niet toch? Stel u heeft toch een goede kluis bij Kluiszorg Nederland gekocht, bijvoorbeeld een Grade II gecertificeerde kluis, dan weet u dat die inbreker die kluis niet kan kraken, dus zal hij hem proberen mee te nemen, maar u heeft hem ook laten vastzetten door Kluiszorg, en de inbreker druipt af zonder buit. Maar ook al zou de inbreker hem toch of open of mee gekregen hebben, dan garandeert het certificaat Grade II dat u in ieder geval tot minimaal € 23.000,- terug krijgt via uw verzekering! En de kluis wordt ook vergoedt net zoals de rest van de schade gemaakt door de inbreker.

Conclusie: Een inbreker komt elk huis binnen, maar zeker niet in een goede kluis! 

Kluis versus brand 

Als u huis afbrand dan heeft u niets meer! Al uw foto’s op uw pc of in albums allemaal weg, uw horloges, sieraden, antieke stukken, ring van opa of oma weg! Uw film van de bruiloft, opgroeiende kinderen allemaal weg! Had u dit kunnen voorkomen: JA. Een goede brandwerende kluis kan een echte brand weerstaan. Een gecertificeerde brandwerende kluis kan een hitte van 1100 graden weerstaan en toch blijft de inhoud gespaard! Welk brandwerend certificaat u nodig heeft ligt aan de situatie waarin de kluis komt te staan. Heeft u een moderne betonnen woning dan is de kans op een uitslaande brand gering, er is immers niet veel brandbaar materiaal. Maar toch kan er wel een flinke brand ontstaan als er veel meubilair staat. Heeft u een oudere woning met houten tussen vloeren dan wordt het risico op een felle uitslaande brand veel groter. Dan heeft u een brandkast nodig die een goed brandwerend certificaat heeft. Wij verkopen natuurlijk zeer goede brandwerende kluizen bekijk ons aanbod brandwerende kluizen. 

Kluis versus overval 

U hoopt het nooit mee te maken, want een overval heeft een enorme impact op uw leven.
Maar als het u overkomt wilt u natuurlijk wel hulp hebben. Uw kluis kan u helpen! Als u kluis is aangesloten op een alarm systeem met meldkamer, dan helpt uw kluis u, om hulp in te schakelen.
Wij kunnen de kluis voorzien van een elektronisch slot die we vervolgens weer aansluiten op uw alarm systeem. Doormiddel van een instelling kan u de kluis openen en toch een stil alarm versturen naar de meldkamer van uw alarmsysteem. De medewerkers daar zien dat u een “code onder dwang” heeft gebruikt. Zij waarschuwen daarop voor u de politie en deze weten dan dat er in uw woning of bedrijfspand een overval plaats vind. De politie omsingeld uw pand en wacht tot de overvallers naar buiten komt, u loopt dan geen gevaar meer en de overvaller kan worden op gepakt. Stel als u dit niet heeft en u wordt vast gebonden dan komt er geen hulp, als u de code onder dwang wel heeft dan weet u dat er hulp onderweg is! Een andere mogelijkheid van een instelbaar elektronisch slot is het instellen van een “tijd vertraging” dit houdt in dat de kluis pas na een ingestelde tijd geopend kan worden. Overvallers hebben haast en zijn nerveus, een periode wachten willen ze dus niet. Ook kan het elektronisch slot zo worden ingesteld dat de kluis alleen geopend kan worden tijdens kantoor/werk uren en daarna niet meer ook al is de code bekend. Laat u informeren door een ervaren kluisspecialist en maak een afspraak voor een bezoek aan de kluizen showroom of bij u thuis of op kantoor. 

Kluis en een elektronisch slot 

Elke kluis kan worden uitgevoerd met een elektronisch slot. De voordelen zijn erg groot, de belangrijkste is dat u geen sleutel hoeft te verstoppen. Maar ook belangrijk is dat u geen sleutels kan verliezen, of dat iemand ze kan bijmaken bij een goede sleutelspecialist.

Stel u heeft een sleutelslot op uw kluis, en de inbreker vind de sleutels dan kan hij zonder problemen uw kluis leeg halen. De verzekeraar zak zeker stellen dat u slordig bent omgegaan met uw kluissleutels, en niets uitbetalen. Voor bedrijven kan het voordeel erin zijn dat u bij ontslag van een medewerker alleen de code hoeft te veranderen en u bent weer veilig. En natuurlijk de voordelen zoals hier boven beschreven in geval van een overval. 

Kluis goed vastzetten/verankeren 

kluis verankerenEen kluis kopen en dan niet vastzetten/verankeren is zonde van uw geld! Hoe lichter de kluis hoe belangrijker het is om de kluis goed vast te zetten. De inbreker neemt anders gewoon uw hele kluis mee! Het vast zetten CQ verankeren van een kluis is specialisten werk, het moet deugdelijk en vakkundig worden gedaan. Wij hebben al zoveel kluizen verankert dat we elke situatie al wel eens bij de hand hebben gehad. Wij verankeren chemisch, mechanisch of zelfs met een speciale lijm soort waardoor de kluis altijd goed vast staat. Per situatie bekijken we wat de beste oplossing is.
Het beste is een verankering in een betonnen vloer of wand, maar ook in een houten vloeren is een deugdelijke verankering van uw kluis mogelijk. 

Kluis kopen bij Kluiszorg Nederland 

Met recht kunnen wij stellen dat wij een echte kluisspecialist zijn.
Kluiszorg Nederland heeft alle kennis en ervaring in huis om u te voorzien van een deugdelijke kluis die aan uw verwachtingen voldoet. Daarbij komt dat wij een kluizenshowroom hebben die voor u op afspraak te bezoeken is. Op afspraak doen wij omdat wij vinden dat u in privacy elke kluis kan bekijken en wij u kunnen voorzien van de juiste adviezen, zonder dat er andere mensen in de kluizen showroom aanwezig zijn. Wij bezorgen zelf de kluis en desgewenst kunt u er voor kiezen dat wij de montage/verankering van de kluis doen. 

Bel ons gerust voor meer informatie, of maak een afspraak voor een ervaren kluisspecialist aan huis of bezoek de kluizen showroom.

 
 
 Plaatsen en verankeren van kluizen?
Welk type slot op uw kluis?
Kluis kopen, waar moet u op letten?
Inbraakwerende kluis kopen?
Brandwerende kluis kopen?
Kluis certificaten?
Alle inbraakwerende kluizen bekijken.
Alle brandwerende kluizen bekijken.
Alle kluizen bekijken.
Veel gestelde vragen?
ABNAMRO kluizen actie bekijken.
Kluizenshowroom bezoeken.
Een vertegenwoordiger aan huis/kantoor laten komen.
Kluis offerte aanvragen.
Waarom Kluiszorg Nederland een goede keus is?